Originally Posted by
Lacrymosa
empar να σαι καλα!!:) θα σ εχω υποψιν μου αν σε χρειαστω λολ!!:)
χαιρομαι που βοηθιεσαι απο εδω μεσα κ ειναι πολυ σημαντικο κ παρηγορο να ξερεις οτι μπορεις να γραψεις καπου κ να μοιραστεις εμπειριες κ αποψεις ξεροντας οτι κατα πασα πιθανοτητα θα βοηθηθεις...εγω απο τοτε που ανακαλυψα αυτο το φορουμ κ γραφω εχω αντλησει απειρη δυναμη κ εχω βοηθηθει αλλα κ βοηθησει κ πιστευω ειναι πολυ χρησιμο αυτο..σε αντιθεση με "εξω" που πολλες φορες θα εισπαραξεις αδιαφορια κ περιθωριοποηση στη καλυτερη κ ειρωνεια κ κακια στη χεοροτερη αν συζητησεις κ ζητησεις βοηθεια για τετοια θεματα...
αυτο με τις φιλιες ειναι πραγματι πολυ περιπλοκο...κ οταν υπαρχει κ ανταγωνισμος κ κοιταζει πως ο ενας να πατησει στις πλατες του αλλου προκειμενου να πετυχει κατι, ακομα κ οι καλυτερες προοπτικες να υπηρχαν για να δημιουργηθουν αληθινες κ ουσιαστικες φιλιες δυσχαιρενουν...αυτο το χω προσεξει κι εγω στη σχολη ειδικα στο πρωτο ετος ημασταν ολοι πολυ ανταγωνιστικοι κ δυσκολευτηκα λογω αυτου να κανω στην αρχη φιλες, αλλα μετα ηρεμησαν καπως τα πραγματα...πολλες φορες εχεις την καλυτερη διαθεση να γνωρισεις ατομα που νιωθεις οτι θα μπορουσατε να κανετε παρεα κ να μοιραζοσαστε πραγματα κ η εμπαθεια η η υπεροψια που συναντας απ την αλλη πλευρα αναιρει κατι τετοιο κ μειωνει τις πιθανοτητες....
τις ιδιες σκεψεις εκανα κι εγω οσο ημουν ακομα στο σχολειο, ημουν απιστευτα τελειομανης κ ηθελα παντα ο,τι βαζω στοχο να πετυχαινω κ να εχω τον ελεγχο σε ολα...επειτα καταλαβα ποσο υπερβολικη ημουν κ ποσο κακο εκανα στον εαυτο μου κ ποσο αδικα χαλαστηκα...στη ζωη ερχονται τα πανω κατω, ειναι ολα τοσο εφημερα κ προσκαιρα που το καλυτερο ειναι να ζησεις τη στιγμη οσο διαρκει κ να εκμεταλλευτεις τις εκαστοτε περιστασεις με τον καλυτερο δυνατο τροπο ωστε το απουελεσμα να ειναι οσο πιο κοντα στις προσδοκιες κ τα θελω σου, παρα να κοιτας μακρια το μελλον κ να αγχωνεσαι οτι πρεπει οπωσδηποτε να επιτυχω αυτο η εκεινο, πρεπει να αφησω κατι σημαντικο πισω μου ειτε επειδη οι αλλοι αυτο περιμενουν απο μενα κ δεν πρεπει να τους απογοητευσω (μεγα λαθος) ειτε επειδη ετσι θα ειναι καλυτερα για τον εαυτο μου..(αμ δεν θα ειναι κ καποια στιγμη ολη αυτη η συσσωρευμενη πιεση θα βγει στην επιφανεια με διαφορες μορφες κ σε ανυποπτο χρονο..)
μακαρι οπως λες το θεμα των φιλων να ηταν τοσο ευκολο ως προς τη διευθετηση του οπως το να λυνεις μια ασκηση η να σχολιαζεις εαν κειμενο...κ φυσικα δεν εξαρταται μονο απο μας το αν θα εχουμε η οχι φιλος η θα πετυχουμε τα σωστα ατομα....
σκεφτομαι πολλες φορες ποσο λαθος σκεφτομουν παλιοτερα κ πως αυτες οι λαθος πεποιθησεις κ επιλογες διαμορφωσαν αυτο που ειμαι τωρα...αλλα μεσα απ τα λαθη μαθαινουμε, ωριμαζουμε, αποκομιζουμε εμπειριες ωστε σε ενδεχομενες μελλοντικες αναλογες περιστασεις να διαχειριστουμε πιο ευκολα κατι που θα προκυψει...
α, οταν λεω "αναιρεση της προηγουμενης θεσης" εννοω αυτο ακριβως, οτι δηλαδη προσπαθεις εχοντας εντοπισει ποιο ειναι το συναισθημα, που οφειλεται κ πως σε κανει να νιωθεις, εχοντας αποκτησει μια γενικη εικονα αυτου μεσα απο τη συνδεση γεγονοτος-επακολουθου συναισθηματος, προσπαθεις να αντικαταστησεις την αρνητικη αρχικη εκδοχη με την αντιθετη της θετικη..
Φιλια κ να περνας καλα!!! :)