Τυπική σχέση με δασκάλα ή όχι;
Η αλήθεια είναι πως γενικοτερα είμαι ενθουσιώδης άνθρωπος και ταυτόχρονα πολύ γενναιόδωρη. Αυτό καμια φορά οι άλλοι το παρεξηγουν,έτσι νομιζω τουλάχιστον και θέλω τη γνώμη σας. Απο τις πρώτες μέρες που πήγε ο γιος μου παιδικό σταθμό διαπίστωσα ότι η δασκάλα του είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και έδειξε πολύ ότι τον αγαπά και τον προσέχει και το πιο πιθανο βέβαια να είναι έτσι με όλα τα παιδιά. Τέλος πάντων επειδη μου αρέσουν πολύ τέτοιοι άνθρωποι ήμουν κι εγώ πολύ γενναιοδωρη μαζί της, μου βγαίνει όταν συμπαθησω κάποιον. Της έδωσα κάποιο δωράκι τα Χριστουγεννα, όποτε είχαμε κάποιο χειροποιητο γλυκάκι της έστελνα,κανενα σιντι ή βιβλιο να ακουσουν τα παιδια. Φυσικά κάτι ανάλογο είδα και απο εκείνη. Εκανε δωράκι στο μικρό, του έδινε βιβλία να διαβάσει κτλ.
Πρόσφατα την καλέσαμε στο πάρτι του μικρου για ένα καφεδακι. Για λογους υγείας δεν ήρθε και έτσι την επομενη μέρα έστειλε το δωράκι του.Με πήρε και τηλέφωνο να μου ευχηθεί και πως όποτε θέλω να πάμε κάποια παιδική χαρά ειδικά την άλλη εβδομάδα που κάθεται και να μου δώσει το τηλέφωνό της.
Εχθές έφτιαξα μαρμελαδίτσα πρώτη φορά και είπα να της στείλω ένα βαζάκι. Με ευχαρίστησε μιλήσαμε λίγο για το παιδί και φεύγοντας πήγα να ευχηθώ καλό πάσχα και μου είπε να την πάρω τηλ σημερα να μιλήσουμε. Την πήρα και μου έδωσε το τηλ του σπιτιου και το κινητό όποτε θέλω να μιλήσουμε για το γιο μου που είναι λίγο ταλιμπαν..οποτε και δεν την χαιρέτησα για τις γιορτές .
Το θέμα είναι το εξής..θα ήθελα πολύ να έχουμε φιλική σχέση και να πηγαίνουμε τα παιδιά στην παιδική χαρά μαζί όμως σκέφτηκα μήπως παραείμαι γενναιοδωρη και υπερβολική και τη φέρω σε δύσκολη θέση..εν ολίγοις καμιά φορά σκέφτομαι μήπως με τη γενναιοδωρία μου το παρακάνω και αμέσως μετά ψυχραίνομαι και γίνομαι πιο απόμακρη περιμένοντας κι απο τον άλλο ένα βήμα για να δω ότι θέλει κι αυτός την παρέα μου.Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω πως πρέπει να λειτουργήσω, δεν τα πάω τόσο καλά με τις φιλικές -κοινωνικές σχέσεις ειδικά στο ξεκίνημά τους.
Είπαμε λοιπον να την πάρω τηλέφωνο να μιλήσουμε για το παιδί. Να προτείνω να πάμε καμιά βόλτα ή πάλι γίνομαι υπερβολική; Μήπως περιμένει κι εκείνη κάτι τέτοιο απο μένα; Δεν ξέρω..