Originally Posted by
fterwto
Καλησπέρα σας.Αποφάσισα να σας γράψω γιατί κατάλαβα-ελπίζω όχι αργά- ότι δεν αντέχω άλλο.Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο πάσχω από κρίσεις πανικού που πλεόν έχουν επηρρεάσει βαθιά την καθημερινότητά μου.Εχθές πέρασα ένα εφιαλτικό βράδυ γεμάτο τρόμο και αρνητικά συναισθήματα και έβγαλα όλα τα ψυχωσωματικά.Δεν μπορούσα να ηρεμήσω.Τρόμαξα υπερβολικά.Τον τελευταιό ενάμιση χρόνο όταν βγαίνω από το σπίτι,φοβάμαι ότι θα με πιάσει και πάλι κάποια κρίση.Το ότι το έπαθα και μέσα στο σπίτι,αυτό με τρομοκράτησε και ζητάω μια άμεση βοήθεια γιατί πραγματικά φοβάμαι ότι θα τρελαθώ.Να πώ εν ολίγοις ότι μέσα σε διάστημα 3 χρόνων άλλαξε σε μεγάλο βαθμό η ζωή μου οπότε φαντάζομαι ότι λόγω συσσωρευμένου αγχους συμβαίνουν όλα αυτά.Γενικότερα πάντοτε ήμουνα πολύ ανήσυχο παιδί,με πολλές αναζητήσεις και ευαισθησίες και για το λόγο αυτό ασχολήθηκα με το θέατρο και τις τέχνες.Επίσης πάντοτε ήμουνα πολύ κοινωνικός άνθρωπος και δραστήριος και λάτρευα τα τάξίδια και την γνωριμία με άλλους ανθρώπους.Όπως καταλαβαίνετε δεν είχα ποτέ προβλήματα κοινωνικότητας,ούτε αποδοχής μιας και με βοήθησε αρκετά και η εμφάνισή μου.Πλέον όλα αυτά,όλα όσα λατρευα και αγαπούσα είναι κάτι μακρινό.Μέσα σε ένα άλφα διάστημα λοιπόν,αρρώστησε η μητέρα μου-προσωρινά,αλλά δεν το χω πολύ με νοσοκομεία και τέτοιες καταστάσεις-,έχασα τον παππού μου με τον οποίον είχα ιδιαίτερη σχέση,χώρισα με τον φίλο μου που είμασταν μαζί 6 μιση χρόνια-μου στοίχισε πολύ,κυρίως στη μετέπειτα ελαττωματική σχέση μου με τους άντρες-δέθηκα με μια κοπέλα που με στήριξε σε όλα αυτά αλλά δημιούργήθηκαν άλλα άγχη,και έχασα καπάκια και την γιαγιά μου.Μέσα σε όλα αυτά να σημειώσω και την επαγγελματική μου αστάθεια,μιας και λόγω της ιδιαίτερης φύσης της δουλειάς μου,είμαι μονίμως με μια βαλίτσα στο χέρι,η μάλλον ήμουν.Το να ταξιδέυω συνεχώς,ήτανε το όνειρό μου.΄Τώρα πλέον ο εφιάλτης μου.Και συγκεκριμένα ο εφιάλτης μου είναι το γεγονός ότι λόγω κατάθλιψης,άγχους,κρίσεων,� �εν ξέρω πλέον,δεν μπορώ να ταξιδέψω και γενικότερα να ζήσω όπως θέλω.Επίσης το ότι αναγκάστηκα να μένω σε μια πόλη που οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι μισούν-Αθήνα-λόγω δουλειάς-και αυτό με πιέζει.Ως αποτέλεσμα να πιέζομαι από παντού.Και το χειρότερο να μην μπορώ να μιλήσω σε κανέναν.Αφού τα έβαλα λοιπόν κάτω να δω τι πραγματικά με οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση,κατάλαβα ότι ήτανε μια μίξη όλων.Αλλά έκανα focus και είδα ότι αυτό που πραγματικά με αγχώνει περισσότερο,είναι αυτό που σχετίζεται με όλα.Και είναι αυτή η κοπέλα,με την οποία συγκατοικούμε.Αφού είχα χάσει τον παππού-και είδα πολύ άσχημες εικόνες φθοράς ,έχω εφιάλτες έκτοτε με νοσοκομέια κλπ κλπ,είχε αρρωστήσει η μητέρα και με είχε χωρίσει και ο πρώην,με στήριξε πολύ μια κοπέλα,που ήτανε στην παρέα του αδερφού μου,και πρώην ενός πρώην μου και τέσπα την γνώρισα μέσα στην παρέα και τα λέγαμε όταν πήγαινα στον Βόλο-στην πατρίδα μου.Μην σας κουράζω,όταν χώρισα,είχε χωρίσει και η ίδια το ίδιο διάστημα και παρηγορούσαμε η μια την άλλη.Με στήριξε τρελά,την στήριξα τρελά-είχε πολύ σοβαρά θέματα με οικογένεια -και ήρθαμε πολύ κοντά.Αποκτήσαμε σεξουαλική σχέση,η καλύτερα να πω ερωτική σχέση-συναισθηματική περισσότερο,όχι τόσο σαρκική.Ήτανε κάτι το ξεχωριστό για μένα,καθώς είχα συνηθίσει κενές σαρκικές σχέσεις με το άλλο φύλο χωρίς καμια ιδιαίτερη επικοινωνία...Πάντα ως καλλιτέχνης άφηνα ανοιχτους τους σεξουαλικούς μου ορίζοντες,αλλά αν και πάντα υπήρχε ως φαντασίωση η γυναίκα,στεγνά σεξουαλική έλξη ένιώθα για τους άντρες.Αυτό συνέβει πριν 3 χρόνια και έκτοτε είμαστε μαζί όχι ως ζευγάρι,αλλά κάτι ενδιάμεσο.Φαντάζομαι αυτό το ενδιάμεσο με έχει γονατίσει.Και ενώ στην αρχή μου έδωσε δύναμη,ήτανε κάτι πρωτόγνωρο και βαθύ,και ενώ ένιωθα όμορφα και ανανεωτικά-το κυριότερο ότι ένιωθα παιδί,ενιωθα αγνότητα,ότι ήμουνα 5 χρονών παρέα με τη μονάκριβη φίλη μου,εν αντιθέσει με την σαπίλα μου είχα γνωρίσει στον καλλιτεχνικό χωρο-,μετά απο 1 μισή χρόνο άρχισαν οι κρίσεις πανικού.Αρχίσα να καταρρέω,ζούσα όπως να ναι,γνώριζα άντρες,αλλα συναισθηματικά ήμουνα στην κοπέλα που είναι πλεόν και κολλητη.Με τα πολλά κατέβηκα Αθήνα,μένουμε μαζί.Δεν ήτανε αυτοσκοπός απλά με τις κρίσεις με βοηθούσε πολύ και η Αθήνα ευννοούσε την δουλειά μου.Το πρόβλημα είναι ότι στην όλη φάση μου στάθηκε καλύτερα από όλους,στην φάση με τις κρίσεις ήτανε ο μόνος άνθρωπος που με ηρεμούσε.Οι δικοί μου έβλέπαν ότι με στηρίζει,και την λάτρευαν-χωρίς να ξέρουν την ακριβή φύση της σχέσης μας,βέβαια και μείς φιλική την αποκαλούσαμε,άλλο ένα βάρος μέσα μου..-Γιατί με στήριξε σε όλα.Στους θανάτους,στον χωρισμό,στον άγχος της δουλειάς.Αλλά μετά από καιρό κατάλαβα ότι ίσως οι κρίσεις προέρχονται και από αυτο το ενδιάμεσο μεταξύ μας.Η ίδια μου το είπε και το διέκρινα,Πλέον ζούμε μαζί στην Αθήνα,σαν φίλες,αλλά εγώ έχω καταρρεύσει.Με τους άντρες έχω στεγνές σεξουαλικές σχέσεις και εξαφανίζομαι,ενώ όταν γυρνάω νιώθω ασφάλεια μαζί της,που πλέον λειτουργουμε σαν φίλες.Και μακάρι να ήμουνα ομοφυλόφιλη-εκτός εαν δεν το ξέρω και είμαι-αλλά και πάλι δεν θα ήμουνα ευτυχισμένη μαζί της?Γιατί νιώθω κενό?Γιατί σκέφτομαι άντρες?Τεσπα,θεωρώ το σεξουαλικό μου το χω λύσει-ίσως και όχι,-αλλά δεν θεωρώ τόσο μικροαστό τον εαυτό μου να έχω πρόβλημα να μου αρέσει μια γυναίκα.Από την άλλη θα ένιωθα γεμάτη εάν ήμουνα λεσβία ενώ η σχέση μας πλεόν δεν έχει καθόλου σεξουαλικές προεκτάσεις,έχει θα έλεγα συντροφικές,ούτε που ξέρω πλέον τι έχει. αυτό που με προβληματίζει είναι ο τρόμος και η αλλοίωση στην ψυχολογία μου.Πλέον φοβάμαι ότι θα τρελαθώ.Έχω μεθάυριο να κάνω ταξίδι από Αθήνα για Βόλο και νομίζω ΄το θα καταρρέυσω γιστί είμαι χάλια,γιατί θα μου βγούνε πολλά ψυχοσωματικά,γιατί όλοι θα ρωτάνε τι και πως,Και φοβάμαι μην έχω πάθει εξάρτηση και από την μικρή-όχι ερωτική- συντροφικη,και τα χάσω μακριά της.Θέλω βοήθεια.Ποτέ άλλοτε δεν ένιωθα τόσο ψυχικά άρρωστη.Και δεν ξέρω εάν τελικά φταίει αυτή η περίεργη σχέση με την μικρή η απλά μου τύχανε όλα μαζι.Γιατί στην τελική,αυτή μου στάθηκε σε όλα αυτα,αλλά ίσως και η εξάρτηση που έχει και η μια για την άλλη μας έχει καταρρακώσει.Σίγουρα δεν θέλω να φύγω μακριά της.Απλά ΄θελω να δουλέψω την σχέση μας,να είμαστε φίλες,να προχωρήσουμε στις ζωές μας,να μπορέσω να ξαναεμπιστευτώ άντρα-φοβάμαι οτι κανείς δεν θα με καταλάβει όσο αυτή,αυτό είναι το θέμα,δεν αντέχω πλέον σεξουαλικές φάσεις χωρίς τπτ παραπάνω,νιώθω σιγουριά με την αγνότητα της αγκαλιάς της,αλλά πάλι κάτι λέιπει και να βρω πάλι τον εαυτό μου.Και τελικά να σωθώ από όλα τα ψυχολογικά και να ορθοποδήσω.Τελικά τι φταίει και έχω φρικάρει?Μεθαύριο ταξιδέυω και το ταξίδι που άλλοτε ήτανε όνειρο,τώρα ειναι εφιάλτης.Βοηθήστε με άμεσα...Ευχαριστώ πολύ από καρδιάς.