Καλησπερα σε ολους καταρχην...Απο απλος επισκεπτης αποφασισα να γινω μελος και γω στο φορουμ για να γινω λιγο πιο ενεργος..
Ειμαι 32 χρονων και ολα ξεκινησαν τον Δεκεμβρη του 2006 σε μια αιθουσα σινεμα καπου στην Κηφισιας...
Δυσφορια στην αιθουσα και αισθημα ταχυκαρδιας...Βγαινω αμεσως και ψαχνω τουαλετα να ριξω λιγο νερο στο προσωπο μου..η καρδια μου να πηγαινει να σπασει..Στελνω σμς στον φιλο μου που ημασταν μαζι στο εργο...Βγαινει και εκεινος και παμε σε κατι εργαζομενους του σινεμα...Φωναζουν απο το μεγαφωνο αν υπαρχει κανενας γιατρος...τζιφος...οποτε παιρνουμε το 166...Μας ειπανε οτι μας συνεφερε να παμε μονοι μας στο νοσοκομειο μιας και ειμαστε πιο κοντα...Quote:
εχω ταχυκαρδια εντονη μαλ@κα...τι να κανω?
Μετα απο κανα 20λεπτο φτανουμε..Μπαινουμε στην καρδιολογικη μοναδα και αφου τους εξηγησα με βαζουν ξαπλωσω...καρδιογραφημα...μι σο λεξοτανιλ...ακτινογραφια και καρδιογραφημα μετα απο 2 ωρες...και μετα σπιτι μου...Αυτο ηταν ..απο τοτε αλλαξε η ζωη μου.
Τον γεναρη του 2007 (κοιτα συμπτωση .παλι με τον ιδιο φιλο ημουν και βλεπαμε ταινια σπιτι μου) με ξαναπιανει το ιδιο αισθημα..ταχυκαρδια-μουδιασμα και φοβος...
Η καθημερινοτητα μου αρχιζε να αλλαζει...Πλεον περναγα πολυ χρονο με το ενα μου χερι να ψηλαφιζει το αλλο για να βρει παλμο...και οταν εβρισκε αρχιζαμε το μετρημα...Επειδη δεν το αντεχα αυτο η μανα μου,μου προτεινε να παω σε μια ψυχιατρο..
Μετα απο 50 λεπτα με την κυρια, μου εγραψε σεροξατ και ζαναξ για 2 εβδομαδες...
Τα αποτελεσματα ηταν εντυπωσιακα..προς το καλυτερο...αλλα για λιγο..
Μετα πηγα σε εναν αλλο γιατρο...και απο τα μεσα του 07 αρχισα θεραπεια με μισο ζαναχ παλι και εντακτ..το μιρο των 10mg στην αρχη και μετα των 20..
Το 07/08 περασε ετσι λοιπον...με αρκετο καρδιακο αγχος (α ξεχασα να αναφερω οτι πριν παω στην 1η ψυχιατρο ειχα παει σε εναν καρδιολογο για ενα τριπλεξ και χολτερ οπου δεν εδειξε κατι.Απλα λιγο μεγαλυτερη καρδια εχω απο το φυσιολογικο αλλα ειναι νορμαλ επειδη ειμαι γυρω στο 1,90)
Ο γιατρος που με παρακολουθουσε λοιπον ανα 2μηνο 3μηνο μου προτεινε αν θα ηθελα να συμετασχω σε μια ομαδα ψυχοθεραπιας..Δεχτηκα... αλλα πραγματικα δεν μπορεσα να ενσωματωθω ποτε πραγματικα...αυτο εγινε απο το 08..
Ολο αυτον τον καιρο εκανα ενα σημαντικο λαθος...δεν ημουν τακτικος με τα φαρμακα μου...και το πληρωσα με μια κρισαρα πανικου που μου εδωσε και καταλαβα...
Αφου εφυγα απο την ομαδα και τον γιατρο πηγα σε καποιον αλλο...Ο οποιος με <μαλλωσε> για τα φαρμακα που δεν τα παιρνα σταθερα και αφου του ειπα την ιστορια μου,μου εδωσε εφεξορ και ζαναξ..ενιωθα αρχικα καλα αλλα ποτε δεν ηταν η ζωη μου οπως πριν απο εκεινη την βροχερη μερα του Δεκεμβρη του 2006.Αυτη η ανεμελια για την ζωη μου,μου εχει λειψει αφανταστα...τεσπα...παμε παρακατω
Ολο αυτο το διαστημα ειχα και το κλασσικο συμπτωμα πια των εκτακτων συστολων..πραγματικα απαισιο συναισθημα..το οποιο το νιωθω στο στηθος και στο λαιμο...Ειναι σαν να σταματαει η καρδια και να ξαναλειτουργει μετα απο λιγο...
Αυτο με ταλαιπωρει ακομα και σημερα...Τον Μαιο του 10 (δεν ειχα ξαναπαει απο το 07) πηγα σε εναν καρδιολογο οπου καναμε τριπλεξ καρδιογραφημα και ενα τσεκ απ..Νορμαλ το ειδε...Το καλοκαιρακι περασε σχετικα ηρεμα οπως και το φθινοπωρο.Τον χειμωνα οι εκτακτες αυξηθηκαν κατα πολυ χωρις να αλλαξει κατι στη ζωη μου (μην ξεχασω να αναφερω οτι καθε πρωι παιρνω την μικροτερη δοση για ενα χαπακι θυρωειδη-οπου τον χειμωνα το διπλασιασα επειτα απο εντολη του ενδοκρινολογου)
Οποτε ο καρδιολογος μου ειπε οτι ειναι πολυ πιθανον η αυξηση να οφειλετε στην αυξηση της δοσης...Μου εβαλε και ενα χολτερ και εφυγα...
Μετα απο 24 ωρες γυρισα....
1600 περιπου εκτακτες συστολες κατεγραψε το μαραφετι..
Μου εδωσε ενα χαπι (Τενορμιν) και μου επε να μιλησω με τον ενδοκρινολογο για να ξαναμειωσω το χαπι..Το Τενορμιν το πηρα απο το φαρμακειο αλλα δεν το πηρα ποτε!!!
Μειωσα τα mg για τον θυρωειδη και εφτιαξε λιγο το θεμα...Αλλα οχι τελειως...
Μαλλον θα πρεπει να παθω να ζω μαζι του παρολο που δεν ειναι ευαχριστο σαν συναισθημα.
Καλως σας βρηκα..Και σορρυ και το μακροσκελες κειμενο...Ειμαι και στην δουλεια μου και εγραψα λιγα πραγματα :P