Καλησπέρα σε όλη την καλή παρέα!!
Ο λόγος που γράφω σήμερα είναι ο πατέρας μου... Συνταξιούχος στα 66 του χρόνια, "θύμα" του μνημονίου και του ΔΝΤ (σύμφωνα με τα καθημερινά λεγόμενά του)...
Η καθημερινότητά του όπως κ κάθε συνταξιούχου...Να βλέπει Παπαδάκη και Αυτιά τα πρωινά, να βρίζει τους πολιτικούς κ αυτούς που μας τρώνε τα λεφτά κ τις συντάξεις, να πηγαίνει καμιά βόλτα για ψώνια κ τώρα που είναι Μεγαλη Εβδομάδα να πηγαίνει τα βράδια στην εκκλησία. Όλα καλά θα έλεγε κανείς μέχρι εδώ...
Τί κρύβεται όμως πίσω απ' όλα αυτά...;;
ένας άνθρωπος μίζερος, αρνητικός, τσιγγούνης...
Τι εννοώ...Τη μητέρα μου δεν την αφήνει να πηγαίνει σούπερ μάρκετ γιατί θεωρεί ότι θα πάρει ότι να' ναι που δε θα είναι ευκαιρία ή σε προσφορά ή θα γεμισει το καρότσι με περιττα πράγματα...
Σήμερα το μεσημέρι έβριζε καθώς το τραπέζι ήταν γεμάτο με τσουρέκια που έψηνε η μαμά μου όλο το βράδυ χτες, κ επειδή εκείνη είχε πάει σε μια υποχρέωση κ άργησε να γυρίσει, δεν ήταν εκεί για να αδειάσει το τραπέζι κ έτσι ο μπαμπάς μου έμεινε νηστικός. Πράγμα που φυσικά με εκνεύρισε διότι εγώ βρήκα τον τροπο να φάω, βάζοντας ωραιότατα το πιάτο μου σε ένα δίσκο κ έφαγα με την ησυχία μου.
Για το δε Πάσχα...; Μόλις έπεσε η πρόταση να το γιορτάσουμε όλοι μαζί με τα πεθερικά της αδερφής μου στο σπίτι μας, άρχισε η γκρίνια κ ο μόνιμος -πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις- αρνητισμός!"θα μαγειρεύεις για 10 άτομα" κλπ... Γενικώς ένας άνθρωπος που αν του πεις ότι γκρινιάζει χωρίς λογο δε παίζει να το δεχτεί κ απλά θα σου κατεβάσει μούτρα επειδή νοιώθει ότι δεν εκτιμάμε αυτά που κάνει για εμάς!
Φυσικά κ έχει κάνει τόσα!! Θα ήμασταν πολλοί αχάριστοι όλοι αν λέγαμε ότι δεν έχει προσφέρει (και προσφέρει ακόμα) ότι μπορεί για να είναι όλοι ευχαριστημένοι! Αλλά αυτή η μιζέρια να μην υπήρχε κ το "μετράω κ κάθε 0,01ε που ξοδεύω"...
Επισης στενοχωριέμαι κ για τη μητέρα μου η οποία με υπομονή δέχεται αυτά που σχολιάζει ο πατερας μου κ τις συμπεριφορές του....Γιατί μόλις πάει να αντιδράσει, αρχίζει κ κάνει σχόλια που την πληγώνουν κ γι' αυτό σταματάει κ έρχεται κ τα λέει σε μένα για να ξεσπάσει κ να ησυχάσει..
Δικαιολογώ το ότι όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος γίνεται παράξενος, αλλά υπάρχουν κ άλλοι άνθρωποι στην ηλικία του που ΝΑΙ είναι συνταξιούχοι, ΝΑΙ ζουν κ αυτοί την κρίση που περνάμε...αλλά ξέρουν να χαρούν με αυτά που έχουν κ λένε "δοξα το Θεο".
Ευχαριστώ όσους διάβασαν το κείμενό μου, κ πολύ ευχαρίστως να σχολιάσει όποιος θέλει!!
Καλή Ανάσταση να έχουμε, με ότι πολυτιμότερο υπάρχει...Την υγεία μας κ ανθρώπους δίπλα μας για να περάσουμε καλά!!!
Φιλια σε όλουςςςςςςςςςςςςςς!!!