Για όσους περνάνε δύσκολα...
Δε βγαζει πουθενά μια κατάσταση στην οποία περιμένεις λύση από το υπερπέραν. Αν δε βρέξεις κώλο, ψάρι δεν τρως, λέει ο ποιητής, που όμως η θεωρία αυτή δεν παύει να είναι μια θεωρία...
Πάλη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δείχνει να εκτυλίσσεται μπρος στα μάτια μου κι εγώ αμέτοχος να βλέπω και να μήν μπορώ να κάνω κάτι προκειμένου να βγω από το αδιέξοδο.
Να μπορούσα να πατήσω ένα κουμπί και όλα να φτιάχνανε μονομιάς και τί στον κόσμο - ευχή που καθένας έχει κάνει όταν βρίσκεται σε καταστάσεις που δεν μπορεί να ελέγξει άμεσα ή τουλάχιστον να μήν περνούν τόσο επώδυνα από το πετσί το, και να του σκίζουν τις σάρκες.
Το μυαλό κολάει σε βούρκους που αδιάβλητα και απρόσκοπτα ποτίζουν σε όλο το είναι και το πώς του, με τρόπο ώστε η σύγχιση να διακατέχει το κέντρο λήψης αποφάσεων και το κόλλημα να είναι ανυπέρβλητο.
Stuck overflow και ο σωρός κρεμνίζεται και η διαδοχή της ηρεμίας είναι η ανυπομονησία και η ανασφάλεια. Και όλα αυτά συντελλούν σε μια κατάσταση αδιάλλειπτης σιωπής και σκότους που φαντασιώνεται το φως και τη ζωή, όμως η φαντασία παγώνει και το νερό σταματά να κυλά, ο αέρας αραιώνει και σύντομα η φύση νεκρώνει..
Κι ο δεύτερος εαυτός σου, η φωνή της ψυχής και της συνείδησης αργοπεθαίνει, βλέποντας το δίδυμό του να υποφέρει, η διασύνδεσή του με τον έξω κόσμο, η άμεση προέκτασή του, που φέρει τη σάρκα και τα οστά του, βλέπει να ραγίζει μπρος στο σκόπελο που βρέθηκε ωσάν καράβι που προσάραξε σε αβαθή.
Δυνάμεις που κρατάν σε φυλακή τους μηχανισμούς αντίδρασης, σκοινιά χοντρά και άκομψοι κόμποι που μόνο με σπαθί τους σπάζεις γιατί δεν λύνονται, όμως κοίτεσαι δεμένος και ακίνητος και το σπαθί μόλις που το βλέπεις σαν να σου λέει πιάσε με και θες να το πάρεις στα χέρια σου όμως μόλις που σαλεύεις και το βλέπεις και δεν το φτάνεις για πέντε μόλις εκατοστά μακρυά από την παλάμη σου.
Και τότε μες στη δυστυχία, προστίθεται η απελπισία, η θλίψη και η απογοήτευση γιατί η λύση βρίσκεται μόλις μια σπίθαμή απόσταση, όμως τα δεσμά φροντίζουν να γίνονται τύρρανοι μιας κατάστασης και γελούν ειρωνικά και τόσο διαολίζεσαι και νευριάζεις.
Έριδες των ανθρώπων και των πραγμάτων στη ζωή, η εξουσία, ο εγωισμός και η τύφλωση και ο παροπιδισμός - αρετές του σατανά, αταίριαστες σε όντα που θέλουν τον πολιτισμό και την εξέλιξη.
Κι όμως το φως δεν είναι ανύπαρκτο, είναι όμως μακρυά και το μόνο που μένει είναι η ελπίδα - ο ρομαντικός τρόπος του να λες ας είναι κι έτσι, θα βρω τρόπο ν' απολαύσω το βιασμό - Τι σουρεαλισμός : βιασμός και απόλαυση - αταίριαστες έννοιες κι όμως επιβάλλεται να συνεργαστούν, προκειμένου να βγει μια ψυχή...
Φαντασία εναντίον της πραγματικότητας κι όμως ο άνθρωπος το τελευταίο που μπορεί να κάνει είναι να ελπίζει, γι' αυτό κι εγώ ποτέ δε χάνω την πίστη μου, και μια κατάσταση μή αναστρέψιμη, ελπίζω να τη γυρίσω.
Όμως πονάει και βασανίζει, ίσως όμως αυτοί να είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, ίσως μ' αυτόν τον τρόπο να βρέχω τα πόδια μου προκειμένου να φάω σαργό κι όχι μαρίδα....