συγγενης εθισμενος στα xanax
Καλησπέρα,
αυτή τη φορά θα ποστάρω για να ζητήσω συμβουλή για το πώς να χειριστώ ένα λεπτό ζήτημα. Όσες φορές έχω πάθει κατάθλιψη, έχω ακολουθήσει συμβουλές των γιατρών οσον αφορά τα φάρμακα. Ο ξάδερφός μου, από την πρώτη λυκείου (και χωρίς να δει γιατρό..ποτέ!) άρχισε να πέρνει xanax για να αντέχει τις εξετάσεις και να κοιμάται τα βράδια. Έχει φτάσει 27 ετών σήμερα, δεν έχει ακόμα συμβουλευτεί γιατρό για το αν τα χρειάζεται η όχι, και όποτε νομίζει πως έχει άγχος ή δεν μπορεί να κοιμηθεί, πέρνει και κανα χάπι. Η κατάσταση έχει γίνει απελπιστική, διότι τα χάπια του τα γράφει φίλος του γιατρός χωρίς να υπάρχει λόγος. Απλά γιατί "νομίζει" οτι τα χρειάζεται. Μιας και έχω περάσει από αυτά τα μονοπάτια, προσπαθώ χρόνια να τον συμβουλέψω είτε να ρωτήσει ειδικό είτε να κόψει την κατάπωση χαπιών. Μια βδομάδα δεν πέρνει, μπορεί την άλλη να πάρει δύο. Αυτά τα χάπια δεν είναι καραμέλες. Φυσικά δεν πρόκειτε να πάει ποτέ σε ειδικό γιατί θεωρεί πως είναι για τους τρελούς.
Πώς μπορώ να τον κάνω να κατανοήσει ότι η αντιμετώπισή του δεν είναι η σωστή? Φοβάμαι πως αν μιλήσω στους θείους μου, θα ξεκινήσει παγκόσμιος πόλεμος!