Τα κατάφερα.
Πήγα στο πρώτο ραντεβού που ήταν με ψυχίατρο. Μίλησα όσο μπόρεσα, όσο δηλαδή μπόρεσα να του εξηγήσω αυτά που νοιώθω, με έπιασαν τα κλάμματα, έτρεμα, αφοσιώθηκα σ' αυτόν κι έκανα πως ο ακροατής δεν υπήρχε για να μπορέσω επιτέλους να μιλήσω.
Η διάγνωση, μάλλον κατάθλιψη. Μου πρότεινε αγωγή με ήπια αντικαταθλιπτικά και συνεδρίες.
Το μάλλον πάει στο ότι ήμουν τόσο ταραγμένη που δε ρώτησα τίποτα. Μου είπε για σημάδια κατάθλιψης αλλά επειδή η ιστορία πάει πολλά χρόνια πίσω (μιλήσαμε γενικότερα για τη ζωή μου μέχρι σήμερα) τα χάπια απλά θα με κάνουν να νοιώσω καλύτερα και οι συνεδρίες να εντοπίσουμε την πηγή του προβλήματος.
Μπορεί η κατάθλιψη να είναι χρόνια; Σε μια πιο ήπια μορφή ας πούμε, με διαστήματα όμως στα οποία να γίνεται ιδιαίτερα έντονη;
Δεν σας ζητώ διάγνωση, όλα αυτά θα τα ρωτήσω στο επόμενο ραντεβού. Μετά που έφυγε η συναισθηματική φόρτιση μου ήρθαν όλα αυτά που ήθελα να ρωτήσω. Να υποθέσω ότι η φαρμακευτική αγωγή θα ξεκινήσει με τις συνεδρίες;
Έχω αρκετό χρόνο να σκεφτώ όσα μου είπε και όσα θέλω να ρωτήσω μέχρι το επόμενο ραντεβού... Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν ακόμα γι' αυτό μιλάω σε εσάς. Θα το κάνω κάποια στιγμή, όταν νοιώσω έτοιμη.
Θέλω να βγω από αυτό το λούκι. Συνέχεια γυρίζει στο μυαλό μου η αφήγηση της ζωής μου και ακούγοντας τα δικά μου λόγια αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι το πρόβλημα ξεκινάει στην εφηβεία. Είναι δυνατόν 15 χρόνια να πέρασαν έτσι;
Θέλω πραγματικά να ελπίζω ότι θα με βοηθήσουν. Βαρέθηκα έτσι.
Σας ευχαριστώ.