Γειά σας. Το σκεφτόμουν το ξανασκεφτόμουν και τελικά αποφάσισα να μοιραστώ το πρόβλημα μου μαζί σας. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν απαντάω όταν δέχομαι "επίθεση" απο αγνώστους. Και αυτό δε μπορω να καταλάβω γιατί το κάνω. Από ευγένεια; Από δειλία; Επειδή δε θέλω να κάνω τη χάρη να μαλώσω;
Θα γίνω πιο συγκέκριμενη. Η αφορμή για αυτό το θέμα μου δόθηκε λίγη ώρα πριν, πλένοντας το μπαλκόνι, μου φύγαν ελάχιστα νερά καταλάθος (ειλικρινά ελάχιστα και ειλικρινά καταλάθος, καθώς η γιαγιά από κατω μου χει ζητήσει να μαι πολύ προσεκτική με τα νέρα. Έτσι και έκανα.) Ένας κύριος από κάτω άρχισε να μου φωνάζει "ωραία τα ρίχνεται τα νερά" και να με κοιτάει περιμένοντας απάντηση. Τον κοίταξα λιγάκι μου ρθε να του απαντήσω αλλά σκέφτηκα ότι δεν θα κάτσω να ασχοληθώ μαζί σου τώρα. Καθώς τελικά δεν του κανα την χάρη να διαπληκτιστώ μαζί του μου ειπε συγχαρητήρια και έφυγε. Τέτοια περιστατικά είναι που με κάνουν να σκέφτομαι γιατί δεν απαντάω. Θα σας αναφέρω έναακόμη παράδειγμα, μία μέρα σε ένα μαγαζί με μία κίνηση έριξα καταλάθος κάτι από μια κυρία, δε κατάλαβα ότι αυτό έπεσε από δικό μου λάθος και άρχισε να με προσβάλλει λέγοντας μου ότι δεν έχω τρόπους και ότι πως και δε ζήτησα και συγγνώμη. Ούτε και αυτής της απάντησα, μόνον της είπα οτι δεν θέλω να συνέχισω το θέμα.
Βέβαια να αναφέρω στο σημείο αυτό ότι γενικά όταν βλέπω ότι αδικούμαι σε άλλες περιπτώσεις διεκδικώ πάντα το δίκιο μου.
Αναφέρω τα παραπάνω περιστατικά να μου πείτε τη γνώμη σας, και αν πιστεύετε ότι μπορώ ή πρέπει να κάνω κάτι. Δε ξερω γιατι δεν απαντάω, προσπαθώ να καταλάβω τον εαυτό μου, μπορεί να μουδιάσει η γλώσσα μου από τη σύγχιση αλλά να μην απαντήσω. Ίσως επειδή οι γονείς μου μου περάσαν το ότι πρεπει να είμαι ευγενική με τους ξένους, ίσως να είμαι δειλή ίσως να μην το χω στο αίμα μου να μαλώνω. Δε ξέρω τι φταίει...