ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει, τί προυποθέσεις απαιτουνται για μόνιμη απαλλαγή από στράτευση?
χωρίς ωστόσο να πάσχει από κάποια ψυχική διαταραχή, τουλάχιστον όχι αποδεδειγμένα.
Printable View
ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει, τί προυποθέσεις απαιτουνται για μόνιμη απαλλαγή από στράτευση?
χωρίς ωστόσο να πάσχει από κάποια ψυχική διαταραχή, τουλάχιστον όχι αποδεδειγμένα.
arkte δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά απαντήσεις, νόμους και οτιδήποτε χρειάζεται μπορείς να βρεις στο http://www.omhroi.gr/
Στην δεξιά στήλη, στην ενότητα "ομηρικές συζητήσεις" υπάρχουν σύνδεσμοι για το forum του portal.
gus, σ' ευχαριστώ για το λινκ.
τώρα εγω αναρωτιέμαι βαριομουνα να ψάξω.
θα σου πω εγω λεπτομεριες, αλλα μη περιμενεις να ειναι κατι ευκολο, να πας να βαλεις μια υπογραφη δλδ σε ενα χαρτι και να φυγεις αμεσως. πρωτα απ'ολα θα πρεπει να αποδειξεις οτι οντως εχεις κατι -αν δεν υπαρχει απολυτως κανενα αλλο χαρτι απο γιατρο- και δε μπορεις να μεινεις μεσα και να κανεις τη θητεια σου κανονικα. αυτο θελει τρεξιμο και να εισαι καλος ηθοποιος, αφου τελικα περνας κι απο εμπειροτατη επιτροπη ανωτερων, οι οποιοι με μια τους διαταγη σε στελνουν κατευθειαν οπου γουσταρουν και σου καταστρεφουν τη ζωη στερωντας την ελευθερια σου. πιο αναλυτικα, με το που μπεις στο στρατοπεδο ζητας να δεις κατευθειαν τον γιατρο της μοναδας. αν δε σε στειλουν σ'αυτον τοτε τα κανεις ολα ******* με τη συμπεριφορα σου, ξεχωριζεις απο τη σειρα, δειχνεις ανυπακοη, γενικα να δουν οτι κατι εχεις ρε παιδι μου και να φοβηθουν τι θα συμβει στο μελλον αν μεινεις μεσα (ειδικα οταν ακουν περι αυτοκτονιας χεζονται). μετα ξεκιναει διαδικασια, σε στελνουν σε ψυχιατρο, απαντας καποιες ερωτησεις που σου κανει ετσι ωστε να κρινει τι εχεις. μπορει να σου γραψει και χαπια κατευθειαν οπως εμενα ή γενικα να σου μιλαει καπως σαν να εισαι ζωο κατωτερος και καθυστερημενος κλπ. απο εκει αναλογα με το τι θα γραψει οτι πασχεις, συνεχιζεις. μπορει να πει πχ οτι ειχες μονο ενα αγχος, παρε μια αναβολη και κατσε λιγο ακομα σπιτι σου να ξεκουραστεις. μπορει να γραψει οτι εχεις κατι σοβαρο, και θα χρειαστει να νοσηλευτεις, οποτε το τρεξιμο συνεχιζεται και αναγκαστικα σε κλεινουν μεσα σε κλινικη (414 στη Πεντελη) για να φανει οτι οντως νοσηλευτικες και ηταν σοβαρο αυτο που εχεις. κι εχωντας χαρτι απ'το νοσοκομειο τους, η επιτροπη μπορει να σου δωσει και το πολυποθητο τρελοχαρτο. τουλαχιστον καπως ετσι ηταν στα δικα μου χρονια, τωρα δε ξερω πως εχουν γινει τα πραγματα, ισως ειναι ευκολοτερα και δεν ειναι χρονοβορα διαδικασια.
κενό, σ' ευχαριστώ κ σένα.
ευτυχώς που είμαι γυναίκα...
αν κ εγώ το' χω το τρελοχαρτο για ώρα ανάγκης...
Ρε σεις, δεν είναι καλή ιδέα κάτω από το νικ του καθένα να γράψει την διάγνωση?
.. αστειεύομαι βέβαια..
Ποια διαγνωση?Εμενα κανεις δεν μου εχει βγαλει διαγνωση δεν μου λενε.Μονο στο συνταγολογιο την μια γραφουν καταθλιψη την αλη ενα ΚΣ την αλλη κρισεις πανικου.Τι στον π@#ω εχω?
Αρκτος νομιζω οτι παιδια που εχουν προβλημα υγειας σοβαρα δεν πανε στρατο καθολου.Εχω εναν ξαδερφο με συνδρομο νταουν αλλα πανεξυπνο μονο εμφανιση εχει τετοιου παιδιου.
α, μου άρεσε η πρότασις ίνσεκτ. Θα το φροντίσω. Ας κάνω την αρχή. RainAndWind, Co-dependency. Δε γράφω co-dependent, γιατί δεν είμαι μόνο αυτό και δε χωράει να γράψω και τ' άλλα. Δεν έχουμε πει πως δεν είμαστε ό,τι έχουμε ανά καιρούς μόνο? Να το λέμε λοιπόν μπας και το εντυπώσουμε κάποτε.
Άρκτε, δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις γι αυτό το θέμα, οπότε...φαντάζομαι κάποιο ποσοστό αναπηρίας, σε κάποιον τομέα και σε τέτοιο ποσοστό που να πιστοποιεί την αδυναμία στράτευσης. Κανονικά θα έπρεπε να γίνεται το αντίστροφο. Να δίνεται χαρτί σε όσους θέλουν να πάνε, που να πιστοποιεί πως αυτοί έχουν πρόβλημα. λολ
Άρνηση στράτευσης, ΟΛΕ
Φιλε Αρκτος,υπαρχει τροπος απαλλαγης χωρις θεατρα και σκηνες οτι πασχεις απο καποια ασθενεια.Πρεπει να γνωριζεις τα δικαιωματα σου και ενα αυτονοητο δικαιωμα σου ειναι να μην επιθυμεις να στρατευτεις για τους προσωπικους σου λογους.Μπορεις να δηλωσεις οτι εισαι αντιρρησίας συνείδησης,οτι δηλαδη συνειδητα επιλεγεις να μην πας στρατο.Φυσικα την επιλογη σου αυτη δεν την δικαιολογεις λεγοντας οτι απλα δεν γουσταρεις να πας στρατο αλλα λεγοντας οτι δεν θελεις να συμμετασχεις σε αυτον τον απαρχαιωμενο θεσμο <<παιδωμαζωματος>> και δεν θελεις με κανεναν τροπο να υποστηριξεις τον πολεμο,τα οπλα και τις δολοφονιες.Ο μιλιταρισμος πρεπει να τελειωσει εδω και τωρα.Και αυτος ειναι ο λογος που θα δηλωσω και γω αντιρρησιας συνειδησης οταν ερθει η ωρα να με καλεσουν.
Τσεκαρε αυτο το σαιτ
http://www.antirrisies.gr/
ειναι ο συνδεσμος αντιρρησιων ελλαδος
δυο επιπλεον πραματα γιαυτο το θεμα.
οταν εχεις συνδρομο νταουν ή αλλη ασθενεια πχ εισαι με ποσοστο αναπηριας οπως αναφερθηκε, ΛΟΓΙΚΑ εχεις παει σε γιατρο και σε εχει εξετασει και βγηκε πορισμα οτι εχεις συνδρομο νταουν ή οτι αλλο, αρα εχεις χαρτια τα οποια χρησιμοποιεις σαν δικαιολογητικα στο στρατο και οτι γιαυτο σου το προβλημα υγειας δε μπορεις να στρατευτεις.
αυτο που εγραψα στο προηγουμενο μου ποστ ηταν σε περιπτωση που ΔΕΝ υπαρχει απολυτως κανενα χαρτι απο γιατρο για οποιοδηποτε προβλημα σου τοσο σωματικα οσο και ψυχολογικα οπως ζητησε η αρκτος, και θελεις απλα να γλυτωσεις παιρνωντας το γνωστο Ι5.
ναι αυτα ειναι σωστα... στα λογια. εκει περα ομως, κι αν πεσεις σε απαρχαιωμενο "καθεστως" οπως επεσα εγω, πολυ πιθανο να σε κοιταξουν σαν εξωγηινο και να γελασουν μαζι σου, και θα φανει οτι ψαχνεις απλα δικαιολογια (η οποια τους φαινεται παιδιαστικη) για να μη κανεις τη θητεια. δεν μετρανε τοσο τα δικαιωματα σου σαν ανθρωπος, αλλα το οτι σε καλει η πατριδα και εχεις υποχρεωση απεναντι της. δε ξερω αν το καταλαβαινετε αλλα επικρατει αλλο κλιμα μεσα στο στρατο (γιαυτο και σωστα λενε τη φραση "εκει που σταματαει η λογικη ξεκιναει ο στρατος"). δυστυχως ειμαστε ολοι θυματα στην Ελλαδα, και η γραφειοκρατια βοηθαει πολυ σε αυτο...
ελπιζω τωρα να εχουν φτιαξει τα πραγματα, εχει μειωθει κι ολας η θητεια.
@ΚΕΝΟ>Yποχρεωση απεναντι στην πατριδα ειναι κατι αλλο,σημαινει να συνισφερει καποιος στην κοινωνια με την εργασια του (και οχι την δουλεία του) και επισης με τον σεβασμο απεναντι στους πραγματικους θεσμους και αξιες της κοινωνιας και φυσικα απεναντι στη φυση.Το να παει καποιος στρατο δεν συνισφερει σε τιποτα.Οπως το ειπες και εσυ,αψηφά καθε λογικη και ομως συνεχιζει και υπαρχει αυτος ο ανοητος θεσμος της στρατευσης.Για αυτο λοιπον πρεπει να κανουμε κατι,να αρνηθουμε,αν κανουμε οτιδηποτε μας λενε και το βουλωνουμε τοτε δεν θα εξελιχθουμε ποτε.Μην ξεχνας οτι εδω που εχουμε φτασει το οφειλουμε σε αυτους που αντισταθηκαν στο συστημα
φιλε μου τα καταλαβαινω αυτα που λες κι αν θες την αποψη μου προσωπικα βρισκω οτι δεν εχω ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμια υποχρεωση σε καμια χωρα/κοινωνια/οτι αλλο, απ'τη στιγμη που δε νιωθω οτι μου προσφερουν κατι, αντιθετως δε με σεβονται σαν ανθρωπο και υποβιβαζουν τη νοημοσυνη μου (μη γραψω χειροτερα). γιαυτο δε σεβομαι τιποτα κι εγω, κανενα θεσμο, καμια αξια, καμια θρησκεια, κανεναν και τιποτα! απλα ξερεις τι γινεται, δεν σκεφτονται ετσι ολοι μεσα στο στρατο. γιαυτους υποχρεωση απεναντι στη πατριδα σημαινει οτι πρεπει να υπερασπιστεις τη χωρα σου και να εκτελεσεις διαταγες, οτι ωρα και στιγμη σε χρειαστουν και σε καλεσουν, και καλα να εισαι ετοιμος οχι μονο για να πας να πολεμησεις αλλα και να πεθανεις γιαυτη (not). γιαυτο σε υποχρεωνουνε να πας να χασεις ενα χρονο απ'τη ζωη σου, δηθεν κανωντας την εκπαιδευση τους, μαθαινωντας στα οπλα (sic), καλλιεργωντας και την εθνικη υπερηφανια. και για σκεψου τωρα πως φανταζει ενα αγορακι στον στρατοκαυλο στρατιωτικο εκει περα, οταν λεει οτι αρνηται να κανει τη θητεια του λεγωντας σαν δικαιολογια πως ειναι αντιρρησιας. σαν να ισουται με προδοσια λογο ενος φανταστικου σεναριου. οσο κι αν ξερουμε πως πλεον οι πολεμοι ειναι ανουσιοι και δεν ξεκιναν ουτε και καθοριζονται απο μας, αλλα τους αρχηγους των κρατων... εκει μεσα κυριαρχει ο πατριωτισμος και το αισθημα "τυφλη υποταγη στη πατριδα και τις διαταγες των ανωτερων". ολα ρομποτιστικα σαν να ειμαστε αριθμουλιδες, απλα κρεας ετοιμο να αλεθει στις αναγκες των μηχανων του κρατους. γιαυτο ο καθενας κανει οτι μπορει να το αποφυγει, ειτε κανει τον μαλακα και παει απλα για τη γραφειοκρατια που επικρατει.
Oλα ωραια τα ειπες εκτος απο το τελευταιο κομματι,οτι δηλαδη να κανουμε τους μαλακες ετσι απλα για να τη βγαλουμε καθαρη χωρις μπελαδες.Καποιος που κανει τον μαλακα σε τετοιες περιπτωσεις θα ειναι μαλακας σε ολη του τη ζωη,θα υποχωρει σε ολη του τη ζωη σε ο,τι του λενε.Πολλα απο τα δικαιωματα που εχουμε σημερα (να δουλευουμε 8 ωρες αντι για 14,να ψηφιζουν οι γυναικες,να εχουμε δημοκρατια κτλ) τα οφειλουμε σε αυτους που ΔΕΝ κανανε τους μαλακες απεναντι στο συστημα.Οσο για τα άλλα που ειπες,συμφωνουμε.
οκ ουτε και σ'αυτο διαφωνω, μονο που οσα εγραψα δε τα λεω μονο για μας προσωπικα εδω, αλλα γενικοτερα γιατι οπως ξερεις υπαρχουν κι αλλοι ανθρωποι που γουσταρουν στρατο, ειναι πολυ φανατισμενοι υπερ της χωρας, μπορει να νομιζουν οτι η δηθεν εκπαιδευση εκει θα τους κανει αντρες ή θα γινουν καλυτεροι. ή μπορει ακομα και να μη θελουν να εχουν κατι αρνητικο στο βιογραφικο τους, οτι πηραν απαλλαγη δλδ απ'το στρατο λογο του οτιδηποτε, ποσο μαλλον αν ειναι τρελοχαρτο και μετα σε σημαδευει για το υπολοιπο της ζωης σου σαν τρελο/με ψυχολογικα προβληματα. το τελευταιο ειναι το λεγομενο στιγμα που τους κανει ολους περα να μη σε θελουν και να σε φοβουνται... και καπως ετσι καταληγεις και στο περιθωριο, κι εκει ακομα και να μην ειχες ψυχολογικα προβληματα αρχικα, απ'τη πολυ μοναξια παιζει να σου δημιουργηθουνε.
Μπραβο ρε κενο ετσι ακρηβως ειναι.Και γιατι ενας γιος που τον γεννησε μανα να παει στο πολεμο π.χ και αν σκοτωθει για μια πατριδα που ειναι πιο σκατα και απο τα σκατα?Μακαρι να υπαρχει τροπος να μην πηγενει κανενα παιδι στον στρατο ειναι μια μαλακια αυτο το πραγμα τελος.Ο κοσμος πρεπει να ξεσηκωθει μας εχουν ριμαξει.
Παντα η Ελλαδα φημηζοταν για τους σοφους της τους γιατρους και τους επιστημονες πως καταντησε ετσι?Ντρεπομαι πλεον .