Ταχυπαλμίες - Άγχος τρέλας ή Θανάτου
Καλησπέρα,
Πριν από κάτι χρόνια ένα κοντινό μου πρόσοπο αντιμετόπιζε ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές.
Βλέπετε τότε όλα αυτα τα έλεγα βλακείες και δεν μπορούσα να κατανοήσω...
Μέχρις σήμερα...!
Δεν ξέρω πως και γιατί απλά έδω και 4 μήνες έχω Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή..
Πως έκανα τη διάγνωση βέβαια...?
Αφού επισκέφτηκα ενα κάρο γιατρους για τις ταχυπαλμίες, πόνους στο στήθος, ζαλάδες και οτιδοιποτε αλλο μπορειτε να φανταστειτε.
Μετά από 3 triplex, 4 καρδιογραφήματα, 2 γενικές αίματος και θηροειδή...κα.
Διάβασα αυτό «http://www.psyche.gr/agchodis.htm» !!
Βρε βρε ποιος το περιμενε να γινω κοκοπιου..
Πέρασα 2 μήνες με κρίσεις πανικού.Φυτικά ήρεμιστικα (βαλεριάνα), μείωση τσιγάρου κ΄ καφέ και 2 χαπάκια LEXOTANIL που τα κοίταγα και έλεγα ότι δεν θα τα πάρω(έχω ακόμα μισό).
Τα αισθήματα μου: Θα πεθάνω ή θα τρελαθώ !!
Δεν έχω ξαναφοβηθεί ποτέ στη ζωή μου έτσι...
Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο αδύναμος..
Φτάνοντας στο σήμερα, δεν έχω επισκεφτεί καποιόν ψυχολόγο-ψυχίατρο.. Θεωρώ οτι το να το αντιμετοπίσω μόνος μου θα είναι καλύτερα. Δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό.
Πλέον δεν έχω κρίσεις πανικού, όποτε πάει να με πιάσει το άγχος ψιλογελάω και λές καλώς το μαλάκα..
Σημειωτέων ΠΟΤΕ δεν ανγχωνόμουνα για κάτι..Πάντα αντιμετόπιζα τα πάντα τόσο ψύχραιμα που πολλοι με αποκαλούσαν αναίσθητο.
Και τώρα που πατησαμέ τα 23 αρχίσαμε να κοτεύουμαι....Δεν το μπορώ αυτο..!
Παρόλα αυτά ο φόβος οτί μπόρει να έχω κάτι αλλό δεν μου έχει φύγει, ακόμα και μετά από τις λέξεις του καρδιολόγου οτι ‘αγόρι μου εσυ μόνο απο καρδιά δεν θα φύγεις’.
Είχα συνηθήσε πάντα να ακούω το σώμα μου, το θεωρούσα διαίσθηση και μάλιστα μπόρει να την ακολουθούσα και με κλειστά μάτια..Και τώρα πρέπει να την αγνοώ σε αυτό το θέμα..Με περιπλέκει...!
Κλείνοντας το μεγάλο και κουραστικό λόγο μου αφού ξεφυγαμε από όλες τις κρίσεις και τους πόνους μας έχουνε μείνει 2 πράματα..!
1. Ταχυπαλμίες: Έχω ή δεν έχω...? ‘Οταν κάθομαι μπορεί να έχω από 68 έως 120.
Αναλόγως τη στιγμή.Φυσικά όταν έχω πάνω από 110 νιώθω λίγο αγχωμένος..
Αλλά μου έχει γίνει και λίγο εμμονή ιδέα και εμμένα και το ψιλοκοιτάω συχνά ασυνέσθητα...Μαλακία κάνω..
2. Πάω να κοιμηθώ...Μόλις θα πάει να με πάρει θα ξυπνήσω..Ένα αίσθημα φόβου μαζι με ταχυπαλμία..Μερικές φορές κάτι άσχημο βλέπω και το θυμάμαι, μερικές άλλες όχι...Σήμερα ξύμνησα 2 φορές απο εφιάλτη..
Φυσικά όχι οτι αυτό θα με εμποδίσει να κοιμηθώ γιατι είμαι και λίγο βοιδι στον ύπνο..Θα ξυπνήσω τρομαγμένος, θα γυρίσω και θα ξανακοιμηθω...
Απλά δεν μου αρέσει αυτό...Νιώθω οτι δεν κοιμαμαι όπως παλιά...
Και τώρα που το σκέφτομαι όλο αυτό πίσω πίσω στο κεφάλι μου πάλι κατι με τσιγγλάει μπας και έχω κατι με την καρδιά μου...
Η λογική μου λέει το σωστό αλλά.......................................... ..........
Καλα εγραψά ολόκληρη έκθεση....Δεν πολυμιλάω για αυτό και παρασύρθηκα
Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ..
Πείτε μου και σεις καμιά γνώμη... :)