Φαρμακα, ψυχολογοι και ψυχιατροι
Καλησπερα σε ολους,
ετσι οπως εβλεπα τα θεματα στο forum επεσα πανω σε ενα μηνυμα με τιτλο \'το ημερολογιο μιας τρελλης\'. Πραγματικα το διαβασα και το ξαναδιαβασα και καταλαβα την αγωνια, το αγχος και τις φοβιες που μπορει να δημιουργησει μια νοσος οπως η σχιζοφρενεια και παντως ειδους ψυχωση η διαταραχη που οποιος δεν ξερει πως να τη διαχειριστει αναμφιβολα βρισκεται σε μια διαρκη συγχηση και ενα ασταματητο αγχος και φοβο. Δυστυχως η σχιζοφρενεια ειναι μια καθαρα βιολογικη νοσος. Εχει βρεθει τι συμβαινει κατα καποιο τροπο στον εγκεφαλο την ωρα ενος ψυχωτικου επεισοδειου αλλα η ερευνα δεν εχει καταληξει ακομα. Εχουν βρεθει μερικα απο τα γονιδια που ευθυνονται, οι δυσλειτουργιες του εγκεφαλου και η φθορα που υφισταται και εχει επιπτωση στις γνωστικες και κατ\'επεκταση στις υπολοιπες λειτουργιες του οργανισμου με τελικη συνεπεια τη διαταραχη της φυσιολογικης κοινωνικης, επαγγελματικης και συναισθηματικης ζωης. Οτι βιολογικο σημαινει οτι δεν αντιμετωπιζεται με οποια λεκτικη θεραπεια. Το οτι δεν αντιμετωπιζεται δε σημαινει οτι δεν υποστηριζεται ομως απ αυτην. Αρα ειναι απαραιτητη κατα βαση η φαρμακευτικη αγωγη και κατα δευτερο λογο η ψυχολογικη υποστηριξη απο τον θεραπευτη και το αμεσο περιβαλλον. Τα ατομα που πασχουν απο σχιζοφρενεια σε ενα σεβαστο ποσοστο χαρακτηριζονται απο καχυποψια, παρανοια και ελλειψη εμπιστοσυνης προς τους υπολοιπους. Εχουν μειωμενη αντιληψη της καταστασης τους και αρνουνται πεισματικα να παρουν τη φαρμακευτικη αγωγη που τους χορηγειται πιστευοντας πως μονο κακο μπορουν να τους κανουν. Το ασχημο με τα φαρμακα ειναι οτι εχουν παρενεργειες. Απο τα αντικαταθλιπτικα και τα αντιψυχωτικα μεχρι το λιθιο για τη μανια κτλπ. Δε μου φαινεται λοιπον περιεργο το γεγονος πως η γυναικα που περιγραφει αυτη την κατασταση να ειναι σε απογνωση. Μαλλον ειναι σε αγνοια επισης γιατι της ελειψε η εξιλαικευση της σχιζοφρενειας.
Το ιδιο συμβαινει με ολες τις διαταραχες ειτε διπολικη, ειτε καταναγκαστικη ψυχαναγκαστικη κτλπ. Εγω ειμαι υπερ της φαρμακοθεραπειας και εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση τους ψυχιατρους. Και πριν βγουν οι ψυχολογοι να με κριτικαρουν για τις αποψεις μου -ψυχολογος ειμαι κι εγω- θα πω οτι ειτε με την ψυχοθεραπεια ειτε με τη φαρμακοθεραπεια παντα υπαρχει κινδυνος καποιος να υποτροπιασει. Αρα πρεπει αυτα τα δυο να συναργαστουν οσο πιο αρμονικα γινεται. Και να παψει ο κοσμος πια να φοβαται τα φαρμακα γιατι ο φοβος προερχεται απο αγνοια και η αγνοια φερνει στιγμα.
περιμενω τις αποψεις σας
φιλικα
τεσσα
μανιοκαταθλιψη η ψυχοτικο επεισοδια????
καλισπερα ο λογος που αποφασισα να μπω στο forum αυτο ειναι οτι αντιμετοπιζο σοβαρο προβλημα με την γυναικα μου. Αυτο που θελο να ρωτησο απο καπιον που να ξερει ειναι οτι εχω παει σε αρκετους γιατρους και στον δικο τις ψυχιατρο για να κατανοησο πληρος απο τη πασχει.Δεν μπορο να κατανοισο πια ειναι η διαφορα απο ενα μανιακο επεισοδιο απο ενα ψυχοτικο επισοδιο.........η ματινα αλλαξε τον γιατρο τις προσφατα και πηγε σε εναν καινουργιο που διχνει να τον εμπιστεβετε εκεινος τις προτηνε να κανει καπιες εξετασεις για ελιψη λιθιου για το αν ειναι χαμηλο.....εκανε εξετασεις και οντος το λιθιο στον οργανισμο τις ειναι πιο κατο απο το χαμηλο επιπεδο που επρεπε να ηταν......και τωρα παιρνη λιθιο ος φαρμακευτικη αγωγη....ο πρηγουμενος γιατρος τις που ειχε τις εδινε zybrexa αλλα η ιδια ποτε δεν τα δεχτηκε και τα σταματησε αρκετες φορες στο παρελθον..ξερω οτι μπορει να μην σας δινο αρκετες πληροφοριες να καταλεβετε το προβλημα αλλα αυτο που θα ηθελα να γνωριζω τουλαχιστον μετα απο 4 επισκεψεις σε 3 διαφορετικους ψυχιατρους ειναι πως ονομαζεται αυτο που εχει η γυναικα μου...μανιοκαταθλιπτικα επεισοδια η ψυχοτικα επεισοδια????
Συγνωμη για την ορθογραφια μου.....το ξερω ειμαι αδιορθοτος