Κρίσεις πανικού λόγω αυπνίας!
Καλησπέρα παιδιά!
Νεος στο forum όμως όχι νέος και στις αγχώδη διαταραχές,κρίσεις πανικού,αγοραφοβία κτλπ..
Η καινούρια μου ασχολία όσο αφορά τις κρίσεις πανικού ξεκίνησε την παρασκεύη αφού κατα τις 2 η ώρα το βραδάκι που πήγα να κοιμηθώ, βρέθηκα μέχρι τις 6:30-7 να στριφογυρίζω στο κρεβάτι. Βέβαια κοιμήθηκα απο τις 7 μέχρι τις 2 το μεσημέρι αλλά ο ύπνος ήταν σκατά.
Τότε δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία γιατί το έχω ξαναπάθει αρκετές φορές να μην μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ και να στριφογυρνάω.
Το θέμα μου ξεκίνησε όταν την επόμενη μέρα είχα πάλι τα ίδια..άρχισε να με πιάνει ο φόβος και να πανικοβάλομαι..αυτή τη φορά προσπάθησα πάλι να κοιμηθώ 2 και στριφογύρνούσα μέχρι τις 7:30-8 οπου κοιμήθηκα κιόλας μέχρι τις 1 το μεσημέρι, και πάλι ο ύπνος ήταν κακής ποιότητας γιατί αισθανόμουν πως προσπαθούσα να κοιμηθώ και όχι οτι κοιμάμαι επειδή το θέλει ο οργανισμός μου.
Όπως ήταν λογικό, την επόμενη μέρα(3η)την πέρασα μέσα στην φοβία και στα ερωτιματικά για το τι μπορεί να έχω και δεν μπορώ να κοιμηθω! Πέρασα απ'ολες τις πιθανές αρρώστιες μέχρι που βρήκα μια πολυ σπάνια κληρονομική αρρώστια που ακούει στο όνομα familial insomnia ή αλλιως FFI.
Κυριολεκτικά ο δημιουργός του wiki έφαγε μεγάλο κράξιμο απο μένα..
Περιττό να πω ότι χέστηκα απάνω μου, όλη η κυριακή μου μαύρισε. Στα συμπτώματα μέσα είχε και τις κρίσεις πανικού και έδεσε το γλυκό! Σύμφωνα με αυτή την αρρώστια δεν κοιμάσαι καθόλου μέχρι που μετά απο μεγάλο διάστημα αποχής απο τον ύπνο πεθαίνεις.(αφού κιόλας περάσεις τα στάδια των παραισθήσεων κτλπ..).
Να μην πολυλογώ το βράδι τις κυριακής είπα να το ξενυχτίσω περισσότερο και να κοιμηθώ στις 3(3 παρα τεταρτο για την ακριβεια). Τζίφος, και πάλι αισθανόμουν φοβία, μούδιασμα στο κεφάλι, σαν κάτι να κρατάει το κεφάλι μου σε εγρήγορση!
Πέρασα το χειρότερο βράδι της ζωής μου και το εννοώ! Μέσα σε μια τραγική προσπάθεια να κοιμηθώ με έπιασε πανικός και κυριολεκτικά άρχισα να τρέμω, δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες, μπορείτε όλοι να φανταστείτε πως είναι να χάνεις τον έλεγχο και να τρελένεσαι σιγά σιγά βραδιάτικα επειδή φοβάσαι πως δεν θα ξανακοιμηθείς ποτέ στη ζωή σου μέχρι να πεθάνεις.
Πάλι καλά που έιχα προβλέψει σε περίπτωση που δεν θα με πιάσει ο ύπνος να έχω δίπλα μου βαλεριάνα..αφού πήρα ένα χάπι μετά από κάποια ώρα πανικού και παραληρήματος κοιμήθηκα επιτέλους..μάλλον η ώρα που κοιμήθηκα ήταν 5:30-6 και ξύπνησα στις 12 όπου ξανακοιμήθηκα μέχρι τις 2..
Ο ύπνος ήταν σαφώς καλύτερος από αυτούς τις προηγούμενες μέρες. Ολη μέρα μέχρι το απόγευμα είχα αυτη την αίσθηση που είναι κάπως ελαφρό το κεφάλι σου και σαν η πραγματικότητα να σου φαίνεται περίεργη και λίγο σαν να έχεις πιεί :p Μόλις μου πέρασαν και τα τελευταία συμπτώματα άρχίσα να έχω ευφορία! Ολο το απόγευμα αισθανόμουν σαν να γλύτωσα απο θάνατο και είμουν ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον πλανήτη!
Όπως και να έχει, τώρα που έρχεται η ώρα για ύπνο φοβάμαι μην έχω πάλι τα ίδια..
έχετε να προτείνετε κάτι πάνω στις αυπνίες και στην κρίση πανικού εξαιτίας αυτών?
Εχω περάσει 3 μέρες μαρτυρικές μέρες με αυτόν τον φόβο, το κύριο ζήτημα είναι μην μου μείνει και συνεχίσω να ζω έτσι τα βράδια ή ακόμη χειρότερα μην πάσχω απο κανά FFI!