Originally Posted by
Militon
Είναι σίγουρα θετική όλη αυτή η ευαισθητοποίηση του κόσμου που μέχρι τώρα δεν κατέβαινε στις διαδηλώσεις για πολλούς και διάφορους λόγους. Κατά τα άλλα το "κίνημα των αγανακτισμένων" όχι το σύνολο των ανθρώπων που το απαρτίζουν (ήμουν και γω εκεί) αλλά τα καθεστωτικά μέσα που το υποστηρίζουν νομίζω είναι ανειλικρινές. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν υποκινούνται από κανέναν και ότι το όλο θέμα είναι τελείως αυθόρμητο.
Θα ήθελα πολύ να το πιστέψω αλλά με βασανίζουν αρκετές περίεργες ερωτήσεις (δεν ξέρω, μπορεί να είμαι εγώ ο περίεργος, ή να αρέσκομαι σε κάθε είδους συνωμοσιολογίες)
α) Πώς το διάολο κατάφεραν να αποτρέψουν την παραμικρή παρέκκλιση από αυτό που ονομάζουμε ειρηνική διαμαρτυρία; Τελικά τα επεισόδια είναι τόσο μα τόσο ελεγχόμενα;
β) Πως κατάφεραν να εξασφαλίσουν την αμέριστη συμπαράσταση ακόμη και του πιο τιποτένιου δημοσιογραφίσκου (από το πρωινάδικο της Μενεγάκη, το μεσημεριανάδικο της Λαμπίρη, μέχρι το βραδινό του Κωστόπουλου), όταν την ίδια στιγμή σε λίγο παλαιότερες διαδηλώσεις οι διαδηλωτές ήταν παράνομοι, επικίνδυνοι, μειοψηφία, βλαβεροί για την οικονομία, τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας προς τα έξω;
γ) Επειδή βρέθηκα κοντά στους διοργανωτές των Αγανακτισμένων κάθε άλλο παρά ανοργάνωτοι μου φάνηκαν. Δεν ξέρω αν έχουν τα χαρακτηριστικά των αναρχοαυτόνομων όπως μου είπε μειδιάζοντας ένας φίλος ή μιας πιο κομματικοποιημένης νεολαίας ελπίζω να έχουν ευγενή κίνητρα. Ευγενή κίνητρα όμως δεν είναι ούτε να φύγει ο Γιωργάκης με το ελικόπτερο (γιατί μετά θα ρθει κάποιος άλλος με το αεροπλάνο σαν άλλοτε), ούτε να καεί το μπουρδέλο η Βουλή, ούτε να κρεμαστούν οι 300 (όλοι είναι άραγε;) προδότες.
Επίσης αυτό που ξέρω είναι ότι στην ουσία δεν μας ενοχλεί τόσο το κοινωνικό μοντέλο που έχουμε κατασκευάσει όσο το γεγονός ότι τώρα άρχισαν να θίγονται συνολικότερα συμφέροντα. Αν βρισκόμασταν πίσω στην χρυσή δεκαετία του 90 και του 2000 δεν θα μας πείραζε ούτε η διαφθορά ούτε η εξάρτηση. Πάλι τα ίδια ολίγα άτομα θα κατεβαίναμε κάτω και θα διαμαρτυρόμασταν χωρίς αποτέλεσμα. Θέλω να πω ότι ο περισσότερος κόσμος δεν ονειρεύεται μια πιο δίκαιη κοινωνία απλά χαροπαλεύει για μην χάσει τα εναπομείναντα κεκτημένα του. Γενικά είμαι πολύ απαισιόδοξος για την πορεία μας. Μακάρι να φταίει η κατάθλιψή μου...