Χειριστική συμπεριφορά-κυκλοθυμία
Ψάχνω να βρώ πώς μπορώ να βοηθήσω τη μητέρα μου.Μίλησα τηλεφωνικά με ψυχίατρο και μου είπε πως πρέπει να την αναλάβει ψυχολόγος ή νευρολόγος και η συμπεριφορά της λέγεται χειριστική.Δεν τόλμησα να της πω για ψυχολόγο-είναι αρνητική- και όταν την έπεισα να πάμε σε νευρολόγο μετα από λίγες ώρες μου είπε να ακυρώσω ραντεβού.
Από μικρό παιδί θυμάμαι τους γονείς μου να μαλώνουν.Όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο χειρότερα ήταν.Πριν 8 χρόνια μετά από έναν καβγά δήλωσε πως ήπιε ασπιρίνες.Οι γιατροί μετα την πλύση στομάχου είπαν πως δεν βρέθηκαν ίχνη ασπιρίνης.Κλαίει όταν ζωρίζεται η κατάστασή, μετά από κάθε καβγά συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα, δεν συμορφώνεται με τις παρακλήσεις των παιδιών της που δεν αντέχουν άλλο.Δεν υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει.Είναι αρνητική να κάνει ιατρικές εξετάσεις και τώρα τελευταία πιστεύει πως το ένα από τα δυο της παιδιά αγαπά περισσότερο τον πατέρα και όχι αυτήν.Εχει αυπνίες και χρόνια πίνει τα stilnox δεν πείθεται να τα αλλάξουμε. Φοβάμαι και δεν θέλω να την αφήσω αβοήθητη.Τι να κάνω;