Με το σύντροφό μου μετράμε 8 χρόνια σχέσης και 1 χρόνο έγγαμου βίου/συμβίωσης. Αν περιέγραφα τη σχέση μας με μια δυο λέξεις, θα έλεγα "συντροφικότητα, συμμαχία".
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αντιμετωπίσει μαζί πολλες δυσκολίες, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι δηλαδή. Αυτό, και φυσικά το ότι αγαπιομαστε,μας έκανε συμμάχους, συνοδοιπόρους, συντρόφους, κάτι που γίνεται στην πλειοψηφία φαντάζομαι.
Όταν άρχισε η δική μου ιστορία με την κατάθλιψη, τους πανικούς και γενικά τις φρίκες, ήταν εκει για μενα, φυσικά με στήριξε, όσο μπορεί να σε στηρίξει κάποιος που δεν φαντάζεται ότι υπάρχει κάτι ή πολλά που μπορεί να μην καταφερεις να τα αντιμετωπίσεις και να πρέπει να παρεις φάρμακα, να κανεις ψυχοθεραπεία και ό,τι περιέχει το πακέτο αυτό.
Τρία χρόνια αργότερα, ακολουθεί τον ίδιο δρόμο...Αφου ξεπέρασα τις ενοχές για το ότι εγώ φταίω, τον βοήθησα να τον παλέψει, είτε δυναμικά είτε παρασκηνιακά.
Τον τελευταίο χρόνο που μενουμε μαζί, έχουμε υποτροπιάσει και οι δυο :( (το γιατί το ψάχνουμε)
Έχει δημιουργηθεί μια παράξενη δυναμική, και όταν ο ένας πεφτει, πέφτει και ο άλλος πολύ άσχημα ή υποκρινόμαστε για να μην κάνουμε ο ένας στον άλλον κακό.
Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι να συμβιώνουν δυο άνθρωποι που αντιμετωπίζουν παρόμοιο θέμα, γιατί πέρα απο την κατανόηση, υπάρχει και η αλληλεπίδραση. Καταπιέζεται να δείξει τι νιωθει, όπως κι εγω; Του κάνω κακό;Μου κανει κακό;Είναι η σχέση μας δυσλειτουργική;Αυτή η "συντροφικότητα, συμμαχία" είναι προβληματική τελικά;
Έγραψα τα παραπάνω γιατί πραγματικά βασανίζομαι και πονάω, όταν σκέφτομαι ότι μπορεί να κάνω κακό στον άνθρωπο που αγαπάω περισσότερο απο ο,τιδηποτε...