Καλημερα,
εδω και μερες, βασικα απο τοτε που τελειωσαν οι εξετασεις ειμαι πολλες ωρες στο ιντερνετ. (11ωρες καθημερινα, αλλα ξεχωριστα πρωι απογευμα και βραδυ). Έψαξα σε διαφορες ιστοσελιδες να μαθω αν ειμαι εθισμενος στο διαδυκτιο και σκεφτηκα να το ελαττώσω συμαντικα.
Συμπτώματα και ενδείξεις
Η SafeLine αναφέρει ως προειδοποιητικές ενδείξεις για τον εθισμό στο Διαδίκτυο τα παρακάτω:
Ψυχολογικά συμπτώματα:
Αίσθηση ευφορίας όση ώρα βρισκόμαστε στον υπολογιστή. (δεν θα το ελεγα)
Είμαστε ανίκανοι να σταματήσουμε την δραστηριότητα. (οταν βαρεθω το κλεινω)
Αποζητούμε όλο και περισσότερο χρόνο στον υπολογιστή. (οχι μου φτανει και μου περισσευει)
Παραμελούμε οικογένεια και φίλους. (οχι, οταν αποφασισουμε να βγουμε, βγενουμε -οχι σπανια-)
Νιώθουμε κενοί, θλιμμένοι και οξύθυμοι όταν δεν βρισκόμαστε στον υπολογιστή. (οχι)
Λέμε ψέματα στην οικογένεια και τους φίλους μας για τις δραστηριότητες μας. (οχι)
Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τη δουλειά και το σχολείο. (οχι , 19-20)
Σωματικά συμπτώματα:
Διατροφικές διαταραχές. (οχι)
Διαταραχές του ύπνου και αλλαγή των συνηθειών ύπνου. (τις τελευταιες μερες :( )
Μυοσκελετικές παθήσεις (π.χ. σκολίωση). (περσι στραβολαιμιασμα)
Μειωμένη αθλητική δραστηριότητα. (οποτε δεν βαριεμαι ξεκιναω και αμα ξεκινησω δεν τελειωνω :p)
Ξηρά μάτια - μυωπία. (εχω απο μικρος)
Ημικρανίες. (Εχω απο μικρος)
Παραμέληση προσωπικής υγιεινής. (οχι)
Τελος το ιντερνετ το χρησιμοποιω κυριως να ειμαι κοντα στους φιλους. Δεν θελω να τους χασω και δεν θελω να ειμαι στην απεξω. Τελευταια μιλαμε γι 'αυτο, -εγω το ξεκινησα- και θελουν και εκεινοι να το ελλατωσουν.
Οι γονεις μου λενε να το κλεισω το ρημαδι, αλλα βαριεμαι και δεν εχω τι να κανω μετα. Σκεφτομαι να γυρισω στα παλια μου χομπι και να αυξησω τις βολτες - χωρις να ξοδευω βέβαια, μην τιναξουμε και τον προϋπολογισμό-:p, το ιδιο και οι φιλοι μου.
Ειμαι εθισμενος? (το οτι το καταλαβα, - αν ειμαι εθισμενος - ειναι σημαντικο βημα, δεν ειναι?)
Τι να κανω? Τι μου προτείνεται?
Ευχαριστω και συγγνωμη που σας κουρασα.
(οι συντονιστές παρακαλω παρα πολυ να μην διαγραψουν το θεμα, ειμαι καινουριος στο φορουμ :o)