Το φαινόμενο του νεοπλουτισμού....
Έχω γνωρίσει και συναναστραφεί με άτομα τα οποία είναι σε καλή οικονομική κατάσταση παραπάνω από την συνηθησμένη αλλά και με άτομα τα οποία προέρχονται από χαμηλώτερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας από τα συνηθισμένα...
Έχω γνωρίσει και συναναστραφεί με άτομα πλούσια όσων αφορά το πνευματικό τους επίπεδο αλλά και με άτομα φτωχού πνευματικού επιπέδου...
Έχω γνωρίσει και συναναστραφεί με άτομα τα οποία είχαν σωστή και σπαθάτη συμπεριφορά απεναντί μου και άτομα πολύ διπρόσωπα...
Φαντάζομαι οι περισσότεροι από αυτό εδώ το φόρουμ έχουν παρόμοιες εμπειρίες από γνωριμίες τους με άλλα άτομα...
Έχω παρατηρήσει πως φαινόμενα νεοπλουτισμού συναντώνται σε άτομα και οικογένιες που ανήκουν όσων αφορά οικονομικά κριτήρια στην λίγο παραπάνω από την οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα και όσων αφορά τα πνευματικά κριτήρια στην σχετικά χαμηλή "τάξη"...Συνήθως αυτά τα άτομα μπορεί να σε "δώσουν" ποιό εύκολα σε σχέση με ανθρώπους που βρίσκονται σε διαφορερικές οικονομικές και πνευματικές καταστάσεις...
Εσάς ποιά είναι η γνώμη σας;
Υγ.Το νεοπλουτισμό τον θεωρώ κατά κάποιο τρόπο κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτή η κατάσταση είναι πάγια και θα τον ακολουθεί σε όλη του την ζωή...
Οικονομική κατάσταση του μέσου έλληνα θέτω αυτή του έλληνικού νοικοκυριού με 2500-3500 ευρώ τον μήνα έσοδα....