Κατ' αρχήν να συστηθώ. Είμαι 27 ετών και κάτοικος Αθηνών από το 2001.
Τα τελευταία 7-8 χρόνια της ζωής μου τα έχω "χάσει" μέσα σε έναν φαύλο κύκλο κατάθλιψης και μοναξιάς.
Στα 22 μου έφτασα στο σημείο να σχεδιάζω το πώς θα αυτοκτονήσω και (ευτυχώς;) λίγες μέρες πριν το κάνω είπα να πάω στον ψυχίατρο μπας και με βοηθήσει. Από τότε συνεχώς πέφτω και σηκώνομαι αλλά καταλήγω και πάλι στην αρχή όντας όμως πιο κουρασμένος και πιο απαισιόδοξος.
Έχω ακολουθήσει 3 εξάμηνες αγωγές με αντικαταθλιπτικά (δυο φορές Ladose και μία Seroxat) και ενδιάμεσα, για ένα μικρό χρονικό διάστημα έβλεπα έναν ψυχολόγο.
Αποτέλεσμα; Αν και όλα αυτά φαίνονταν να δουλεύουν για κάποιους μήνες μετά ξανακύλαγα στην κατάθλιψη. Πλέον τους ψυχιάτρους τους βλέπω σαν φαρμακογράφους και τους ψυχολόγους σαν ταμιακές μηχανές. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν από τους δυο...
Σήμερα είμαι πάλι χάλια. Το τελευταίο έτος δεν βγαίνω σχεδόν καθόλου από το σπίτι, έχω ξεκόψει όλες μου τις παρέες-φίλους και από κοπέλα τίποτα - που να την βρω κιόλας εδώ μέσα. Αισθάνομαι άσχημος και βαρετός. Νομίζω ότι δεν αξίζω τίποτα και η μόνη αγάπη που δέχομαι είναι αυτή της οικογενείας μου η οποία όμως δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς.
Έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για οτιδήποτε και το μόνο που κάνω είναι να σηκώνομαι το πρωί και να περιμένω να φτάσει το βράδυ για να κοιμηθώ και να σταματήσω έστω και για λίγες ώρες να σκέφτομαι. Την δουλειά μου την έχω παραμελήσει (δουλεύω από το σπίτι) και νομίζω ότι θα την παρατήσω τελείως μέσα στο καλοκαίρι αφού δεν μπορώ να συγκεντρωθώ ώστε να παράγω.
Δεν αντέχω άλλο. Δεν μπορώ να συνεχίζω ξέροντας ότι θα είναι έτσι τα πράγματα για την υπόλοιπη ζωή μου. Υπάρχει κανείς που να την παλεύει μετά από τόσα χρόνια και να συνεχίζει να διατηρεί ελπίδα για το μέλλον του;