Originally Posted by
ΝεοΞεκινημα
Χρόνια τώρα στην Αθήνα παρατηρώ τα περιστέρια. ΤΟ είδος αυτό είναι το πίο μισητό είδος για μένα μετα τα κουνούπια. Πρόκειτε για ξεχωριστό είδος όμως; Γιατί περιστέρια σε άλλες πόλεις η προάστια της Αθήνας δεν είναι έτσι;;
Μιάς και λες για κουνούπια έχουν μέρες να με τσιμπήσουν αλλά και να δω κουνούπια γενικά, η να ακούσω παράπονα από άλλους. Λες να τα καταφέραμε τελικά (να τα εξολοθρεύσαμε) τα κουνούπια και διάφορα άλλα έντομα; Έχω την εντύπωση πως κινούμαστε με ταχύτητα φωτός προς κάτι καινούργιο, κάποια νέο είδος ζωής.
Να σας πω κάποια χαρακτηριστικήα που σίγουρα μπορείτε να διακρίνετε.
1) Πάσχουν απο παχυσαρκία. Πολλά περιστέρια στην Αθήνα εχουν φθάσει σε μέγεθος της κότας. Ισως φθαίει που τα ταίζουμε δρακουλίνια, πατατάκια,σουβλάκια.
Πιθανό. Και δεν είναι μόνο τα πατατράκια.
2)Σπάνια πετάνε. Προτιμούν να περπατάνε και περπατάνε γρήγορα!
Εμένα απλά μου φαίνονται άρρωστα. Δεν έχω καμία όρεξη να τα μισήσω.
3)Οταν πετάνε ,πετάνε μόνο σε ευθείες τροχιές. Εαν δείτε ένα περιστέρι στην Αθήνα να πετάει προς το μέρος σου κάνε γρήγορα στην άκρη γιατι δεν προκειτε να κάνει τον κόπο να στρίψει.
Σπάνια τα παρατηρώ να πετάνε. Μου έκανε εντύπωση τις προάλλες ένα περιστέρι νομίζω σε ένα σύρμα ολομόναχο, και ακίνητο...
4) Χέζουν πάρα πολυ!ΕΕ με αυτά που τρωνε ολη μέρα στην διάρροια είναι. Αν σε πετύχουν δεν θα είνα μια μικρή κουτσιλιά που θα την σκουπισεις και τέλος. Μου έχει τύχει να μην μπορώ να ανοίξω την μπαλκονόπορτα οταν έλειπα 15 μέρες γιατί είχε φρακάρει απο το πολύ σκ@*@ !!
Δεν τους χέζουν όλους. Λένε πάντως ότι τα "κακά" είναι χρήμα, οπότε μην πτοείσαι μπορεί να το δείς και αυτό από την "θετική" πλευρά
5) Οταν περπατάς στο πεζόδρομο ποτέ δεν κάνουν σην άκρη. Ο μόνος λόγος που θα κουνηθούν απο την θέση τους είναι όταν αισθανθούν την πατούσα σου
Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.