Όλα είναι πολύ έντονα- υπάρχει λύση?
Καλημέρα σε όλους:)
Θέλω παιδιά κάτι να σας ρωτήσω. Έχω ιστορικό πολλών χρόνων (25 περίπου) πανικών και φοβιών και γενικά ψυχοσωματικών διαταραχών. Δεν είναι αυτό που με απασχολεί εδώ όμως. Τους πανικούς τους έχω κατά κράτος νικήσει (άντε να έρχεται κανένας μια φορά το δίμηνο και αυτός ψόφιος- όχι όπως παλιά).Τις φοβίες μου επίσης τις έχω εξαφανίσει ή κοντρολάρει.Με στενοχωρεί όμως το γεγονός πως ό,τι μου συμβαίνει το βιώνω πάρα πολύ έντονα. Ξέρω πως κάνω λάθος, ξέρω πως είναι μα..ακία , αλλά παρόλα αυτά δε μπορώ να το αποβάλλω.Και δε μιλάω μόνο για προβλήματα στη δουλειά, στη σχέση ή στην οικογένεια. Ένα "μπου" να μου κάνει καποιος από πίσω για αστειάκι (να τρομάξω), μπορεί να τσιτώσουν τόσο τα νεύρα μου που να ζορίζομαι να κοιμηθώ το βράδυ. Ένα καβγά για το τίποτα να κάνω με τον άντρα μου, το ίδιο. Θα χουμε συμφιλιωθεί ως το βράδυ, θα είμαστε μια χαρά αγαπημένοι, αλλά το στρες δε περνάει εύκολα. Υπάρχει λύση?? Πιο χοντρόπετση βρε παιδί μου, πιο αναίσθητη, μπορώ να γίνω?? Μήπως τελικά το θέμα μου δεν είναι ψυχολογικό αλλά οργανικό?(πολλές κατεχολαμίνες πχ). Υπάρχει τέτοια περίπτωση?
Κάποιος γιατρός πριν χρόνια μου χε πει πως μπορεί το νευρικό μου σύστημα- συμπαθητικό ή παρασυμπαθητικό, δε θυμάμαι- λειτουργεί πιο δυναμικά από το άλλο. Αυτό μπορεί να έχει βάση?