Originally Posted by
Seduction
ανοίγω αυτό το thread και το θέτω στο δημόσιο συζητητήριο, θίγοντας δύο θέματα
1. Υπάρχει άσχετο θέμα ως προς την θεματολογία του forum;
Όχι, δεν υπάρχει όταν είναι ένα, είναι δύο άντε τρία. Όταν είναι 23 και έχουν τη φιλοσοφία του λευκώματος, είναι αυτονόητο πως είναι περιττά.
2. Τελικά πως γίνεται το φόρουμ να προσεγγίσει τον τιτλο του ως χώρος "ψυχολογικής υποστήριξης" όταν είναι γεμάτο από τόσα στεγανά;
Κάπου εκεί μπερδεύεσαι. Είναι χώρος ψυχολογικής υποστήριξης και πέραν του ότι μπορεί να μπει ένα ασχετο θέμα, στο μεγαλύτερο ποσοστό του το φόρουμ πρέπει να έχει θέματα ψυχολογίας. Αυτό το "πρέπει" προκύπτει μέσα από αυτό που σου είπε η πιεσμένη αλλά επειδή δεν σε σύμφερε το...έκοψες στο κουοτ.
Ένας άνθρωπος που ψάχνει θέματα ψυχολογίας που τον ενδιαφέρουν, δεν είναι αναγκασμένος να περνάει ένα εκ. άσχετα μέχρι να βρει αυτό που θέλει.
Ας το δούμε ένα ένα (με την "ελπίδα" πως δεν θα το γεμίσουν -και αυτό- flames οι "Θεοφανίες")
Οτιδήποτε δεν σε συμφέρει, φυσικά και δεν είναι καλοδεχούμενο. Το περίεργο θα ήταν να απαντούσες διαφορετικά.
1.
Γράφει το φορουμ στον τίτλο του
Γενικά
Θέματα Ψυχολογίας που δεν ταιριάζουν σε κανένα από τα παραπάνω φόρουμ.
Δεν είναι θέμα ψυχολογίας η κατάθεση/αναφορά/ανάπτυξη οποιουδήποτε ζητήματος που αφορά την συμπεριφορά, τον νου, την σκέψη... δλδ οτιδήποτε άπτεται της Ψυχής και του λόγου;
Και η ανάπτυξη έρχεται μέσα από δεκάδες θέματα που δεν αναπτύσουν ΚΑΜΙΑ συζήτηση απλά καλούν τα μέλη να ποστάρουν βιντεάκια?
Είναι άσχετο θέμα με την ψυχολογία, το οτιδήποτε που στοχεύει σε τρόπους αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών;
Eίναι άσχετο θέμα με την ψυχολογία, το οτιδήποτε που αφορά τους τρόπους που τα άτομα αντιλαμβάνονται τον κοινωνικό τους περίγυρο; (εν προκειμένου το φόρουμ)
Eίναι άσχετο θέμα με την ψυχολογία, το οτιδήποτε που σχετίζεται με την κοινωνική συμπεριφορά στο εσωτερικό μιας ομάδας;
Eίναι άσχετο θέμα με την ψυχολογία, το οτιδήποτε που μπορεί να προβάλει ή να ερμηνεύσει τις διαπροσωπικές (εδω διαδικτυακές) σχέσεις και των παραγόντων που τις επηρεάζουν;
Είναι άσχετο θέμα με την ψυχολογία, το οτιδήποτε που μπορεί να αναδείξει πως το κάθε μέλος ερμηνεύει την προσωπική του συμπεριφορά όσο και την συμπεριφορά των άλλων μελών;
Και σε ξαναρωτάω: όλα αυτά θα αναπτυχθούν ποστάροντας βιντεάκια σε θέμα με τίτλο: ερμηνείες που συγκλόνισαν? Που νομίζεις πως είσαι? Στο φόρουμ του "Σπιτιου του Ηθοποιου"?
Eχει ακουστά άραγε κανείς για την Κοινωνική Ψυχολογία; Θέματα όπως η διαμόρφωση εντυπώσεων και η καταγραφή τους, η κοινωνική απόδοση σε μια ομάδα, η κοινωνική επιρροή στην ομάδα, οι στάσεις και η αλλαγή τους, και τελικά οτιδήποτε σχετίζεται με την επικοινωνία και τις διαπροσωπικές σχέσεις, μπορεί να θεωρηθεί ως άσχετο θέμα; (!!!)
Είπαμε, όλη αυτή η επικοινωνία θα επέλθει ποστάροντας ο καθένας το βιντεάκι του?
Ποιός μέλος και με ποιά κριτήρια θα κρίνει ποιο θέμα αρμόζει στο φόρουμ και αν ανταποκρίνεται στην θεματαλογία του;
Aς ηρεμήσουν οι wannabe mod!!!
Δεν κατάλαβες. Όπως έχεις εσύ το δικαίωμα να ανεβάζεις ότι θες, έτσι και ΟΛΑ τα μέλη εδώ μέσα έχουν το ίδιο δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους. Τώρα, επειδή η γνώμη του καθένα δεν συνάδει με τη δική σου και αρχίζεις τις προσβολές, αυτό είναι δικό σου ζήτημα. Στη δική μου τη γλώσσα λέγεται: βρες επιχειρήματα.
Aς προσπαθήσουν να συγκρατήσουν την μωρία τους και ας μην πετάγονται σε κάθε thread που δεν βρίσκουν ενδιαφέρον ή που δεν έχουν να πουν το παραμικρό για την θεματολογία που αναπτύσσει.
Σου απάντησα και στο άλλο θέμα: εκτός από τη μωρία υπάρχει και η ξε-μωρία: κοινώς ξεμώραμα.
2.
Στα φορουμς, (σε όλα, όπως και σε αυτό) γίνονται μέλη άνθρωποι, που τους ενδιαφέρει η θεματολογία ΑΛΛΑ και άνθρωποι εντελώς μοναχικοί, βυθισμένοι σε εσωτερική απομόνωση που και αναζητούν αλλά και βρίσκουν την παρέα τους σε τέτοιους χώρους. Το φόρουμ γίνεται (ενίοτε σημαντική) η συντροφιά τους για λίγες, αρκετές ή και πολλές ώρες ημερησίως.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών που συμμετέχει σε αυτό το φόρουμ, ψάχνει λύση στο προβλημά του, συζητάει τα θέματα του ψάχνοντας λύση, ανταλλάσει απόψεις ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ περιεχομένου. Υπάρχουν χιλιάδες φόρουμ για "ανθρώπους εντελώς μοναχικούς, βυθισμένους σε εσωτερική απομόνωση που ψάχνουν να βρουν παρέα", (ενίοτε και γκόμενα.
Αν ο παρόν χώρος, (φόρουμ είναι τα μέλη του) θέλει να υποστηρίξει έστω και επιδερμικά τον τίτλο "φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης" πρέπει όχι μόνο να επιτρέπει, όχι μόνο να μην επικρίνει, αλλά και να ενισχύει οποιοδήποτε θέμα
Ναι, η αλήθεια είναι πως ο NikosD είναι αρκετά αγενής που δεν έχει ποστάρει ακόμη την ερμηνεία που τον συγκλίνισε.
Θέματα που φαινομενικά είναι παράταιρα, όπως πχ "π ενασχόληση με τον κήπο μου" ή "η αγάπη για το γατάκι μου" ή "μου κάηκε το φαγητό" ή "ένα καρφί στον τοίχο" κλπ κλπ κλπ
Αυτό λέμε. Εδώ δεν είναι ούτε φόρουμ κηπουρικής, ούτε για ζωόφιλους.
Αλλιώς τι είδους "ψυχολογογική υποστήριξη" παρέχεται στα μέλη από τα μέλη, όταν κατά το δοκούν, στηλιτεύονται θέματα που άπτονται της επικοινωνίας, της αλληλεπίδρασης, της παρέας, της συντροφιάς;
Εσύ μπορεί να θες να κάνεις "συντροφιά" σε ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης, άλλοι μπορεί να μη θελουν, ή να μη τους ενδιαφέρει, τι να κάνουμε τώρα.
Δλδ της εν γενει ανθρώπινης συμπεριφοράς!
Tι υποκρισία!!!
Απεταξάμην.
ΞΕΧΑΣΑΤΕ ή ΑΓΝΟΕΙΤΕ αρκετοί από εδώ, που έχετε επισκεφτεί ψυχολόγο, πως ο σύμβουλος
Α. Δεν ασκεί ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Β. Δείχνει ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
Γ. Είναι ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΣ
Δ. Προσπαθεί να ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ
Ναι, χριστιανέ μου, αυτό κάνει ο ψυχολόγος. Τι μας λες τώρα? Πως όλα αυτά έγκεινται σε ένα δικό σου πρωτοποριακό σχέδιο ψυχολογικής υποστήριξης?
Πες το τόση ώρα να μη γράφω τσάμπα!
Βέβαια θα ήταν ανόητο, να περιμένει κανείς από τα μέλη, να φερθούν όπως ο ειδικός ψυχοθεραπευτής ή ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας, πλην όμως, θα ήταν λογικό να αναμένει έστω και στοιχειωδώς, ένα ανθρώπινο πρόσωπο συμπάθειας, αν όχι μια ευγενική προσπάθεια θετικής ενίσχυσης.
Μα τι να ενισχύσουμε? Τη δημοφιλία των θεμάτων που ανοίγεις? Εγώ προσωπικά δεν θέλω, σόρι κιολας.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν υπάρχει σε ικανοποιητικό ποσοστό, από την κρίση μου ως εξωτερικός παρατηρητής, αλλά και από τις γνώσεις μου / σπουδές μου στην ανθρώπινη συμπεριφορά.
Είσαι ψυχολόγος δλαδή? Τι ακριβώς έχεις σπουδάσει?
Υπάρχει αρκετό "κατιναριό", εκτεταμένη διάθεση για flaming, ασυνεννοησία σε υπέρμετρο βαθμό και τελικά μια ακόμα ζοφερή αναπαράσταση της μιζέριας που υπάρχει στην κοινωνία μας.
Υπάρχει τρόπος να απαλλαχτείς απ όλα αυτά τα φαινόμενα. Το έχεις σκεφτεί ποτέ?
Aκόμα μια ευκαιρία για ΣΟΒΑΡΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ συζήτηση. Για να δούμε...
Αγαπητέ "αποπλάνηση" από τη μέχρι τώρα παρουσία σου σε αυτό το χώρο, τη μόνη ουσιαστική συζήτηση που μπορείς να κάνεις είναι με τον ΕΑΥΤΟ σου, γιατί οποιαδήποτε διαφορετική άποψη για τα θέματα σου, την ακυρώνεις, τη χλευάζεις και δεν τη συζητάς ποτέ. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί άνοιξες ΑΚΟΜΗ ενα θέμα για να μιλήσεις με τον εαυτό σου. Καθρέφτη σπίτι δεν έχεις?