Αγχος και κρισεις πανικου (νεο μελος)
Καλησπερα κ καλως σας βρηκα.. επειτα απο 6 χρονια με τετοιου ειδους προβληματα αποφασισα να τα αντιμετωπισω λιγο πιο δραστικα κ να κανω οτι χρειαστει προκειμενου να μπορω να ευχαριστηθω τη ζωη..
Ας ξεκινησω με μια αναδρομη προσπαθωντας να δωσω τις πληροφοριες που χρειαζονται.. Τωρα ειμαι στα 34 κοντα κ πριν 6 χρονια εχασα τη μητερα μου στην ηλικια των 47 απο εγκεφαλικο.. απο τοτε ξεκινησαν οι κρισεις πανικου κ καποιου ειδους καταθλιψη, ποτε μικροτερη ποτε μεγαλυτερη.. υπεφερα για καποιο καιρο μεχρι να μαθω περι τεινος προκειται κ να επισκεφθω εναν ψυχιατρο του ΙΚΑ ο οποιος χωρις φυσικα να νοιαστει ιδιαιτερα εδωσε seropram κ flonital, οπως κ xanax για τα δυσκολα..
Απο το σπιτι βοηθεια σχεδον δεν ειχα καθοτι ο πατερας κ η αδερφη μου με τον αδερφο μου ειναι διαφορετικοι χαρακτηρες κ αδυνατουσαν να καταλαβουν τη φυση του προβληματος.. τα συμπτωματα σταματησαν μετα απο περιπου τριμηνη νομιζω χρηση των φαρμακων οπου κ τα εκοψα απολαμβανοντας παλι τη σεξουαλικη μου ζωη κανονικα χωρις ''καθυστερησεις''.. γενικα ομως τα χρονια που ακολουθησαν ως πριν λιγο παντα με γυροεφερνε το θεμα (ποτε λιγοτερο ποτε περισσοτερο) κανοντας με να εχω παντα στη τσεπη ενα xanax των 0,25 που ομως απεφευγα να παιρνω..
Ποτε δε συζητησα με κανεναν το θεμα παρα μονο απ'εξω απ'εξω κ χωρις ''ταμπελες'' με καποιους.. τα τελευταια χρονια εχω γνωρισει μια καταπληκτικη κοπελα που εχουμε παντρευτει κ συζηταμε τα παντα βοηθωντας με στα μεγιστα.. δε καπνιζω κ δε πινω πλεον παρα ελαχιστα τα τελευταια χρονια οπως επισης εχω αρχισει συστηματικη ασκηση κατα την οποια μονο τοτε νοιωθω πραγματικα καλα.. επισης να αναφερω πως εχω μια καλη δουλιτσα φερνοντας τα βολτα μια χαρα.. ολα γενικα ειναι μια χαρα εκτος απο τη διαθεση μου κ το υπερμετρο αγχος κ φοβο που προκυπτουν απο τον χαρακτηρα μου κ απο τα οσα εχουν συμβει..
Αυτο το καλοκαιρι ομως κατι η ζεστη, κατι οι υπερωριες στη δουλεια (παντα κατι βρισκω να μου φταιει παντως, παρ'οτι κανα χρονο τωρα δουλευω με μειωμενο ωραριο οπως ζητησα για ευνοητους λογους) , ηρθε κ σαν κερασακι στη τουρτα η ειδηση βαριας αρρωστιας του πατερα ο οποιος ειναι μολις 61 κ μια χαρα κατα τα αλλα, δεν αντεξα κ εχω κανα μηνα που σχεδον καθημερινα παλευω με κρισεις πανικου.. δεν εχουν την ενταση κ τη δυναμικη που ειχαν τοτε λογο οτι γνωριζω για τι προκειται, παρ'ολ'αυτα ομως με φοβιζουν αρκετα κ με ριχνουν σε κακες σκεψεις χαλωντας μου τη διαθεση..
Απο καιρο κιολας ξεχασα να πω οτι το αγχος μου ''σωματοποιειται'' σε μετριας ποιοτητας υπνο κ διαφορα γαστρεντερικα.. κατα καιρους ειχε ''χτυπησει'' κ με μετρια τριχοπτωση κ καποια δερματικα θεματακια.. Οταν ομως ημουν στη δουλεια κ γενικα ασχολιομουν με κατι ενοιωθα καπως καλυτερα..πλεον δε συμβαινει ουτε αυτο φτανωντας με στο αμην που λεμε, αν κ δε πολυπιστευω στη θρησκεια μετα απο ολα αυτα.. εχω διαβασει ομως οτι οσοι πιστευουν (συνειδητα προφανως) απολαμβανουν καλυτερη ψυχικη υγεια..
Τελοσπαντων να μη τα πολυλογω..νομιζω τα περισσοτερα που επρεπε για να καταλαβετε τη φαση μου τα εχω γραψει.. θα ηθελα καποια βοηθεια για τις κινησεις που νομιζετε πως θα επρεπε να κανω δεδομενου οτι ειμαι επαρχια κ δεν εχω μεγαλη οικονομικη δυνατοτητα..
Ευχαριστω πολυ, Γιωργος