Καλησπέρα σε όλους
Η σχέση μου με το αλκοόλ ξεκίνησε πριν από 15 περίπου χρόνια όταν ανακάλυψα ότι με βοηθούσε να κοιμηθώ. Επειδή είχα σοβαρό πρόβλημα αϋπνίας άρχισα περιστασιακά να πίνω μικρές ποσότητες μερικά βράδια όποτε κοιμόμουν σαν πουλάκι. Πριν από 10 χρόνια χώρισα από έναν μεγάλο μου ερωτά όποτε η χρήση αλκοόλ έγινε καθημερινή. Η ποσότητα που έπινα ήταν 150-200 ml κάθε βράδυ και παρέμεινε σταθερή μέσα σε αυτή τη δεκαετία. Δεν έπινα ποτέ κατά τη διάρκεια της ημέρας, μόνο το βράδυ πριν κοιμηθώ το έπινα σαν υπνωτικό.
Πριν από 9 μήνες δοκίμασα για δυο βράδια να μην πιω κι έμεινα εντελώς άυπνη, τη δεύτερη μάλιστα νύχτα έπαθα ένα ψυχωσικο επεισόδιο το οποίο με οδήγησε σε ψυχίατρο. Μου χορήγησε αντιψυχωσικα και ηρεμιστικά. Μετά από ένα μήνα έπαθα και κατάθλιψη όποτε προστέθηκαν και αντικαταθλιπτικά. Με όλα αυτά τα φάρμακα και με την τρομάρα που πήρα δεν ξανάβαλα αλκοόλ στο στόμα μου. Τους πρώτους μήνες δε με πείραζε καθόλου μιας και κοιμόμουν λόγω των φάρμακων. Τους τελευταίους δυο μήνες όμως ο ύπνος έχει αρχίσει και ξαναδυσκολευει και κάθε βράδυ όταν ξαπλώνω μου λείπει το ποτό. Τρέμω στην ιδέα μήπως όταν σταματήσω τα φάρμακα ξανακυλήσω….πολλές φορές με πιάνει μάλιστα πανικός.