Να συνεχίσω τη θεραπεία ή όχι?
Είναι ένα θέμα που σκέφτομαι ένα μήνα τώρα και απόφαση δεν έχω πάρει. Θα σας παρουσιάσω όλη την κατάσταση, να μου πείτε και εσείς τη γνώμη σας. Κάνω δύο χρόνια θεραπεία και έχω κάνει μία 6μηνη στο παρελθόν (το 6μηνο με άλλο γιατρό). Με το γιατρό μου είμαι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένη, κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης όταν πήγα, έχει καταλάβει τον τρόπο που σκέφτομαι, πολλές φορές προλαβαίνει τη σκέψη μου. Όσον αφορά την κατάστασή μου, είμαι σαφώς καλύτερα από όταν πρωτοπήγα. Μπορώ να πω ότι έχω μελαγχολία, όχι κατάθλιψη τώρα πια. Οι πανικοί μου δε με έχουν εγκαταλείψει, ειδικά όταν στρεσσάρομαι επανέρχονται.
Τί γίνεται τώρα.. Πριν από 5 μήνες περίπου, λόγω έλλειψης χρημάτων, ζήτησα από το γιατρό μου να πηγαίνω κάθε δύο εβδομάδες και όχι κάθε έβδομάδα. Το δέχτηκε εφόσον το επιθυμούσα αλλά μου επισήμανε ότι το 15μερο δεν είναι θεραπεία, απλά βγάζω κάποια πράγματα από μέσα μου και ότι σωστή θεραπεία γίνεται σε εβδομαδιαία βάση. Του είπα πως δε γίνεται οικονομικά οπότε το αφήσαμε 15μερο. Εδώ να προσθέσω πως η άποψη του γιατρού μου είναι πως πρέπει να πληρώνει μόνος του τη θεραπεία ο ασθενής για να μη νιώθει ότι οφείλει τη θεραπεία του σε αυτόν που πληρώνει. Ένα διάστημα που εργαζόμουν τα πλήρωνα εγώ. Λόγω της τότε κατάστασής μου παραιτήθηκα και από τότε την πληρώνουν οι γονείς μου. Μου είχε προτείνει επίσης επειδή ξέρει τα οικονομικά μας να τον πληρώσω όταν θα μπορέσω να ξαναπιάσω δουλειά. Στο τελευταίο ραντεβού πριν τον Αύγουστο μου επανέλαβε ότι το 15μερο είναι χωρίς νόημα και ή να συνεχίσω εβδομαδιαία ή να κάνουμε έναν κύκλο κλεισίματος και να σταματήσω.
Μίλησα με τον πατέρα μου και μου είπε ότι θα μου δώσει τα χρήματα. Από τη μία θέλω να συνεχίσω, να γίνει σωστή δουλειά. Από την άλλη, κάθε φορά που τσακωνόμαστε με τον πατέρα μου είμαι συνέχεια με το άγχος αν θα φέρει τα χρήματα και γενικά πολλές φορές διστάζω να πω τη γνώμη μου επειδή ακριβώς μου πληρώνει τη θεραπεία. Οπότε ούτε αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι που μου κάνει καλό. Δε θέλω να μην πληρώνω το γιατρό γιατί θα αισθάνομαι άσχημα και θα αγχώνομαι πότε θα τον ξεχρεώσω.
Τί να κάνω? Να συνεχίσω τη θεραπεία με τα χρήματα του πατέρα μου και να κάνω υπομονή και τον μ...κα για να μου δίνει τα χρήματα ή να σταματήσω και να πάω ξανά όταν βγάλω τα δικά μου χρήματα?