Η μοναξιά της μητέρας μου
Εχασα τον πατέρα μου το περασμένο Πάσχα και το πρόβλημα βέβαια είναι η μοναξιά της μητέρας μου ( είναι 64 ετών).
Εκείνη δεν δούλευε ποτέ, γενικά η ζωή της πέρασε με βασικό ενδιαφέρον την ζωή μου και είμαι μοναχοπαίδι.
Εκείνη μένει στον Αλιμο και εγώ με την δική μου οικογένεια (έχω έναν γιό 6 ετών) στην Αγ. Παρασκευή.
Δηλαδή η μετακίνηση μεταξύ μας τις καθημερινές είναι λιγάκι δύσκολη γιά να γίνεται συχνά. Κανείς από τους
δυό μας δεν θα ήθελε να φύγει από την περιοχή του (προς το παρόν) γιά να είμαστε πιό κοντά. Κατά βάση
χρόνια τώρα, εκείνη επειδή ήταν παρεμβατική, άρα συγκρούστηκε με την γυναίκα μου και έτσι εγώ φροντίζω έκτοτε
να κρατώ κάποια "μέτρα ασφαλείας" γιά να προστατεύω από προστριβές και επιρροές την οικογένειά μου, χωρίς όμως
να αισθάνεται και η μητέρα μου παραγκωνισμένη. Ομως, με τον θάνατο του πατέρα μου, πλέον είναι πολύ
έντονη η φοβία και η ανασφάλεια της μητέρας μου γιά την μοναξιά της, καθώς δεν μπορεί να έχει και την καθημερινή
ενασχόλιση με τον εγγονό της. Δυσκολεύεται να βρει λύση (ξέρω ότι θέλει πολύ χρόνο) καθώς δεν έχει ενδιαφέροντα
πέραν από εμένα και τον γιό μου όπως οι περισσότερες Ελληνίδες. Θέλω πολύ να την βοηθήσω χωρίς φυσικά να διαταραχτεί
η ισορροπία που υπήρχε και χωρίς τον φόβο συγκρούσεων με την γυναίκα μου. Τι επιλογές έχω ?