Έβλεπα τις προάλλες τον κ. Χαρδαβέλα στην εκπομπή που κάνει το Σάββατο και είχε θέμα τα παιδιά indigo,νομίζω ομως οτι οι πληροφορίες που έδωσε ήταν λίγες,αν γνωρίζει κάποιος και θέλει να μου πει περισσότερα,περιμένω.
Printable View
Έβλεπα τις προάλλες τον κ. Χαρδαβέλα στην εκπομπή που κάνει το Σάββατο και είχε θέμα τα παιδιά indigo,νομίζω ομως οτι οι πληροφορίες που έδωσε ήταν λίγες,αν γνωρίζει κάποιος και θέλει να μου πει περισσότερα,περιμένω.
ένα άρθρο:http://www.antidogma.gr/metallagmenoi.html
επίσης:
www.indigochild.com
www.namastecafe.com
www.starchild.co.za/what.html (indigo and crystal children and adults)
www.crystalinks.com
κάποια από αυτά τα sites σε παραπέμπουν και σε sites για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και υπερκινιτικότητα (ADHD) μια που φαίνεται η σχέση μεταξύ των 2.
καλημέρα
Αμφιτριτη
anfitrith
Sας ευχαριστω παιδια θα αρχισω με αυτα τα σαϊτ και βλεπουμε περιμενω και αλλες προτασεις.
βρίσκω το σχόλιο \'είναι κάποιοι άνθρωποι που έρχονται στον κόσμο για να εκπληρώσουν ένα συγκεκριμένο σκοπό\' αντι-δημοκρατική...
δλδ; οι άλλοι άνθρωποι έρχονται για να μην εκπληρώσουν σκοπό;
και για το γιώργο μου, τον 12χρονο, ένας φίλος τα ίδια μου είπε. διαβάζοντας τη σελίδα που έδωσε ο ραψωδός παραπάνω, και που με ικανοποίησε πλήρως με τις πληροφορίες που διάβασα, θυμήθηκα και το τρίτο μάτι, που πριν ένα χρόνο περίπου, είχε βγάλει ένα τεύχος αφιερωμένο στα παιδιά ίντιγκο. μόλις το είδε ο γιώργος, το μάτι του έπεσε φυσικά στο συγκεκριμένο παιδί...
οι ιστορίες με τους αριθμούς και τους υπολογισμούς μου είναι πολύ γνωστές. ο γιώργος, στη δευτέρα δημοτικού έκανε υπολογισμούς σαν αριθμομηχανή. τώρα του έχει περάσει. δεν τον ενδιαφέρει πια. τότε επίσης είχε και έντονες ηθικού τύπου αναζητήσεις: στρατός, αστυνομία, φυλακή, ήταν γι\'αυτόν θέματα που τα έβλεπε με πολύ προβληματισμένο για παιδί ύφος...
ο γιώργος έχει χαρακτηριστεί ως παιδί με ήπια αναπτυξιακή διαταραχή, κατ\' άλλους με μπόρντερ λάιν αυτισμό.
έμαθα ότι αυτά τα χαρακτηριστικά τα συναντάμε σε ανθρώπους του αυτιστικού φάσματος.
αν η κοινωνία καταφέρει να εντάξει όλα τα άτομα με ιδιαιτερότητες στους κόλπους της, αγκαλιάζοντάς τα, τότε όλοι μας θα έχουμε τη δυνατότητα να εκπληρώσουμε το σκοπό μας, γιατί ο καθένας από μας, όλους τους ανθρώπους, έχει τις ιδιαιτερότητές του...
αυτό όμως δε γίνεται γιατί η κοινωνία μας, μέχρι σήμερα, συνεχίζει να είναι ελιτίστικη. άλλοτε η ελίτ είναι \'ιδεολογική\' (ας πούμε πως και η τρομερή κοινωνία του ναζισμού, ιδεολογική ήταν, αφού η αρεία φυλή και μπλα μπλα μπλα κλπ), και άλλοτε η ελίτ είναι \'οικονομική\', όπως σήμερα, που ο καπιταλισμός τείνει να ταυτιστεί με τη νέα τάξη πραγμάτων, και προκαλεί ισοπέδωση σε όλα τα μέρη του πλανήτη, με πολέμους για το πετρέλαιο, π.χ., που παίρνουν το λάθος όνομα \'σύγκρουση πολιστισμών\'...
άρα και η αναφορά σε παιδιά ίντιγκο, δεν είναι μια αναφορά αυτής της ίδιας της κοινωνίας που αρνείται τη διαφορά, ώστε εν ονόματι της αντίληψής της, απλώς να θέλει να διώξει ό,τι την αμφισβητεί; ό,τι αμφισβητεί την ισοπέδωση;
γιατί κανονικά, κοινωνία είναι το μοίρασμα της συμβίωσης, και όχι η μαζοποίηση και αγελοποίηση που βλέπουμε πολλ΄ς φορές.
σήμερα ο γιώργος είναι σχετικά δυστυχισμένος. με πολύ άσχημη εικόνα του εαυτού του, με επιληπτικές κρίσεις, με επιθετικότητα προς τα πολύ μικρότερα παιδιά.
η παιδοψυχολόγος του ανέφερε στο σχολείο ότι τέτοια γενιά παιδιών έρχεται όλο και σε μεγαλύτερο αριθμό. είναι η ίδια η κοινωνία που τα γεννά...
είναι κάποιοι πιο ευαίσθητοι άνθρωποι στους οποιους νομιζω προσωπικά, καταγράφεται η αρνητική εξέλιξη της κοινωνίας. άλλοι τις καπουλάρουν κι άλλοι όχι.
θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ήμουν παιδί, γράφαμε \'σκέπτομαι και γράφω\' στη δευτέρα-τρίτη δημοτικού, κι εγώ, επειδή δεν ήθελα να ακούω τι έλεγε ο δάσκαλος να γράψουμε, πέταγα τη γόμα ή το μολύβι κάτω από το θρανίο, κατέβαινα δήθεν να το ψάξω, κ έκλεινα εκεί τ\'αυτιά μου όση ώρα μίλαγε η δασκάλα...
κι έγραφα και πολύ άσκημα γράμματα...
τις καπούλαρα σιγά-σιγά, και σήμερα δεν κατακρίνομαι ούτε για τις ιδέες μου, ούτε για την κακογραφία μου. τυχερή είμουνα. ίσως όμως ο γιώργος να μην είναι τόσο τυχερός...
και τα χαρακτηρισμένα ως ίντιγκο παιδιά, μόνο και μόνο με τον ιδιαίτερο χαρακτηρισμό, να είναι κι αυτά δυστυχισμένα κατά κάποιο τρόπο...
συγγνώμη για το μπλα μπλά
την καλημέρα μου σε όλους...
καλημέρα,
συμφωνώ τι-ποτέ, σκεφτομαι ότι ίσως αυτή η new age αντίληψη που δίνει ένα σκοπό, τύπου μεταφυσικού ίσως, σε τύπους παιδιών ειδικών δυσκολιών και άλλους, να είναι μία προσπάθεια στο να δει ο κόσμος με άλλο μάτι .... ίσως και να εντάξει, μειώνωντας τον φόβο απέναντι σε κάποιους ανθρώπους, κάνοντάς τους γνωστούς και αποδεκτούς.
είναι λίγο φάουλ βέβαια το γεγονός ότι προκειμένου να κατανοήσουμε και να αποδεκτούμε κάποιον τον θέλουμε να έρχεται από τα αστέρια με σκοπό του έναν ενεργό ρόλο στη σωτηρεία μας! ασ αγκαλιάσουμε και αυτούς που είναι στη γή, οι οποίοι δεν δηλώνουν σωτήρες με κάποιον τρόπο, τους οποίους αν κατανοήσουμε και εντάξουμε ίσως και να \'σωθούμε\' από την άγνοια μας και την αποστροφή μασ στη διαφορετικότητα.
ίσως έρθουμε ποιο κοντά στους εαυτούς μας
Αμφιτρίτη
νομιζω οτι ξεφευγουμε λιγο, τα παιδια ιντιγκο \'η τα λουλακι παιδια δεν ειναι τιποτα αλλο παρα η εξελιξη μας σαν ανθρωπινο ειδος οπως καποτε καποιοι ειχαν και καποιοι δεν ειχαν ουρα ετσι και τωρα καποια παιδια εχουν τις ικανοτητες αυτες και καποια οχι,πιστευω πως δεν χρειαζεται να μπερδευομαστε σε ιδεολογιες,ουτε πιστευω βεβαια οτι ηρθαν στον κοσμο μας για να τον σωσουν.
Απλα ειναι η εξελιξη του ιδιου του ανθρωπου, τιποτα μαγικο.
Νόμιζα πως ήμουν η μόνη που άνοιξε θέμα για ίντιγκο.Μπουχού!!!Λοιπόν πολλά χαρακτηριστικά ίντιγκο τα είχα και έχω.Αυτό για το οποίο αναρωτιέμαι είναι αν αποτελούν χάρισμα ή παθολογία.Σίγουρα από τα παιδικά μου χρόνια που δεν είχε διαγνωστεί κάποια παθολογία διέφερα από τα άλλα παιδιά στην αντιληπτική μου ικανότητα.Ήμουν επίσης εξαιρετικά εσωστρεφής και πληγωνόμουν πολύ με το παραμικρό.Είχα καλή διαίσθηση που ακόμα έχω.Δεν θυμάμαι αν μου άρεσε να δημιουργώ.Α!Τώρα που το θυμήθηκα.Έψαχνα για καινοτομίες.Θυμάμαι που είχα προσπαθήσει να φτιάξω ανεπιτυχώς τα σαπούνια που βγαίνουν σε φύλλο και λιώνουν με το νερό.Κουράστηκα αρκετά αλλά δεν πέτυχε.Χαχα!Δεν με ενδιέφεραν αυτά που ενδιέφεραν άλλα κορίτσια της ηλικίας μου.Τα θεωρούσα βαρετά.Μου άρεσε να συναναστρέφομαι με μεγαλύτερα άτομα και όντως έψαχνα για έναν πνευματικό καθοδηγητή.Μου άρεσε η μάθηση αρκεί όμως να είχε έναν σκοπό.Αυτό που σίγουρα επίσης είχα ήταν μια τάση να βοηθήσω τον άλλο.Ο παλιός μου ψυχίατρος μου είχε πει πως είμαι ένα σπάνιο άτομο με υψηλό δείκτη πνευματικής ευφυϊας αλλά και συναισθηματικής ευφυϊας.Κάτι τέτοιο.Θα μπορούσε λοιπόν η διαφορετικότητά μου να έχει προκαλέσει κατάθλιψη και όχι η κατάθλιψη την διαφορετικότητά μου!Το μόνο που μου μένει για να με γειώσει ή να με απογειώσει είναι να πάω να τσεκάρω την αύρα μου!!!!Χεχε....
Τι κι αν είσαι παιδί ιντίγκο; αυτό δεν έχω καταλάβει.:o
H διευθυνση που παραθέτεις οφείλεται στα παιδιά του \'83.. Άλλο τα παιδιά indigo και άλλο τα παιδιά του \'83.. Ναι μεν έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά (δεν εννοώ τα χαρακτηριστικά προσώπου :p) αλλά δεν είναι το ίδιο..Quote:
Originally posted by raphsssodos
ένα άρθρο:http://www.antidogma.gr/metallagmenoi.html
καλά μη νομίζεις δεν το ψαξα και πολύ...:D
υγ:καλώς σε! θα μείνεις στην παρέα μας;
αμέ πως δε θα μείνω ;) καλώς σας βρήκα :D
καλή διαμονή λοιπόν και σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας! :cool:
και για μια πιο κριτική στάση στο όλο θέμα http://www.skepdic.gr/Entries/Iota/indigo.htm
Θα πάω να το ψάξω ρε...Ρε κρυστάλλινο..ναι ναι σ\'εσένα αναφέρομαι ραψωδέ δεν ντρέπεσαι να αμφισβητείς την ίντιγκο ταυτότητά μου;Ανάθεμά σε Κωνσταντή και τρεις ανάθεμά σε...Είμαι το παιδί,ο γαλάζιος άγγελος που ήρθε να σας σώσει ρε..Ξυπνάτε λέμε....έτσι μόνο εξηγούνται όλα....Που είναι ο Χαρδαβέλλας οέο;Θα με δεις την επόμενη φορά πρώτο τραπέζι πίστα να κάνω το τεστ αύρας για να σε πείσω....
Τύφλα να\'χει ο Τζο κι ο βιοσυντονισμός του..ένα πράμα...
Εγώ θα μείνω στο \"Μπαμπά με λένε Ίντιγκο.Ίντιοτ σε λένε παιδί μου!\"
μεχρι να δω την τελευταια διευθυνση που λεει οτι απο το 70 κ μετα αυξηθηκε κατακορυφα ο αριθμος τους ελεγα στον εαυτο μου οτι ναι μεν αλλα αφου ειμαι γεννημενη το 77 δεν παιζει αλλα απο την αλλη...πολυ μου ταιριαζει
τωρα πειστηκα!!!!!!!παντελως!!!!!θα κανω να το επεξεργαστω καμια βδομαδα παλι.....
να μη ρωτησω κ το γιατρο μου....
Παιδί μου σε πρόλαβα και ρώτησα εγώ..Η γιατρός κόμπιασε και είπε ε,μα ακόμα δεν έκανες το ρέηβεν που σου λέω για να με αποφύγει.Μετά το ρέηβεν πείστηκε...Γιατί όχι να το παινευτώ-το έχω ήδη κάνει- αλλά ναι έβγαλα καλό αποτέλεσμα.Βασικά όταν την ρωτούσα για το αν πιστεύει στην τηλεπάθεια ή αν είναι απλά σχιζοφρενική αντίληψη μου είπε ότι όσες περιπτώσεις είχε συναντήσει ήταν σχιζοφρενείς αλλά έχει ακούσει πως υπάρχουν άτομα με παραπάνω ικανότητες.Εμείς βρε....
kassi το ειδες αυτο??Quote:
Originally posted by DrunkOnTheMoon
και για μια πιο κριτική στάση στο όλο θέμα http://www.skepdic.gr/Entries/Iota/indigo.htm
Αδελφή γαλάζιε άγγελε;Γιατί σκούρυναν τα φτερά σου;Από ποια καμινάδα κατέβηκες πάλι και μαύρισες;
Γαλάζιο άγγελο αποκαλούσαν στην εκπομπή μια ελληνικής καταγωγής κοπέλα,την νομίζω επονομαζόμενη Πυθάιθα-θα ψάξω σχετικά να ενημερώσω-όπου στα 14 της έγινε πτυχιούχος του Μαθηματικού Πανεπιστημίου της Μοντάνα και πρέπει να μπήκε και στο Γκίνες..
πουλι μου
• Έρχονται στον κόσμο με ένα αίσθημα ότι είναι προνομιούχοι (και συχνά λειτουργούν με αυτό τον τρόπο)
• Έχουν ένα αίσθημα ότι «δικαιούνται να είναι εδώ», και εκπλήσσονται όταν οι άλλοι δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη.
• Η προσωπική αξία δεν είναι θέμα. Συχνά αυτά τα παιδιά λένε στους γονείς «ποιοι είναι».
• Αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την απόλυτη εξουσία (εξουσία χωρίς εξήγηση ή επιλογή)
• Απλώς δεν κάνουν κάποια πράγματα, για παράδειγμα το να περιμένουν στην ουρά είναι δύσκολο για αυτά.
• Απογοητεύονται με συστήματα που έχουν προσανατολισμό προς την τελετουργία και που δεν απαιτούν δημιουργική σκέψη.
• Συχνά βλέπουν καλύτερους τρόπους για να κάνουν πράγματα, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο, γεγονός που τα κάνει να φαίνονται αντικομφορμιστές απέναντι σε οποιοδήποτε σύστημα.
• Μοιάζουν αντικοινωνικά εκτός εάν είναι με το δικό τους είδος. Εάν δεν υπάρχουν τριγύρω τους άλλοι της ίδιας συναίσθησης, συχνά γίνονται εσωστρεφείς και νιώθουν ότι κανένας άνθρωπος δεν τους καταλαβαίνει. Το σχολείο συχνά είναι κοινωνικώς υπερβολικά δύσκολο για αυτά .
• Δεν θα ανταποκριθούν στην πειθαρχία μέσω της ενοχής («Περίμενε να γυρίσει ο πατέρας σου σπίτι και να δει τι έκανες»).
• Δεν είναι ντροπαλά στο να σου δείχνουν τι χρειάζονται.
Άλλα πάλι μπορούν να διαισθανθούν το ψέμα, όπως τα σκυλιά διαισθάνονται τον φόβο. Απ’ την άλλη δείχνουν μια ανικανότητα να συμβιβαστούν με το ψέμα και την προσποίηση ! Δεν τους αρέσει να τα ξεγελούν, αλλά ούτε επιζητούν να ξεγελούν τους άλλους. Αν δεν τους αρέσει μια κατάσταση, δεν θα προσποιηθούν αλλά θα θίξουν με ειλικρίνεια και παρρησία τα … «κακώς κείμενα».
- Έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα και συχνά αμφισβητούν τα υπάρχοντα κοινωνικά και πολιτικά συστήματα. Ο βαθμός απόρριψης της κατεστημένης πραγματικότητας που επιδεικνύουν, κάνει αυτά τα άτομα να χαρακτηρίζονται κάποιες φορές σαν «ψυχικά διαταραγμένα» ή αυτιστικά.
εεεεεεεεεε??????αντε τωρα καινουργιο κολημμα βαλαμε στο μυαλο μας....
Απ\'τα λίγα που διάβασα χμμ θα πω ότι μερικά μου ταιριάζουν.Δεν τα συμμερίζομαι όλα όμως.Υπάρχουν τόσες άλλωστε θεωρίες που δεν ξέρεις αν θα πιστέψεις ότι είσαι Ίντιγκο ή ότι πάσχεις από διαταραχή ελλειματικής προσοχής.Εγώ στο σχολείο δεν είχα προβλήματα.Είπα ότι μέχρι ένα σημείο ήμουν αριστούχος αλλά θυμάμαι απλά ότι δεν μπορούσα την καταπίεση και ότι η μάνα μου με πίεζε να διαβάσω.....Δεν διάβαζα πολύ.Απλά τα έπαιρνα εύκολα από την παράδοση.Αυτά που μου ταιριάζουν από τα Ίντιγκο είναι:
*Όταν είναι μικρά παιδιά, οι Indigo αναγνωρίζονται εύκολα από τα ασυνήθιστα μεγάλα, διαυγή μάτια τους:Αυτό το έχω και τώρα.
* Υπερβολικά έξυπνα, πρώιμα αναπτυγμένα παιδιά με εκπληκτική μνήμη και ισχυρή επιθυμία να ζήσουν ενστικτωδώς:Έξυπνη ναι,υπερβολικά δε θα με έλεγα γιατί τι να πει κι ο Hawkins...Θα με έλεγα πιο ώριμη από τα παιδιά της ηλικίας μου...Ζούσα και ζω ενστικτωδώς.
• Έρχονται στον κόσμο με ένα αίσθημα ότι είναι προνομιούχοι (και συχνά λειτουργούν με αυτό τον τρόπο) -Ψωνάρες!Όχι είχα αίσθημα ότι έχω σκοπό στη ζωη αλλά αυτό το έχουν όλοι.
• Έχουν ένα αίσθημα ότι «δικαιούνται να είναι εδώ», και εκπλήσσονται όταν οι άλλοι δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη.(Χμμμ δεν θυμάμαι...)
• Η προσωπική αξία δεν είναι θέμα. Συχνά αυτά τα παιδιά λένε στους γονείς «ποιοι είναι». (αυτό ας το πουν οι γονείς)
• Αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την απόλυτη εξουσία (εξουσία χωρίς εξήγηση ή επιλογή) (Συμφωνώ κι επαυξάνω)
• Απλώς δεν κάνουν κάποια πράγματα, για παράδειγμα το να περιμένουν στην ουρά είναι δύσκολο για αυτά. (χμμμ,μπορεί αλλά τι σχέση έχει με το ίντιγκο μη χέσω;)
• Απογοητεύονται με συστήματα που έχουν προσανατολισμό προς την τελετουργία και που δεν απαιτούν δημιουργική σκέψη. (Παίζει.Ναι μου άρεσε να δημιουργώ)
• Συχνά βλέπουν καλύτερους τρόπους για να κάνουν πράγματα, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο, γεγονός που τα κάνει να φαίνονται αντικομφορμιστές απέναντι σε οποιοδήποτε σύστημα.(ναι θυμάμαι ότι ήθελα να γίνω επιστήμονας που ανακαλύπτει πράγματα αλλά δεν μου έκατσε..Πρόλαβα και ανακάλυψα εμένα)
• Μοιάζουν αντικοινωνικά εκτός εάν είναι με το δικό τους είδος. Εάν δεν υπάρχουν τριγύρω τους άλλοι της ίδιας συναίσθησης, συχνά γίνονται εσωστρεφείς και νιώθουν ότι κανένας άνθρωπος δεν τους καταλαβαίνει. Το σχολείο συχνά είναι κοινωνικώς υπερβολικά δύσκολο για αυτά . (Αυτό με πιάνει καρακάργα.Αντικοινωνικά με την έννοια του απομονωμένα..Όσο για τη δυσκολία μου με το σχολείο;Από ένα σημείο και μετά το θεωρούσα άχρηστο.Χαχα)
• Δεν θα ανταποκριθούν στην πειθαρχία μέσω της ενοχής («Περίμενε να γυρίσει ο πατέρας σου σπίτι και να δει τι έκανες»).(χμμ όσο γι\'αυτό θα έλεγα ότι ήμουν πειθαχημένη...Ή όχι;Νομίζω πως όχι.Δεν μου άρεσε το πρέπει.Μετά έμαθα να πειθαρχώ)
• Δεν είναι ντροπαλά στο να σου δείχνουν τι χρειάζονται.(Ε,δεν ξέρω αλλά θυμάμαι ότι ρωτούσα τη μαμά μου καραμεσάνυχτα τώρα όταν πήγαινα στο μπάνιο για ανάγκη\"Μαμά μ\'αγαπάς;;;Ή θυμάμαι που της έλεγα ακόμα και για το να πάω να χέσω..Στυλ τώρα θα πάω στο μπάνιο)
Έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα και συχνά αμφισβητούν τα υπάρχοντα κοινωνικά και πολιτικά συστήματα. Ο βαθμός απόρριψης της κατεστημένης πραγματικότητας που επιδεικνύουν, κάνει αυτά τα άτομα να χαρακτηρίζονται κάποιες φορές σαν «ψυχικά διαταραγμένα» ή αυτιστικά.-Ενώ δεν είμαστε...εεεεε;Μας αδίκησαν παιδί μου.
Αντί λοιπόν στο βιογραφικό μου να γράφω πάσχουσα από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή με οριακά στοιχεία προσωπικότητας,κατάθλιψη,α γοραφοβία και πανικούς θα γράφω ένα \"Απλά ίντιγκο\"
σωστη!!!!!!!!εμενα με πιανει στα εξης:
• Έρχονται στον κόσμο με ένα αίσθημα ότι είναι προνομιούχοι (και συχνά λειτουργούν με αυτό τον τρόπο)
*παντα ημουνα η ροζιττα σωκου...
• Έχουν ένα αίσθημα ότι «δικαιούνται να είναι εδώ», και εκπλήσσονται όταν οι άλλοι δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη.(δεν το συζητω....)
Αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την απόλυτη εξουσία (εξουσία χωρίς εξήγηση ή επιλογή) (επισης χωρις λογια)
• Απλώς δεν κάνουν κάποια πράγματα, για παράδειγμα το να περιμένουν στην ουρά είναι δύσκολο για αυτά. (αναρωτηθηκα αν με εχουν δει να περιμενω σε ουρα...δεν μπορω καθολου ομως)
• Απογοητεύονται με συστήματα που έχουν προσανατολισμό προς την τελετουργία και που δεν απαιτούν δημιουργική σκέψη.(για αυτο εγινα γραφιστας για να δημιουργω εστω εξωφυλλα)
• Μοιάζουν αντικοινωνικά εκτός εάν είναι με το δικό τους είδος. Εάν δεν υπάρχουν τριγύρω τους άλλοι της ίδιας συναίσθησης, συχνά γίνονται εσωστρεφείς και νιώθουν ότι κανένας άνθρωπος δεν τους καταλαβαίνει. Το σχολείο συχνά είναι κοινωνικώς υπερβολικά δύσκολο για αυτά . (στο σχολειο στα διαλειμματα ελεγα μα τι μαλακιες λενε τα παιδια αυτα??? κ τωρα οταν νιωθω οτι καποιος δεν με καταλαβαινει προτιμω να ειμαι η Ιωαννα της σιωπης)
• Δεν θα ανταποκριθούν στην πειθαρχία μέσω της ενοχής («Περίμενε να γυρίσει ο πατέρας σου σπίτι και να δει τι έκανες»)(ναι κ τι θα με κανει ντα??απο μικρη αυτο απαντουσα!!!)
• Δεν είναι ντροπαλά στο να σου δείχνουν τι χρειάζονται.(χωρις λογια)]
kassi ειμαι ιντικο??????
Κατά τη γνώμη μου κανείς δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο στα ερωτηματολόγια..Ναι μεν βοηθάνε κάπως να δεις αν είσαι Indigo ή οχι (άλλα εάν καποιος είναι indigo το γνωρίζει, δεν χρειαζεται ερωτηματολόγια) αλλά και πάλι δεν τα θεωρώ αξιόπιστα..Και αυό για τους εξής λόγους:
1) Οι περισσότερες ερωτήσεις των συγκεκριμένων ερωτηματολογίων αφορούν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα και όχι τις ψυχικές ικανότητες. Και γι αυτό το λόγο κάποιος που δεν είναι Indigo μπορεί να βγάλει μεγάλο σκορ ενώ κάποιος που είναι Indigo (σπάνια μεν αλλα υπάρχει κι αυτή η περίπτωση) μπορεί να μην βγάλει τόσο μεγάλο σκορ.
2)Επίσης κάποιος μπορεί να μην είναι και τόσο ειλικρινής με τον εαυτό του και να μην απαντήσει με τόση ειλικρίνεια στις ερωτήσεις απλά και μόνο επειδή θα θέλει να βγάλει μεγάλο σκορ. (Ναι την έχω συναντήσει κι αυτή την περίπτωση, ένα άτομο που σε ένα ερωτηματολόγιο βγήκε πως είναι αγγελιοφόρος των Indigo το πήρε τόσο πάνω του που σε κάποιαφάση είπε ότι θα βάλει τον κόσμο σε μια τάξη όποτε σεβασμός στο προσωπο του/της. Ε απο εκεί καταλαβαίνεις πως αυτό το άτομο δεν είναι indigo..!)
Πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχουν πιο πολλές ερωτήσεις για ψυχικές δυνάμεις..
ε ενταξει αυτος δεν ηταν μονο ιντικο!!!ειχε κ ενα παραπανω κουσουρι
Ίντιγκο παιδί μου.Οκ,με έπεισες.Αλλά αναρωτιέμαι.Φταίει το ίντιγκο που κρύβω μέσα μου ή η τρέλα μου η λουλακί;;;Εγώ με τις ενοχές είχα πρόβλημα.Κοψοχολιαζόμουν..� �πότε αυτό δε παίζει για εμένα....Ο αδερφός μου μπορεί τώρα που το σκέφτομαι να είναι το απόλυτο ίντιγκο..Who is Ροζίτα Σώκκου;;;;Ο Χαρδαβέλλας την έχει καταβρεί με αυτά τα θέματα.Μέχρι και διάμεσο για τα πνεύματα είχε τις προάλλες..Και αναρωτιόμουν\"Είσαι διάμεσο ή σχιζοφρενής;;;;\"Απ:Είμαι κάτι ενδιάμεσο!!!!!!!!!!!!!!:DQuote:
Originally posted by interappted
σωστη!!!!!!!!εμενα με πιανει στα εξης:
*παντα ημουνα η ροζιττα σωκου...
• Έχουν ένα αίσθημα ότι «δικαιούνται να είναι εδώ», και εκπλήσσονται όταν οι άλλοι δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη.(δεν το συζητω....)
Αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την απόλυτη εξουσία (εξουσία χωρίς εξήγηση ή επιλογή) (επισης χωρις λογια)
• Απλώς δεν κάνουν κάποια πράγματα, για παράδειγμα το να περιμένουν στην ουρά είναι δύσκολο για αυτά. (αναρωτηθηκα αν με εχουν δει να περιμενω σε ουρα...δεν μπορω καθολου ομως)
• Απογοητεύονται με συστήματα που έχουν προσανατολισμό προς την τελετουργία και που δεν απαιτούν δημιουργική σκέψη.(για αυτο εγινα γραφιστας για να δημιουργω εστω εξωφυλλα)
• Μοιάζουν αντικοινωνικά εκτός εάν είναι με το δικό τους είδος. Εάν δεν υπάρχουν τριγύρω τους άλλοι της ίδιας συναίσθησης, συχνά γίνονται εσωστρεφείς και νιώθουν ότι κανένας άνθρωπος δεν τους καταλαβαίνει. Το σχολείο συχνά είναι κοινωνικώς υπερβολικά δύσκολο για αυτά . (στο σχολειο στα διαλειμματα ελεγα μα τι μαλακιες λενε τα παιδια αυτα??? κ τωρα οταν νιωθω οτι καποιος δεν με καταλαβαινει προτιμω να ειμαι η Ιωαννα της σιωπης)
• Δεν θα ανταποκριθούν στην πειθαρχία μέσω της ενοχής («Περίμενε να γυρίσει ο πατέρας σου σπίτι και να δει τι έκανες»)(ναι κ τι θα με κανει ντα??απο μικρη αυτο απαντουσα!!!)
• Δεν είναι ντροπαλά στο να σου δείχνουν τι χρειάζονται.(χωρις λογια)]
kassi ειμαι ιντικο??????
χαχαχα καλο μην ανησυχεις εμεις θα ανοιξουμε καινουργια κατηγορια ιντριγκο!
βασικά μόνο το κουσούρι :P χαχαχαQuote:
ε ενταξει αυτος δεν ηταν μονο ιντικο!!!ειχε κ ενα παραπανω κουσουρι
Είσαι καταπληκτική.Ίντριγκο.Η κατηγορία που ιντριγκάρει ψυχιάτρους.......Quote:
χαχαχα καλο μην ανησυχεις εμεις θα ανοιξουμε καινουργια κατηγορια ιντριγκο!
ε,ναι του το ειπα σημερα
γιατρε ειμαι ιντικο???
η απαντηση που πηρα:αιιιιντεεεε!!!(με υφος το χασε αυτη..)
ναι ο κυριος lexotanil αντεδρασε
Εγω παρατηρησα στο ερωτηματολογιο οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των ανθρωπων θα απανταγε ναι σε ολα γιατι ειναι ετσι φτιαγμενες οι ερωτησεις ωστε να πιανουν μεγαλη μεριδα κοσμου και να απαντανε ναι.
Κατι σαν τα ωροσκοπια που λενε γενικολογιες αλλα καπου σε πιανουν και σενα.
Ειδικα αυτο με τις ουρες δεν μπορω να φανταστω ατομο που θα απανταγε οχι...ναι ξερεις την καταβρισκω με τις ουρες οπου βρω ουρα παω και περιμενω:p
keep walking man...
Ο μίστερ Freud George,απόγονος των Freud σε ελληνική version,όταν άρχισα να του λέω για τηλεπάθειες και τα μυστικά της Σπηλιά του Νταβέλη μου είπε να ψάξω να βρω κανά γκόμενο...ΛΟΛ!!!!!!!!Ρε πούστη με πήραν όλοι χαμπάρι;;;Quote:
ε,ναι του το ειπα σημερα
γιατρε ειμαι ιντικο???
Έλα μου ντε.Το άλλο;Τα ίντιγκο είναι σπάνια ομάδα,εξελιγμένη γενιά αλλά η ηλικία εμφάνισής τους τιμάται από το \'77 και μετά.Δηλ.όλοι είμαστε ίντιγκο..Πού πάνε ρε;Κι από εκεί που νόμιζα ότι είχα την αποκλειστικότητα.Αν όλοι είναι ίντιγκο,γαλάζιοι άγγελοι γιατί ο κόσμος πάει απ\'το κακό στο χειρότερο;Περιμένουμε κάτι κρυστάλλινα παιδιά,κάτι Ραψωδούς...:DQuote:
Originally posted by keep_walking
Εγω παρατηρησα στο ερωτηματολογιο οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των ανθρωπων θα απανταγε ναι σε ολα γιατι ειναι ετσι φτιαγμενες οι ερωτησεις ωστε να πιανουν μεγαλη μεριδα κοσμου και να απαντανε ναι.
Κατι σαν τα ωροσκοπια που λενε γενικολογιες αλλα καπου σε πιανουν και σενα.
Ειδικα αυτο με τις ουρες δεν μπορω να φανταστω ατομο που θα απανταγε οχι...ναι ξερεις την καταβρισκω με τις ουρες οπου βρω ουρα παω και περιμενω:p
Ναι, δεν είναι όλοι indigo.. Indigo άνθρωποι ξεκίνησαν να εμφανίζονται από το β παγκόσμιο. Την τελευταία δεκαετία το 90% των παιδιών που γεννιούνται είναι indigo. Είναι λίγα, πολύ λίγα τα άτομα Indigo ανω των 10 ετών..
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2076
Είναι ένα πολύ καλο site με μεταφυσικά το οποίο παρακολουθώ χρόνια τώρα.
Αν δε σε βγάζει κατευθείαν πρεπει να γραφτεις...
εγώ που δεν είμαι παιδί ιντίγκο θα πάρω ποτέ άραγε κάνα δικό μου αμαξάκι,έστω και τουίγκο;P:P:P:P:P
εμενα ο παλιος μου μου ελεγε θα σου λεγα τωρα τι θες εσυ για να συνελθεις...αλλα εχει χαρη που σεβομαι την καταστασηQuote:
Originally posted by kassi_21
Ο μίστερ Freud George,απόγονος των Freud σε ελληνική version,όταν άρχισα να του λέω για τηλεπάθειες και τα μυστικά της Σπηλιά του Νταβέλη μου είπε να ψάξω να βρω κανά γκόμενο...ΛΟΛ!!!!!!!!Ρε πούστη με πήραν όλοι χαμπάρι;;;Quote:
ε,ναι του το ειπα σημερα
γιατρε ειμαι ιντικο???
:o
Na rwthsw kati, poioi apo edw pisteuoun pws einai indigo?