Παιδια τι ξερετε για αυτο το φαρμακο?? Σε ανεβαζει ψυχολογικα μονο η σε βοηθαει και στα ψυχωσωματικα συπτωματα????
Printable View
Παιδια τι ξερετε για αυτο το φαρμακο?? Σε ανεβαζει ψυχολογικα μονο η σε βοηθαει και στα ψυχωσωματικα συπτωματα????
ΦΛΟΥΟΞΕΤΙΝΗ: Επιλεκτικοί Αναστολείς Επαναπρόσληψης Σεροτονίνης (SSRI) κανε ενα googling...
Προσωπικα δε με βοηθησε στο να μου ανεβει η διαθεση, παρα μονο στο να γινω πιο αναισθητη....αλλα αναισθητη τοσο στα αρνητικα οσο και στα θετικα συναισθηματα....τα ψυχοσωματικα μου συνεχιστηκαν οπως και πολλες ακομη παρενεργειες που μου εφερε, οπως πολλοι ζωντανοι και καθημερινοι εφιαλτες.
πολυ υπνηλια, ιδιαιτερα στη διαρκεια της ημερας, αδυναμια, ναυτια και ορισμενες φορες ιλιγγους. αλλα οι εφιαλτες ηταν το χειροτερο...και μου ειπε ο γιατρος οτι ειναι καθαρη παρενεργεια του φαρμακου...ομως ειχα φτασει σε σημειο να ξυπναω με ταχυπαλμιες και κλαματα....ωστοσο δεν συμβαινει σε ολους. τα ψυχοσωματικα.....εγω βρηκα παρηγορια στη φυση, συγκεκριμενα σε βοτανο και αιθερια ελαια...αναλογα το προβλημα σου βεβαια...
μπορεις να μου πεις σε ποιο βοτανο? καλα εγω εχω μεγαλο προβλημα..Εχω αγχωδη διαταραχη και ολα ξεκινησαν απο ενα στρεσσογονο γεγονος που περασα που με χτυπησε στο στομαχι...Οτι ετρωγα μου επεφτε βαρυ..Ειμαι χαλια εδω και 1 χρονο δεν βλεπω να γινομαι καλα παρ οτι παω σε ψυχολογο και πηρα και φαρμακευτικη αγωγη..οσο παει γινομαι και χειροτερα...Τωρα ξεκινησε και το ψωχωσωματικο με την καρδια οποτε τα εχω και τα 2 μαζι...Κατα καιρους ενιωθα καλυτερα προσπαθουσα το παλευα εβγαινα με φιλους, εανα ποδηλατο...αλλα τα παρατησα τωρα ειδικα με ''την καρδια'' αν και σημερα λεω να αρχισω παλι να προσπαθω!!! Ισως τελικα ειναι ολα θεμα προσπαθειας και τιποτα παραπανω!
Προσωπικά χρησιμοποίησα φλουοξετινη για 8 μηνες καμια παρενέργεια εξαλείφθηκε το 80% των προβλημάτων μου: Αστάθεια, ανησυχία, φόβος θανατου, φόβος απώλειας αισθήσεων, ολα αυτα ΑΠΛΑ έφυγαν! (ισως ημουν τυχερος!)
Pairnw to ladose edw kai ena xrono kai itan san to magiko xapi gia mena imun se athlia katastasi pathaina kathimerina kriseis panikou meta irthe i agorafovia pou dn mporousa na paw mexri to periptero gia ena mina den vgika apo to spiti oute sto amaksi borousa oute pouthena me epiane trela omws apo tote pou to arxisa ola auta mou fenontai asteia pleon kai makrino parelthon
Εγώ ένα χάπι πήρα και μετά από αυτό που έζησα τα πέταξα στα σκουπίδια. Ήμουν τελείως αναίσθητη κείνη χωρίς κανένα συναίσθημα και παραισθήσεις έντονες και ξαφνικό γέλιο αλλά σπαστικό χωρίς να νιώθω κάτι μέχρι που μετά από κάνα 6 ωρο άρχισα να συνέρχομαι και με έπιασε φοβία. δεν ξέρω αλλά αν μπορεί κανείς χωρίς τα χάπια για να είναι καλά να προσπαθήσει χωρίς αυτά ,με τη βοήθεια κάποιου ψυχολόγου και αν δεν έχει βελτίωση και δεν υπάρχει άλλη λύση τότε ότι πει ο ψυχίατρος.
Μακαρι παιδια να με πιασει και εμενα οπως εσας γιατι δεν αντεχω αλλο με ολο αυτο...Πολλα ψυχωσωματικα , κουραση , εξαντληση , φοβος για θανατο απο την ωρα που θα ξυπνησω..Και αυτη η ζεστη επιδυνωνει την κατασταση πολυ!!!!Το Ladose για να σε πιασει λενε πως θελει περιπου 2-3 εβδομαδες σωστα??
Καλη μου karol , εχω 45 μερες που παιρνω 1,5 χαπι την μερα... εχει φυγει η ενοχληση στο στομαχι ( θυμασαι που στα ελεγα?? )
απλα οι πονοκεφαλοι οχι τοσο... στις 25 μερες παρατηρησα οτι δεν ποναγα ολη μερα. αλλα εξακολουθω να εχω καθε μερα βαρος στο κρανιο και λιγο πονο.
Η νευρολογος αλλα και η ψυχιατρος μου λενε οτι ειναι αργο χαπι μετα τις 45 μερες πιανει αρκετα καλα και στους 2 μηνες κανει κατι ..
Βεβαια η προσπαθεια ειναι το ΠΑΝ . και εγω δυσκολευομαι.. σε καταλαβαινω δηλ.. ο καθημερινος πονος ( εκτος απτον τον ψυχικο )
αν συνοδευεται με σωματικο ειναι κολαση.. προσωπικη και αντε να βγεις απο αυτην.
gossamer...νιωθω τοσο κουρασμενη , τοσο εξαντλημενη πλεον, το προσωπο μου εχει αλλαξει εχει αδυνατισει , ειμαι κατασπρη, χανω μαλλια , κιλα...νιωθω πως αργοπεθαινω , κι ομως οι εξετασεις μου δεν εδειξαν κατι...τι Αλλο να κανω? πως να παρω τα πανω μου...? Κουραστικα να νιωθω καθε μερα κουρασμενη!!!!!!!!!
Αχ στεναχωριέμαι που το μαθαίνω αυτο... Το ladose ποιος στο πρότεινε; Καταλαβαίνω οτι θες κάτι γρήγορο.δηλ απο βιταμίνες είσαι καλα;;; Δεν τρως καλα πιστεύω , λόγω της ψυχολογιας σου. Να μιλήσεις στην ψυχίατρο να σου πει τι γίνεται. Μήπως ειναι κατάθλιψη αυτο που έχεις τώρα πια... Και εγω στην αρχη είχα ανχωδης διαταραχη αλλα μετα απο μήνες ψυχοσωματικων πλέον διαγνωστικά με κατάθλιψη . Βέβαια ειναι και αλλα μαζι . Όχι μόνο ο σωματικος πονος. Νομίζω πρέπει να μιλήσεις απο τηλ σήμερα κιόλας στην ψυχολογία η ψυχίατρο . Να σου δώσουμε μία συμβουλή
η ψυχολογος μου το προτεινε το ladose και συμφωνησε και ο καρδιολογος που ειχα παει πριν λιγο καιρο για τριπλεξ....Αλλωστε μου ειπαν πως δεν ειναι εθιστικο και ειναι ανεβαστικο...Δεν θελω να την κουραζω την ψυχολογο μου ,Ειναι παρα πολυ καλη και σαν ανθρωπος και σαν ψυχολογος (συμβουλευτικη) αλλα δεν θελω να κουραζω τους αλλους ...Ασε που δεν μου εχει δωσει το κινητο της και στο σπιτι σπανια την βρισκω..Συνηθως παιρνω τηλεφωνο και βγαινει τηλεφωνιτης και με παιρνει μετα απο 2 μερες...Εχει πααααρα πολους ασθενεις..Ειναι μεγαλη σχετικα σε ηλικια (εμπειρη πολυ) οποτε ξερεις τωρα δουλευει στο σπιτι...!! Αλλα ρε συ δεν ξερω νιωθω πως γινομαι ολο ενα και χειροτερα..Εχω αρχισει να τρεχω μιση ωρα την ημερα...και να κανω διαολογισμο και τεχνικες χαλαρωσης...Ειναι πολυ δυσκολο γιατι εχω πολλα ψυχωσωματικα και ειδικα αυτο το στομαχι με εχει διαλυσει...Βεβαια η θα εχω το στομαχι η την καρδια...Ποτε και τα 2 μαζι!!!! Εσυ πλεον εισαι εντελως καλα????
Οχι δεν ειμαι.. περασε σχετικα το στομαχι -δηλ δεν εχω ολη μερα καουρα αλλα πλεον εχω πονοκεφαλους και μονιμα σφιξιμο στο κεφαλι.
Δηλ οπως λες τα ιδια πανω κατω. με το ladose καταλαβα οτι την τελευταια εβδομαδα νιωθω λιγο καλυτερα , δηλ υπαρχουνε ωρες μεσα
στην μερα που νιωθω λιγο θετικα.τοσο λιγο ομως δυστυχως. 20 φορες την μερα σκεφτομαι τι εχω γιατι το εχω γιατι εγω..
γιατι ακομα...
Θελει δουλεια δικη μας. αυτο που λες με τεχκινες χαλαρωσης. Προσπαθω και εγω αλλα δεν τα καταφερνω ακομα.
.................................................. .................................................. ..
Θελει πολυ δουλεια gossamer τοση που δεν ξερω αν την αντεχουμε...Εγω ττουλαχιστον με τοσα ψυχωσωματικα!!! Εσυ τι νιωθεις ακριβως???? πονοκεφαλουσ πλεον? ηλιανα γιατι τελιτσες?
Πονοκεφαλο ναι. Πλεον εχει μεινει ενα βαρος στο κεφαλι γυρω γυρω. Σαν σφιξιμο απο καπελο - απλα ειναι μια εκει μια στο μετωπο.
Ομως ειναι ΟΛΗ ΜΕΡΑ ! Πονοκεφαλο εχω ,ευτυχως τωρα εχω 4 μερες χωρις ..
Απλα δεν καταλβαινω πως εισαι δυνατον να επιμενει αυτο? ολη μερα..απο την ωρα που ξυπανω μεχρι το βραδυ?
μα το λεω και δεν με πιστευουνε....
Η ψυχολογος μου λεει να γραφω... γραφω για να βρω στην αρνητικη σκεψη μια πιο ρεαλιστικη.
Αλλα που..
Δεν με καταλαβαινω γιατι .
Κουραση ψυχολογικη και σωματικη νιωθεις karol ε?
Εγω ετσι νιωθω απο την ωρα που ξυπναω. Και λεω δεν μπορει ..απτο πρωι?
Και εγω γραφω...εδω και λιγες μερες αρχισα να γραφω και θα συνεχισω να γραφω και οτι βγει!!!! Μακαρι να ειχα πονοκεφαλο παρα στομαχι και καρδια...Πραγματικα..Ναι απο το πρωι νιωθω μια ατονια, μια κουραση...Λιγο προς το απογευμα συνερχομαι και αφου εχω παρει δυναμη απο μεσα μου ζοριζομαι και παω για 20 λεπτα joking...και ισως μετα να βγω για λιγο...Ειναι δυσκολο παντως πολυ...δεν ξερω ποσο θελει ...Εγω σκεφτομαι απο εδω και περα καθε φορα που μου ερχετε να κανω εμετο , ΝΑ ΚΑΝΩ! Να μην το κραταω , γιατι αυτο ειναι που με βαζει στο τρυπακι του φοβου..Ισως μονο ετσι ξεπερασω τον φοβο μου , ερχοντας αντιμετωπη με αυτον! Εσυ τι λες???
Έχεις αναγούλες δηλαδη;;;
καλησπερα οι αναγουλες μπορει να ειναι καθαρα πο το αγχος το ειχα παλιοτερα .
εδω και 2 εβδομαδες περιπου παιρνω το ladose 50 mg το ξεκινησα σιγα σιγα 20 μγ μετα 30 κλπ.
αισθανομαι λιγακι καλυτερα και εχασα και καποια κιλα που ειχα βαλει με αλλα χαπια .
τις πρωτες ημερες ειχα πονοκεφαλους τωρα περασαν και μερικες ωρες μεσα στην ημερα σκεφτομαι θετικα αλλα τις υπολοιπες τι κανουμε ?
ποση βειναι η μεγιστη δοσολογια και αν υπαρχει αλλο φαρμακο που περιεχει φλουοξετινη και αν το εχει δοκιμασει κανεις .
η διαγνωση μου ειναι καταθλιψη ,κοινωνικη φοβια .
μια ευχη κανω για το μελλον να γινουμε ολοι καλα...........
:)
Ουουουου για το λαντοζ εχω να πω πολλες εμπειριες αλλα βεβαια δν μπορω κ δν εχει ιδιαιτερη σημασια να τις καταγραψω ολες. Ειναι το πιο "μακροχρονιο" αν μου επιτρεπεται η εκφραση φαρμακο που εχω παρει απο τα δεκαδες αντικαταθλιπτικα κ μη που εχω δοκιμασει. Αρχικα ο γιατρος μου το ειχε συστησει για τη νευρικη βουλιμια απο την οποια πασχω χρονια, αλλα αυτο τελικα με βοηθησε στην καταθλιψη κ πολυ αποτελεσματικα μπορω να πω. Πλεον βεβαια παιρνω ζολοφτ. Απο παρενεργειες ριγη, εντονα ονειρα με ψυχεδελικους ηχους κ χρωματα, υποταση, αυτα σε μενα.
εγω παντως που επαιρνα λαντοζ με βοηθησαν πολυ στην αρζη μεχρι να τα συνηθισω ειχα λιγο προβλημα αλλα μετα με βοηθησαν πολυ
πωωω παιδια μην μ λετε πως αδυνατιζει το ladose...ειμαι ηδη 38 μισι κιλα δεν με παιρνει πολυ...Καλα εγω αν δεν κανω κατι συντομα δεν με βλεπω καλα...+ το στομαχι που με ταλαιπωρει 1 χρονο , τωρα αρχισαν και οι καθημερινες δυνατες αρρυθμιες και ολη την ωρα αισθημα θανατου πολυ εντονο..ευχομα να μην κανω αρνητικη αυθυποβολη στον εαυτ μου...Απο αυριο ξεκιναω προγραμμα...δεν παει αλλο ..Η θα το φας η θα σε φαει...
καρολ εισαι 38,5 κιλα????????????????
σορρυ αμα μετρησει ως διαγνωση αλλα παιζει να χεις νευρικη ανορεξια. αμα ημασταν face to face θα στο λεγα με σιγουρια αλλα επειδη ειμαστε σε φορουμ κ απαγορευονται οι διαγνωσεις θα αρκεστω να σου πω οτι ΠΑΙΖΕΙ να χεις. εν παση περιπτωση δες οπωσδηποτε γιατρο ρε συ! Αμεσα! Καπου ειχα διαβασει οτι σ πεφτουν κ τουφες απο τα μαλλια σ! Κανε κατι! Δν μπορεις να φας λογω αγχους? Κανε κ μια γενικη αιματος κ ουρων σε περιπτωση π εχεις κατι παθολογικο (πχ υπερθυρεοειδισμο)
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ!
Παίρνω ladose απο το Μάρτιο.Σέ αυτη τη φάση παίρνω 40mg ημερησίως .Προσωπικά με βοήθησε χωρίς πολλές παρενέργεις.Η βασικότερη ήταν η αυπνία που προσπαθώ να τη ρυθμίσω με zanax(ηρεμιστικό)και οτι μου έχει κοπεί η όρεξη για φαγητό...που δε με χαλάει καθόλου;)
Αυτη η γαμημενη (συγχνωμη για την εκφραση αλλα ειναι η ηπιοτερη που μπορουσα να σκεφτω) αισθηση του θανατου ειναι οτι χειροτερο περιλαμβανει το πακετο των "κρισεων πανικου". το ladoze που περνεις θα σε βοηθησει πολυ σε αυτο το θεμα, ισως θα πρεπει να το συζητησεις με τον γιατρο σου και να το συνδιασεις για ενα χρονικο διαστημα και με κατι σε αγχολιτικο οπως xanax ή lexotanil, επισης μια επισκεψη στον καρδιολογο σου για κατι που θα "ρυθμισει" τις αρρυθμιες θα βοηθουσε επισης στο να νιωθεις καλυτερα! κατα τα αλλα φαε λιγακι παραπαω (με το ζορι) και βαλε κανενα - δυο - πεντε κιλάκια! καλη δυναμη δεν ισαι μονη!
Καλησπέρα και από μένα...Μετά από ένα χρόνο διακοπής του Zoloft τα συμπτώματα επέστρεψαν και ξανά στη ψυχίατρο μου...Ενώ παλιά η διάγνωση ήταν αγδωδης διαταραχή αυτή τη φορά προστέθηκε και η κατάθλιψη. Το ζολοφτ μου είχε κάνει καλή δουλειά αλλά στα δύο χρόνια που το έπαιρνα είχα βάλει 20 κιλά και επίσης δεν είχα καθόλου ενέργεια. Έτσι αυτή τη φορά μου έδωσε ladose. Το πρώτο μήνα έπαιρνα και ζαναξ μιας και συνηθίζω να χειροτερευω στην αρχή όταν ξεκινάω ssri. Αυτή τη φορά τα πράγματα έγιναν ανάποδα. Ενώ στην αρχή ήταν όλα καλά και άρχισα να χάνω και κιλά, τις τελευταίες 3 εβδομάδες (συνολικά βρισκομα στην 7 εβδομάδα) έχω ζαλαδες, εξαψεις, σφίξιμο στο πρόσωπο και γενικά πολλά αγχωτικα συμπτώματα με αποτέλεσμα να δυσκολεύομαι να βγω από το σπίτι. Δυστηχως τον επομενο μήνα εχω τρεξιματα με τη δουλειά και αναμένεται πολύ στρεσογονος...ήλπιζα ότι ως τώρα θα με είχε πιάσει καλα το ladose αλλά δυστηχως ακόμα δεν είμαι καλά. Τόσο αργό είναι λοιπόν η ίσως δε μου ταιριάζει;; Πάντως το πολύ θετικό είναι ότι χάνω βάρος :-)
Πωπω παιδια...Δεν ξερω πραγματικα...Απογοιτευομαι νομιζω.....Lacrymosa δεν εχω νευρικη ανορεξια...Θελω σαν τρελη να παρω κιλα αλλα εχω το στομαχι μου εδω και ενα χρονο ασταματητα σε καθημερινη βαση και τετοιο αγχος με την φοβια του θανατου που με τοσσα ψυχωσωματικα που εχω ειναι λογικο να χανω κιλα . Και ναι, χανω μαλλια , πολλα. Τωρα περνω remeron και ladose..εναλαξ , μεχρι να τα κοψω τα remeron τελειως . (τα επαιρνα 1 χρονο). Παιδια...ελπιζω απλα ολα αυτα που εχουμε ολοι να κανουν τον κυκλο τους και να φυγουν οπως ηρθαν στην ζωη μας γιατι ειναι τοσο μεγαλο μαρτυριο....Ξερω πως με καταλαβενετε ολοι οσοι περνατε διαταραχη πανικου....Ειναι πραγματικα γολγοθας!!! Και μαζι με εμας βασανιζοντε και ολοι οι γυρω μας....
Γεια σου καρολ!!! Καταλαβαινω απολυτα το ποσο χαλια νιωθεις , κ εγω εχω διαγνωσθει με διαταραχη πανικου και ειναι τρελο μαρτυριο οντως.Ειχα ολα αυτα που λες και αλλα μπολικα βεβαια γιατι το εψαχνα πολυ,εκτος αυτο το πραγμα με το στομαχι.38 μισι κιλα ρε ειναι πολυ λιγα,πραγματικα πρεπει να προσεχεις πολυ με αυτο το πραγμα γιατι μπορει λογω της αδυναμιας που νιωθεις εξαιτιας της ελλειψης φαγητου τα συμπτωματα να γινονται χειροτερα!!!Ενα πραγμα εχω να σου πω μονο,σιγουρα περναει και ειναι απλα μια ασχημη φαση που στον καθενα εχει διαφορετικη διαρκεια ! Μην το ψαχνεις,μην αναλωνεσαι σε σεναρια,<<βγες >> απο το προβλημα οσο μπορεις και σου τ επιτρεπουν τα ψυχοσωματικα σου !!(εγω δεν μπορουσα να σηκωθω απο το κρεβατι και να μιλησω επειδη ενιωθα οτι θα μου κοπει η ανασα !!)Και κυριως κανε ψυχοθεραπεια και βρες πραγματα που σε ευχαριστουν...γιατι τα χαπια ειναι μονο χαπια.Δεν ειναι μαγικα δυστυχως και δεν μπορουμε να τα παιρνουμε εφορου ζωης και σε καμια περιπτωση δεν αντιμετωπιζουν το προβλημα στην ριζα τους !Ολα θα περασουν να εισαι σιγουρη :) Ο,τι θες ρωτα με ! Καλη δυναμη σου ευχομαι!!!
Σε ευχαριστω παρα πολυ για το μηνυμα σου, μου εδωσε κουραγιο!!! Οντως κι εγω πιστευω πως περνανε καποια στιγμη οσο εντονα και αν ειναι...Με την αναλογη προσπαθεια ομως, γιατι αν ειναι να κατσω σε μια καρεκλα και σε μια τηλεοραση και να πω ''θα γινω καλα μωρε δεν βαριεσαι'' χλωμο...Π.χ τωρα θα βγω με μια παρεα που ειναι ενα αγορι που μ'αρεσει...Με το που με πηρε ο κολλητος μου να μου πει πως θα ειναι και αυτος , με ελουσε το στρεςς , ξαφνικα πριν προλαβω να το συνηδητοποιησω αρχισαν αρυθμιες αισθημα τρομου, τρεμουλο, διαρροιες , στομαχι...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ????????? ΓΙΝΟΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ!!!!!! χωρις να τα σκεφτω καν!!!!!!
Αφου εγινε karol μου εσυ παρολο την ενοχληση ΒΓΕΣ ΕΞΩ. προσπαθησε , προσποιησου και λιγο μηπως νιωσεις καλυτερα
Εγω την τελευταια εβδομαδα πιεζομαι να δειχνω καλα εστω οταν ειμαι εξω μηπως παρασυρθω πραγματικα και ξεχαστω
Να κανεις ακομα πιο πολυ υπομονη.... περιμενε αργει αρκετα ...
Εμενα τωρα μου το αυξησε σε 40 mg . Καλυτερα θεωρω - δεν εχω καταλαβει κατι αλλα θελει να το βοηθησουμε και εμεις.
Το λεω βεβαια και φοβαμαι οτι δεν το κανω. η δεν μπορω.
Τελικα το "Δεν Μπορω" το λετε και εσεις?
μεχρι πριν λιγες μερες..με ενα ''δεν μπορω'' στο στομα ημουν!!! Τωρα οσο ΣΚΑΤΑ και να νιωθω , κατι παει και γινεται.... :P θεωρω πως θα τα καταφερουμε..Ολοι μας!!!!