Originally Posted by
marp
Σε μένα είχε συμβεί πριν χρόνια λόγω έντονου άγχους και πίεσης. Απευθύνθηκα σε γιατρό, πήρα φαρμακευτική αγωγή, την οποία σταμάτησα σταδιακά, όταν η αποπροσωποποίηση υποχώρησε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ενώ για 1-2 χρόνια μετά είχα ελάχιστα συμπτώματα, επειδή πάλι πιέστηκα και αγχώθηκα λόγω διαφόρων καταστάσεων, εμφανίστηκε πάλι έντονα. Εδώ και 2 χρόνια ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή και είμαι σε φάση που σταδιακά μειώνεται η δοσολογία. Εξακολουθώ να νιώθω το δυσάρεστο συναίσθημα σε μικρό βαθμό και, αν πιεστώ, σε πιο έντονο, απλά δε με πιάνει ο πανικός που με έπιανε κάποτε. Απλά έχω πάντα το φόβο, ότι αν πιεστώ, θα γίνω πάλι χάλια. Νομίζω ότι το πρόβλημά μου είναι περισσότερο το άγχος και η πίεση και λιγότερο η κατάθλιψη. Αν και λόγω πίεσης, έχω περάσει και φάσεις που δε με ευχαριστεί τίποτε...Το γυμναστήριο με είχε ψιλοβοηθήσει και θέλω να το ξαναρχίσω. Αυτό που με βοηθάει είναι να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν. Όταν ασχολούμαι με ένα χόμπι που μου αρέσει πολύ, ξεχνάω την αποπροσωποποίηση. Το κακό είναι ότι, όταν ασχοληθώ μαζί της, γίνεται και πιο έντονη. Σε νιώθω απόλυτα, γιατί έχω υποφέρει πολύ...Κι ενώ ήξερα τι μου την προκάλεσε την πρώτη φορά, δυστυχώς αφέθηκα ξανά στις ίδιες αρνητικές καταστάσεις και την ξαναέπαθα...