Originally Posted by
howtodream8
Ελεανα επειδη το συγκεκριμενο κομματι της φιλιας το εχω μελετησει παρα πολυ, απο τη δικη μου πλευρα εχω να πω τα εξης:
-Οι φιλοι, οταν ειναι παιδικοι και αδελφικοι πολλες φορες αντεχουν στο χρονο, ωστοσο μην εκπλαγεις αν σε καποια φαση της ζωης απλα διαλεξετε αλλα μονοπατια και κατα συνεπεια αραιωσετε. Πολλα ατομα απογοητευονται και περνανε απο μια μινι καταθλιψη οταν συνειδητοποιουν οτι ενα τοσο κοντινο τους ατομο δεν ειναι stand by για αυτους αλλους. Μια μετακομιση, ενας χωρισμος, μια κριση στα επαγγελματικα η στα οικονομικα, αλλα ακομη και μια εσωτερικη αναζητηση, μπορει να επηρεασει κατα πολυ μια φιλια.
-Στην προκειμενη περιπτωση , μπορει η κοπελα να μην ηταν παιδικη φιλη, στη δικη σου αντιληψη ομως ειχε κατηγοριοποιηθει ως ενα πολυ ουσιαστικο προσωπο της καθημερινοτητας σου. Σαφως καθε χωρισμος φερνει πονο, ποσο μαλλον καποιος που γινεται χωρις τη θεληση σου και διχως εξηγησεις. Οταν ανακαλυπτεις δραστηριοτητες που δεν σε συμπεριλαμβανουν ενω ειχες αλλες προσδοκιες, γκρεμιζονται μπροστα σου ενα σωρο πραγματα, κυριως συναισθηματα. Ειναι πολυ δυσκολο να δεχτει κανεις μια τετοια πραγματικοτητα και να συνεχισει την πορεια του στην προσπαθεια να την παραμερισει. Βρισκεται εκει, μπροστα σου, και σε πληγωνει.
-Αυτο που θα σου ελεγα εγω ειναι αρχικα να προσπαθησεις να ηρεμησεις. Πρεπει να κατσεις ωριμα και να σκεφτεις οτι εισαι ενα μεγαλο κοριτσι, 20 χρονων, με μια ζωη μπροστα να χτισεις, δημιουργικα και πετυχημενα. Απο τη στιγμη που ο συντροφος σου ειναι εκει για σενα, να σε στηριζει τοσο για την απωλεια των φιλων οσο και για την εκτρωση, να νιωθεις τυχερη και ευγνωμων.
-Η ζωη σου ανηκει σε σενα και καλο θα ηταν να την διαμορφωσεις και να τη φτιαξεις οσο γινεται καλυτερη. So what αν αυτα τα ατομα δεν ενδιαφερονται πια; Θα εχουν τους λογους τους, οποιοι και να ναι, και σιγουρα κοιτανε πως να περνανε καλα την καθε μερα που περναει. Ελεανα μου, πολλοι φιλοι μου με αφησαν απο το πουθενα και πολλοι οταν εφτιαξαν τη ζωη τους κομματι κομματι απλα εξαφανιστηκαν. Ξερω οτι ακουγεται εν μερει εγωιστικο, αλλα γιατι δε στρεφεσαι λιγο σε σενα; Πρεπει να κοιταξεις πως να πας μπροστα, ακομη και αν μεινεις ολομοναχη. Πολλες φορες τα πραγματα ερχονται ετσι και ερχομαστε προ εκπληξεων, γι αυτο πρεπει παντα να εχουμε κατα νου το σεναριο " τα καταφερνω και μονη". Ολοι μπορουν να τα καταφερουν. ΟΛΟΙ. Ακομη και αυτοι που μενουν σαν την καλαμια στον καμπο, διχως οικογενειες, φιλους και συντροφους.
Μια ΖΩΗ εκει εξω σε περιμενει και σου ζηταει να την χρωματισεις. Μην αφηνεις τα πραγματα στην τυχη και μην απελπιζεσαι.