προσπαθω να καταλαβω τελικα τι θέλουν οι νεοι σε μια σχεση στην σήμερον ημέρα. Ποια τα κριτήρια και γιατί βιασίνη στα πάντα .
περιμένω απόψεις παίδες ....
Printable View
προσπαθω να καταλαβω τελικα τι θέλουν οι νεοι σε μια σχεση στην σήμερον ημέρα. Ποια τα κριτήρια και γιατί βιασίνη στα πάντα .
περιμένω απόψεις παίδες ....
Aχ ναι κ εγω θελω να μαθω...τι θελετε πιααααα????
μαλλον να παιρνανε καλα
μμμμμμμμμ δεν ξέρω άν ολοι οι ανθρωποι της ιδιας ομάδας (ή μεγάλο μέρος-στην προκειμένη περίπτωση ηλικιακη) χαρακτηρίζονται απο ίδιες συμπεριφορές ή πανομοιότυπες. Ισως!....η βιασύνη μπορεί να οφείλεται στην αποφυγή προσπάθειας, ή σε συνήθεια να τα χουν έτοιμα ολα (ενδεχομένως απο το οικογενειακο περιβάλλον)....μπορεί να ναι κ η ανασφάλεια (π.χ. φοβάμαι να μαι μονος κ μπαινω σε μια σχέση γρηγορα γρηγορα). Σίγουρα παντως η βιασύνη κάτι υποδηλώνει.
οσο για τα κριτήρια, νομίζω οτι εκει υπάρχει πολύ μεγάλη διάσταση μεταξύ κριτηριων του καθενος...
Καλησπερα και απο εμενα και καλως ηρθα
Οι περισσοτεροι/ες θελουν να παιρνανε καλα σημερα με οτι επιπτωσεις μπορει να εχει αυτο στο αυριο............
safety καλώς ήρθες!
μπορεις να φέρεις ένα παράδειγμα, να καταλάβω τί εννοεις?
Να φανταστώ πως δεν είσαι νέος;;;;Χμμμ ανάλογα..Πάντα υπήρχαν οι βιαστικοί και οι πιο αργοί...Δεν είναι θέμα εποχής..νομίζω......Οι σχέσεις οδηγούν είτε σε μεγάλες λεωφόρους είτε σε αδιέξοδα.....και πάλι δεν έχει να κάνει με την εποχή....
Πουθενά δεν οδηγούν....αδιέξοδο.:(
Όσα και αν δίνω... στο τέλος τρώω μια κλωτσιά και πάω απο εκεί που ήρθα...
Τώρα είμαι με κάποιον 2 1/2χρ. 8χρ. μεγαλύτερός μου... και όμως παρόλο που πάει καλά η σχέση σε γενικές γραμμές... πάλι δεν βλέπω προκοπή....
Όπως έλεγε και η Παπαδοπούλου Δήμητρα....: \"Εγώ πότε θα γίνω μάνα? \"
Quote:
Originally posted by Sofia
safety καλώς ήρθες!
παραδειγμα ... περναω καλα τωρα ... και τι εγινε που αυτος/η εχει κατι το οποιο εμενα δεν μου κανει απλα το παραβλεπω γιατι τωρα περναω καλα ....και ισως καμια μερα να το αλλαξει ... και ξυπνας ενα πρωι και βλεπεις οτι δεν προκειτε να αλλαξει ποτε .....
Το μεγαλυτερο λαθος για μενα ειναι οταν βλεπεις ενα \"προβλημα\" το οποιο σε χαλαει και ξερεις οτι με αυτο δεν θα μπορεσεις να προχωρησεις και απλα κανεις οτι δεν το βλεπεις επειδη περνας καλα
αααα
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
καταλαβαίνω τί λες...μόνο που δε νομίζω ότι ο άλλος μενει επειδή περνάει καλά επί της ουσίας...προσποιειται κ στον ιδιο του τον εαυτο οτι περναει καλα.
Ακριβως αυτο εννοω ...ακριβως !!!Quote:
καταλαβαίνω τί λες...μόνο που δε νομίζω ότι ο άλλος μενει επειδή περνάει καλά επί της ουσίας...προσποιειται κ στον ιδιο του τον εαυτο οτι περναει καλα.
Το θεμα ειναι οτι το αντιλαμβανετε η οχι ??? Γιατι ειναι πολυ δυσκολο να καταλαβεις οτι \"εγω τωρα προσποιουμε οτι περναω καλα \" ειναι πολυ λιγες οι περιπτωσεις που βλεπω ,τουλαχιστον, εγω γυρω μου που να εχουν την ικανοτητα να το κανουν αυτο !
Εγω παντα προσπαθουσα και προσπαθω στις σχεσεις μου να βγαλω τον πραγματικο μου εαυτο ωστε ο απεναντι μου ( ειτε σχεση ,ειτε φιλια , κτλπ) να εχει στην διαθεση του ολα τα απαραιτητα χαραχτηριστικα ωστε να δει εαν του κανω ή οχι ! Εαν δεν του κανω στο καλο και η παναγια μαζι του ... δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να ειμαι με καποιον ο οποιος προσποιειτε οτι γουσταρει και περναει καλα ... και στην ουσια κανει υπομονη μεχρι να αλλαξω !!
Μετά φταίω εγώ που δεν δημιουργώ σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις....Α,ρε θα τα πω αυτά στην γιατρό μου και να δω τι θα λέει......Κι εσύ που δημιούργησες μωρή θα της πω τι κατάλαβες;;;Γκαστρώθηκες,μα ς αραίωσες και τις συνεδρείες,χάλασες την σιλουέτα σου και ανάθεμα αν κλείνεις μάτι για 3 χρόνια τα βράδια....Ούτε οι σταθεροποιητές δεν θα σε σώζουν.....Quote:
Originally posted by dinad
Τώρα είμαι με κάποιον 2 1/2χρ. 8χρ. μεγαλύτερός μου... και όμως παρόλο που πάει καλά η σχέση σε γενικές γραμμές... πάλι δεν βλέπω προκοπή....
Quote:
Originally posted by safety
Εγω παντα προσπαθουσα και προσπαθω στις σχεσεις μου να βγαλω τον πραγματικο μου εαυτο ωστε ο απεναντι μου ( ειτε σχεση ,ειτε φιλια , κτλπ) να εχει στην διαθεση του ολα τα απαραιτητα χαραχτηριστικα ωστε να δει εαν του κανω ή οχι ! Εαν δεν του κανω στο καλο και η παναγια μαζι του ... δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να ειμαι με καποιον ο οποιος προσποιειτε οτι γουσταρει και περναει καλα ... και στην ουσια κανει υπομονη μεχρι να αλλαξω !!
Αυτό το σκεπτικό μου άρεσε...
Quote:
Originally posted by kassi_21
Μετά φταίω εγώ που δεν δημιουργώ σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις....Α,ρε θα τα πω αυτά στην γιατρό μου και να δω τι θα λέει......Κι εσύ που δημιούργησες μωρή θα της πω τι κατάλαβες;;;Γκαστρώθηκες,μα ς αραίωσες και τις συνεδρείες,χάλασες την σιλουέτα σου και ανάθεμα αν κλείνεις μάτι για 3 χρόνια τα βράδια....Ούτε οι σταθεροποιητές δεν θα σε σώζουν.....Quote:
Originally posted by dinad
Χμμμ την ρωτησες την χαρα που της δινει ενα παιδι ??? και ας εχει να κλεισει ματι 3 χρονια !!!
Έλα αγάπη..Φυσικά κάνω πλάκα έτσι.....Απλά βγάζω λίγο τον υποσυνείδητό μου αντίλογο προς τα λεγόμενά της....Μην σου πω ότι θα αρχίσω να ζηλεύω το παιδί τώρα γιατί δεν θα την έχω αποκλειστικότητα-ενώ πριν την είχα-λέμε τώρα....Μου αραίωσε και συνεδρείες για να το φροντίσει......Τέλος πάντων....Ο καθένας το παλεύει όπως ξέρει και μπορεί σε τούτη τη ζωή......Εγώ έμαθα σε μη μακροχρόνιες σχέσεις..Αυτή θέλει κάτι σε μαμά κ.τ.λ κ.τ.λ...και έρχεται μια μέρα που βλέπεις τον άντρα σου με άλλη και λες μα γιατί;;;;Μάλλον θα τάιζα πολύ τότε το παιδί....Μετά κλαίγονται αγάπη.....Να την δω αυτή την υπερσιγουριά της όταν φάει απογοήτευση...Έγινα κακιά εεεε;;;
Δεν φτιαχτήκαμε όλοι ίδιοι.......με μια καρδιά γεμάτη να αγαπά και να συγχωρεί,να συμβιβάζεται και να υπομένει αλλά ο καθένας χαράσσει τον δικό του μοναδικό δρόμο.........
Μου θυμίζει λίγο το παραπάνω το Παρά Πέντε και την Ντάλια όπου δεν ήθελε να γίνει η συμβατική γυναίκα νοικοκυρά γιατί λέει όταν ο άντρας θα έφευγε για δουλειές αυτή θα έμενε να κουνάει ένα μαντήλι και να λέει δυο λογάκια της σειράς..Ήθελε άλλο ρόλο...Πιο πρωταγωνιστικό,πιο ανεξάτητο.....Δεν ήθελε κάτι συνηθισμένο....
Quote:
Quote:
safety καλώς ήρθες!
παραδειγμα ... περναω καλα τωρα ... και τι εγινε που αυτος/η εχει κατι το οποιο εμενα δεν μου κανει απλα το παραβλεπω γιατι τωρα περναω καλα ....και ισως καμια μερα να το αλλαξει ... και ξυπνας ενα πρωι και βλεπεις οτι δεν προκειτε να αλλαξει ποτε .....
Το μεγαλυτερο λαθος για μενα ειναι οταν βλεπεις ενα \"προβλημα\" το οποιο σε χαλαει και ξερεις οτι με αυτο δεν θα μπορεσεις να προχωρησεις και απλα κανεις οτι δεν το βλεπεις επειδη περνας καλα
αααα
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Έτσι είναι. Συμφωνώ απολύτως.
Μερικές φορές μερικοί φοβόνται να πούνε τι θέλουνε/ δεν θέλουνε μπας και τους αφήσεις.
Βλακεία. Συσσωρεύονται αυτά και εκρήγνυνται μετά.
Ηρεμία. Το άλφα και το ωμέγα.
Όλα συζητιούνται, ήρεμα και λύνονται. Αν για οποιονδήποτε λόγο όχι, γειά :)
Τελικά οδηγούν κάπου να κάνω κι εγώ καμιά ή θα μείνει η ψυχίατρος με την προσμονή αμανάτη ότι πουθενά δεν στεριώνω;;;;Κάνε σχέση..Μόνο αυτό δεν μου λέει..πια η γυνή........τα έχει δει όλα..Και της πάω περιχαρίς και της λέω έφυγα από αυτή την δουλειά..Και από μέσα της θα λέει το περίμενα..Αχαχαχαχαχα!!!!Φτω χή γυνή!!!!!!
Βρες γκόμενο να ησυχάσω θα λέει.....και κάτσε μαζί του πάνω από βδομάδα και έχεις κάνει τεράστιο άλμα.....Σχέση;;Τι εστί σχέση;;;Είναι αυτό που πάνε δυο-δυο;;;;
Λοιπόν μόλις ξανατσέκαρα την ερώτηση...
ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΙΑ
και θέλω να απαντήσω δείχνοντας πόσο καμμένη είμαι από \"σχέσεις\"
Πού οδηγούν οι σχέσεις πια;;;ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οι βραχυ/μακροχρόνιες σχέσεις σε πρώτο επίπεδο οδηγούν στην κόλαση.
Σε δεύτερο επίπεδο οδηγούν στην γέννηση ενός παιδιού,όπου τότε αλλάζουν τα πάντα(όχι πάντα προς το καλύτερο) και οι βλακώδεις πόλεμοι εγωισμών και πεισμάτων παίρνουν τον πούλο.
Και σε τρίτο επίπεδο οδηγούν σε μία κατάσταση την οποία δεν έχει πετύχει κανείς ακόμη σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητος..
Ποια κατάσταση είναι αυτή?
Αυτή :
O κωλασμένος παράδεισος
Οι άγγελοι χορεύουν σήμερα μαζί με τα πεσμένα αδέρφια τους στην κόλαση έναν πολύ εύθυμο χορό.Κάτι ανάμεσα σε tango και salsa,με λίγο ίσως κι από flamenko.
Αρχάγγελοι και δαίμονες γίνανε όλοι ένα.Κρέμασαν τις ρομφαίες και τις τρίαινες και το\'ριξαν στο γλέντι.Ακόμη κι ο ίδιος ο Lucifer με τον Δημιουργό του γίνανε ντέφι και χαχανίζανε συνέχεια σαν μικρά σκανταλιάρικα παιδιά.
O Πόλεμος ανάμεσά τους είχε πια οριστικά τελειώσει.
Όχι με κάποια συμφωνία ή συνθήκη μα απλά κάποια στιγμή,λες και έλαμψε ένα εκτυφλωτικό φως που διέλυσε τον Φόβο που ένοιωθαν οι μεν για τους δε.
Ακόμη κι ο Μεγάλος Δημιουργός δήλωσε σε μία κρίση αφοπλιστικής ειλικρίνειας πως έμεινε εντελώς μαλάκας κι ότι ο ίδιος δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα.
Κανείς δεν ήξερε τι είχε συμβεί μα κανέναν πια δεν ένοιαζε.
Σημασία είχε πως οι χωρισμένοι για χιλιάδες χρόνια φίλοι θα ξανάσμιγαν.
Και ναι,την πρώτη προσέγγιση την έκανε ένας κατώτερος δαίμονας,ο Abigor,που πέταξε ως τις πύλες του Παραδείσου οι οποίες πλέον ήταν ορθάνοιχτες.
Δύο Σεραφείμ κι ένα Χερουβήμ τον φιλέψανε αμέσως χωρίς να πάρουν την άδεια από το αφεντικό εφόσων πια δεν Τον φοβούνταν.
Έκατσαν και τα ήπιαν μαζί,παίξανε χαρτάκια,συζήτησαν για τους χαμένους τους φίλους και στο τέλος έπεσαν και κοιμήθηκαν σαν τάβλες.
Ο Δημιουργός ενημερώθηκε για το περιστατικό μα περιέργως όχι μόνο δεν θύμωσε καθόλου με τους αγγέλους μα ζήτησε να δει το έκπτωτο παιδί του.
Ο Abigor του ανέφερε πως πολλά αδέρφια του ήθελαν να τον ακολουθήσουν μα επέμενε να έρθει μόνος του.
Έστειλε και θερμά χαιρετίσματα από τον Lucifer.
Ο Δημιουργός συγκινήθηκε τόσο πολύ με την τόλμη και την ταπεινότητα του δαίμονα που του πρότεινε να μείνει στον Παράδεισο.
\"Αρκεί να έρθουν και τα αδέρφια μου\",του απάντησε με ένα μεγαλοπρεπές θάρρος που απέσπασε τον θαυμασμό από όλους όσους βρίσκονταν στην Αίθουσα του Θρόνου.
Σε εκείνο ακριβώς το σημείο κάθε ίχνος εναπομείνοντος πείσματος που είχε ο Δημιουργός εξανεμίστηκε κι έστειλε αμέσως δύο χιλιάδες χερουβήμ στην Κόλαση να καλέσουν όλους τους δαίμονες και αρχιδαίμονες στο μεγαλειώδες πάρτυ που είχε ήδη οραματιστεί.
Όλα πια ήταν έτοιμα για την ιερή στιγμή που θα χαρασσόταν με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ανθρωπότητας κι όχι μόνο.
Σε λίγη ώρα ο ουρανός κάτω από τον Παράδεισο σχεδόν μαύρισε από τους χιλιάδες πεσμένους άγγελους που γύριζαν πίσω στο σπίτι τους.
Όσοι είχαν χάσει τα φτερά τους πέταξαν με τις φτερούγες των αγγέλων που ήδη είχαν γίνει φιλαράκια τους και φλυαρούσαν και χασκογέλαγαν σαν χαζοχαρούμενα στο μακρυνό ταξίδι μέχρι τον Παράδεισο.
Οι Ουράνιες Πύλες είχαν ήδη φωτιστεί με ένα ολόχρυσο φως για την περίσταση και πολύ σύντομα όλοι οι άγγελοι και οι δαίμονες ήταν στην ασύλληπτων για τον ανθρώπινο νου διαστάσεων κατάφωτη κεντρική πλατεία.
O Lucifer με τον Δημιουργό αγκαλιάστηκαν σαν πατέρας με γιο,δακρύζοντας και κλαίγοντας από μία ανείπωτη χαρά σαν μωρά παιδιά
Το ίδιο έκαναν κι ο Michael με τον Melcor κι ο Gabriel με τον Andrameleh,και πάρα πολλοί άλλοι παλιοί φίλοι κι αδέρφια.
Μόλις ψιλοσυνήλθαν δώθηκε το έναυσμα από τον Δημιουργό : \"Leet\'s paarrttyyy!\"
Το θεόμουρλο πάρτυ που ακολούθησε αντήχησε μέχρι την γη και ακούστηκε πανταχώθεν σαν μία γλυκύτατη ουράνια μελωδία.
Η μουσική της ήταν τόσο μα τόσο όμορφη που πολύ σύντομα όλοι παρασύρθηκαν κι άρχισαν να χορεύουν με όποιον έβρισκαν μπροστά τους.
Ακόμη και στην Λωρίδα της Γάζας Ισραηλινοί σρατιώτες άρχισαν να χορεύουν αυτό το παγκόσμιο tango με Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς!
Πολύ σύντομα κάθε μα κάθε εχθροπραξία ή πολεμική σύρραξη είχε παγώσει.Τα F-16 και τα Ming-29 που πετούσαν άρχισαν να κάνουν κάτι παλαβά ακροβατικά,να πετούν ανάποδα,και να φέρονται σαν τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια!
Έμοιαζε λες και τα οδηγούσαν παιδιά.
Έξω από τις φυλακές όλου του κόσμου οι κατάδικοι χόρευαν και έπιναν μπύρες και μπάφους με τους φύλακες στο ύπαιθρο!
Αυτό συνεχίστηκε ώσπου ολόκληρη η Γη είχε πλέον φωτιστεί από έναν πανίσχυρο ήλιο που έμοιαζε λες κι ήταν μεσημέρι σε όλα τα γεωγραφικά μήκη & πλάτη της ταυτόχρονα!
Κάπου σε μία μεγάλη πόλη ένα ζευγάρι σταμάτησε για λίγο να χορεύει,κοιτάχτηκαν για ώρα πολλή βαθιά στα μάτια και φιλήθηκαν τρυφερά,πιο τρυφερά κι από το πρώτο τους φιλί.
Και τότε είπαν ταυτόχρονα ο ένας στον άλλο:
\"Σ\'αγαπώ πολύ μωρό μου.Αμήν...\"
(στο Εδεμάκι)
© 2007 Νίκος Δ.Σ,Πειραιάς,Σεπτ.2007
Η φράση \"περνάω καλά\" είναι πολύ γενική και αόριστη. Δεν πιστεύω στο όλα συζητιούνται και ήρεμα λύνονται. Γιατί είναι ορισμένα θέματα τα οποία δεν συζητιούνται όσο και αν το προσπαθήσεις. Το θέμα είναι στο αν θα αποδεχθείς τελικά τον άλλον όπως είναι,με τα καλά και τα κακά του. Γιατί,πολύ απλά,αυτός είναι ένας και μοναδικός όσο και αν προσπαθήσει να αλλάξει,ίσως να το πετύχει σε κάποιο βαθμό,αλλά στο τέλος θα παραμείνει στα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του ο ίδιος. Στο αν θα τον δεχτείς και θα συμβιβαστείς με αυτά πιστεύω ότι αποδεικνύει και την αγάπη που έχεις σε αυτό το πρόσωπο.Quote:
Originally posted by alexandros3
Quote:
Quote:
safety καλώς ήρθες!
αααα
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Έτσι είναι. Συμφωνώ απολύτως.
Μερικές φορές μερικοί φοβόνται να πούνε τι θέλουνε/ δεν θέλουνε μπας και τους αφήσεις.
Βλακεία. Συσσωρεύονται αυτά και εκρήγνυνται μετά.
Ηρεμία. Το άλφα και το ωμέγα.
Όλα συζητιούνται, ήρεμα και λύνονται. Αν για οποιονδήποτε λόγο όχι, γειά :)
Εν τέλει είναι εύκολο να αλλάζεις συντρόφους επειδή πιστεύεις ότι θα βρείς τον πιο κατάλληλο στο τέλος. Αλλά μάλλον όλοι ψάχνουμε να βρούμε αυτόν που θα μας καλύψει και θα απαλείψει τις περισσότερες ανασφάλειές μας.
Καλό βράδυ!
Είναι εύκολο να αλλάζεις συντρόφους για να μην δένεσαι ή γιατί πιστεύεις ότι θα βρεις τον ιδανικό στο επόμενο στενό...Πάντα έλεγα με απέρριψε αυτός θα βρω άλλον...Στον επόμενο....Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις μου όπως θα έλεγε και η Τζο δεν φτουράνε.......Προσπαθώ να κάνω μία σχέση και την εγκαταλείπω και μετά τρώω τρελό συχτίρι....Μιλάμε ακούω τα χειρότερα............Οπότε λέω καλύτερα χωρίς σχέση........Το μόνο που μπορεί να μου δώσει αυτό που θέλω είναι η δουλειά...Ξέρω ότι θα δουλέψω και θα με ανταμείψει............Μου είπανε ότι είμαι ένα άτομο που δεν αγαπά...Κανέναν δεν αγαπάς........Απλά σου πλήγωσαν τον εγωισμό σου όχι ότι τους αγαπούσες........Who knows????????Όπως λένε ανήκω σε εμένα και στα όνειρά μου...Δεν θέλω κανένα μες στη μοναξιά μου........Όταν είσαι υπερευαίσθητος και σου σκότωσαν τα όνειρά σου μαθαίνεις να μην την πατάς ξανά...Με κατηγορούν ότι δεν αγαπώ...............με έκαναν να κλαίω εκείνη την μέρα...Πάτησαν στο ευαίσθητο σημείο μου........και δεν το συγχώρησα..........Τέλος πάντων...Έχω πολλά κόμπλεξ και κατάλοιπα...........και καταλαβαίνω απόλυτα την Τζο μου..........ΟΙ σχέσεις είναι ένα μακρινό όνειρο για εμένα.......Ποτέ δεν θέλησα να τις αναλύσω........ή μάλλον κάποια στιγμή το έκανα απλά τώρα το αποστρέφομαι..........Τώρα για το τι ψάχνουμε στις σχέσεις θα απαντήσω σαν την οριακή Σούζαν Κέησεν που ήταν στην κοσμάρα της...και είχε ένα μοτίβο στις απαντήσεις της.....Τι ψάχνουμε στις σχέσεις μας;;;;;-Δεν ξέρω..........ενώ ήξερε πολύ καλά ότι ήξερε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Quote:
Originally posted by La_ViTa
Εν τέλει είναι εύκολο να αλλάζεις συντρόφους επειδή πιστεύεις ότι θα βρείς τον πιο κατάλληλο στο τέλος. Αλλά μάλλον όλοι ψάχνουμε να βρούμε αυτόν που θα μας καλύψει και θα απαλείψει τις περισσότερες ανασφάλειές μας.
Καλό βράδυ!
Επειδή το συζητούσα με μια φίλη με αντίστοιχα ¨προβλήματα¨ στις ¨σχέσεις¨ τις μου έλεγε ότι είχε αλλάξει σχολείο γιατί μόνο αφίσα δεν της είχαν βγάλει...Μου λέει όποιον κι αν ρωτήσεις θα μου βάλει μια αφίσα με ένα Χ και ένα μεγάλο ΠΟΥΤΑΝΑ!!!!!!!!!!Η κοπέλα απλά δεν δενόταν γιατί την πλήγωναν και δεν ήταν *******....και της είχαν προκαλέσει τέτοιο πατατράκ που άλλαξε σχολείο και δεν πήγε ούτε στην τριήμερη γιατί άκουσε να λένε Α θα έρθει και αυτή η ******* μαζί μας......Να ξέρει ότι την εκτιμώ δεόντως και όπως της είχα πει εμείς μοιάζουμε τόσο πολύ...........και να μην κωλώνει....Οι άνθρωποι βάζουν εύκολα ταμπέλες και δεν ασχολούνται με το βάθος του άλλου...Κολάνε στο ότι απλά τους απέρριψαν............Να της πω ότι είναι πανέξυπνη και πανέμορφη................
Νομίζω ότι ίσως όλοι μας το \"ψάχνουμε\" πολύ το θέμα της σχέσης. Είναι σημαντικό σε μία σχέση να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν,να είμαστε ο εαυτός μας χωρίς όμως να αδιαφορούμε για τον άλλον. Να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και υποχώρηση σε ορισμένα θέματα. Και πάνω απ\'ολα να τον σεβόμαστε τον άλλον.
Από την εμπειρία μου έχω καταλάβει ότι από μία καλή σχέση θα πάρεις ό,τι δώσεις. Αν δεν γίνει αυτό τότε σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Και σε αυτό συνήθως φταίνε και δύο πλευρές
Από τον 21ο αιώνα αργά ή γρήγορα θα εξαφανιστούν από τα λεξικά οι εξής λέξεις :
ΑΓΑΠΗ, ΘΕΟΣ, ΦΥΣΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ, ΣΕΞ, ΣΧΕΣΗ. Θα ζουν στο τέλος του αιώνα καλωδιωμένοι με τσιπάκια κάνοντας σεξ από το pc ή τηλεπαθητικά. Η πρώτη λέξη που έχει ήδη ουσιαστικά εξαφανιστεί είναι ΣΧΕΣΗ. Το 90% των ηλικιών μεταξύ 30-50 ήδη αναζητούν ένα καλό σεΧ και τίποτα παραπάνω. \'Οπου αναφέρω τα χαρακτηριστικά μου (ευαισθησία, τάση για εξάρτηση, σφοδρή επιθυμία για μονιμότητα άρα για σχέση ουσιαστική με πνοή 150ετίας και βάλε), θεωρούν ότι έχω μείνει στην εποχή του Ροίδη. Προτιμώ Ροίδης παρά Κορο-ίδης. \'Εχω απορριφθεί πάνω από 4 φορές με το σκεπτικό ότι δεν είμαι παντρεμένος λέει και αυτές θέλουν παντρεμένο για να μην εξαρτηθεί μετά από πάνω τους.
συγγνωμη, αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως συμβαδιζει η τάση για εξαρτηση με την ουσιαστικη σχεση...επίσης η μονιμοτητα για την μονιμοτητα ειναι εξίσου αρρωστημενη με το αλλο ακρο, αυτο που θελεις να αποφύγεις.
Γιατί αν δεν νοιώθεις εξαρτημένος από τον άνθρωπο που αγαπάς και αυτός από σένα, η αγάπη είναι χλιαρή σουπίτσα. Αυτές τις κουβέντες για εξάρτηση τις έχω κάνει επανηλειμένα με ψυχολόγο και βαρέθηκα να ακούω αυτά όλα ότι η εξάρτηση είναι κακή. Η εξάρτηση από αγάπη είναι το μεγαλείο της αυταπάρνησης. Θα πάει να πέσει στον γκρεμό αυτή, θα πάω κι εγώ. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα μεσοβέζικο όταν πρόκειται για αγάπη. Αλλά φυσικά η εξάρτηση να είναι αμοιβαία, όχι να νοιώθει εκείνη αδύναμη χωρίς εμένα και για μένα να πέρα βρέχει.Quote:
συγγνωμη, αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως συμβαδιζει η τάση για εξαρτηση με την ουσιαστικη σχεση...επίσης η μονιμοτητα για την μονιμοτητα ειναι εξίσου αρρωστημενη με το αλλο ακρο, αυτο που θελεις να αποφύγεις.
Quote:
Originally posted by Mοναξιά
Θα πάει να πέσει στον γκρεμό αυτή, θα πάω κι εγώ.
απιστευτο!!!!!!!!!!
αλλα προτιμω και αχολιαστο....
(ας καταγραφει τουλαχιστον οτι διαφωνω με αυτου του τυπου την χριστιανικη αποδοση της ανθρωπινης υπαρξης....)
Είναι και η μόνη προοπτική να λυτρωθείτε από τον πόνο και να αποβάλλετε τον εγωισμό. \'Οταν αγαπάς αγαπάς.Quote:
(ας καταγραφει τουλαχιστον οτι διαφωνω με αυτου του τυπου την χριστιανικη αποδοση της ανθρωπινης υπαρξης....)
Quote:
Είναι και η μόνη προοπτική να λυτρωθείτε από τον πόνο και να αποβάλλετε τον εγωισμό. \'Οταν αγαπάς αγαπάς. Και υπόψην δεν είμαι καθόλου χριστιανός, το ακριβώς αντίθετο.Quote:
1. Οι αφοριζμοι δεν οδηγουν πουθενα. Κι αν κανεις ο,τι εκεινη κανει, εισαι προβατο, οχι ανθρωπος.Quote:
1. Γιατί αν δεν νοιώθεις εξαρτημένος από τον άνθρωπο που αγαπάς και αυτός από σένα, η αγάπη είναι χλιαρή σουπίτσα... Θα πάει να πέσει στον γκρεμό αυτή, θα πάω κι εγώ.
2. Αυτές τις κουβέντες για εξάρτηση τις έχω κάνει επανηλειμένα με ψυχολόγο και βαρέθηκα να ακούω αυτά όλα ότι η εξάρτηση είναι κακή.
3. Η εξάρτηση από αγάπη είναι το μεγαλείο της αυταπάρνησης.
4. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα μεσοβέζικο όταν πρόκειται για αγάπη.
2. Μια μπανανα, καλο. Πολλες μπανανες, βαρυστομαχια
3. Η αυταπαρνηση δεν εχει καμια αξια, παρεχτος αν γινεται για καποιο θετικο σκοπο. Αυταπαρνηση ως αποτελεσμα εξαρτησης, ενοχων, πλυσης εγκεφαλου κλπ. δεν προσφερει τπτ.
4. Κακως. Αν η αγαπη ειναι η πεμτουσια της ζωης, δεν μπορει να ειναι κατι διαφορετικο απο την ζωη. Μα αν κατι χαρακτηριζει τη ζωη, ειναι ο συμβιβαζμος. Αγαπη χωρις συμβιβαζμους ειναι πορεια προς την καταστροφη, οχι τη δημιουργια.
4. Κακως. Αν η αγαπη ειναι η πεμτουσια της ζωης, δεν μπορει να ειναι κατι διαφορετικο απο την ζωη. Μα αν κατι χαρακτηριζει τη ζωη, ειναι ο συμβιβαζμος. Αγαπη χωρις συμβιβαζμους ειναι πορεια προς την καταστροφη, οχι τη δημιουργια.
Σωστός ο \"κανένας\"
Quote:
Είναι και η μόνη προοπτική να λυτρωθείτε από τον πόνο και να αποβάλλετε τον εγωισμό. \'Οταν αγαπάς αγαπάς.Quote:
εγω εχω αλλες λυσεις υποψη μου,
αλλα αφενως θα σε σοκαρουν αφετερου ειμαι σιγουρος οτι δεν τις αντεχεις....
(εσυ και καμποσα εκατ. ελληνες)
Τελος οταν αγαπας δεν αγαπας απλα (γενικα και αοριστα) αλλα σιγουρα δεν δεσμευεις τον αλλον ειτε ηθικα ειτε ψυχολογικα.
Χαχα, κι εγω εχω αλλες λυσεις υποψη μου....αλλα οπωσδηποτε δεν εχουν σχεση με κανενος ειδους εξαρτηση, προπαντων στο ονομα της \'αγαπης\'.
Διαφωνω επισης καθετα στο οτι η \'αγαπη΄χωρις εξαρτηση ειναι χλιαρη σουπιτσα, γιατι μπορει να υπαρχουν παρα πολλα αλλα συστατικα για μια ουσιαστικη σχεση. Το να νιωθω οτι καποιος ειναι πολυ σημαντικος ανθρωπος για εμενα, οτι τον θελω πλαι μου (όχι απο κατω ή στο σβερκο μου..), οτι θελω να ειναι ευτυχισμενος (με τον τροπο που εκεινος νομιζει), οτι μου ταιριαζει & του ταιριαζω, οτι υπαρχει σεβασμος κι εμπιστοσυνη, ολα αυτα και πολλα αλλα (μερικα καθημερινα κι \'ασημαντα\', αλλα σημαντικα ως μερος του συνολου), μπορουν θαυμασια να συνιστουν μια πολυ ικανοποιητικη σχεση ή και \'αγαπη\'.
Βαζω την αγαπη σε εισαγωγικα γιατι τελικα βλεπω οτι ειναι κατι πολυ υποκειμενικο. Οι σχεσεις παντως που βασιζονται μονο σε μια φαντασιακη \'αγαπη\' για εμενα δεν ειναι σχεσεις.
pennyva,
πολυ ενδιαφερουσα η προσεγγιση σου.
Σε γενικες γραμμες με βρισκει συμφωνο.
Κι εμένα με βρίσκουν σύμφωνη,αν και από μόνη της η λέξη αγάπη είτε με εισαγωγικά,είτε χωρίς είναι \"φαντασιακή\" λέξη.
για μενα η αγαπη ειναι πραγματικοτητα, οσο είναι και η κακία, το μισος, οι ενοχες, οι τύψεις....
Και ρωτάω, γιατί πιστεύουν οι περισσοτεροι στα δεύτερα και οχι στο πρώτο? Γιατί η αγάπη δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν ολα τα υπόλοιπα? Γιατί η αγάπη ειναι κάτι το απιαστο, το ονειρικο, το φαντασιακο, το πλασματικό, αλλα ολα τα συναισθήματα όπως κακια, ζήλεια κλπ ειναι αληθινά?
Γιατί είναι της μόδας. \'Οπως και κάθε τι ψευτοπροοδευτικό που κατηγορούν και χτυπάνε άνθρωποι που κάθε άλλο παρά συντηρητικοί είναι, αλλά κάποιοι άλλοι θέλουν να τους παρουσιάζουν έτσι για τους λόγους τους.Quote:
για μενα η αγαπη ειναι πραγματικοτητα, οσο είναι και η κακία, το μισος, οι ενοχες, οι τύψεις....
Και ρωτάω, γιατί πιστεύουν οι περισσοτεροι στα δεύτερα και οχι στο πρώτο? Γιατί η αγάπη δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν ολα τα υπόλοιπα? Γιατί η αγάπη ειναι κάτι το απιαστο, το ονειρικο, το φαντασιακο, το πλασματικό, αλλα ολα τα συναισθήματα όπως κακια, ζήλεια κλπ ειναι αληθινά?
Επ\'ευκαιρία να δηλώσω και δημόσια για δεύτερη φορά σήμερα ότι αν δεν αποκατασταθεί το ψευδώνυμό μου σύντομα θα έχετε προβλήματα. Το όνομά μου, το τηλέφωνό μου και η φάτσα μου στη διάθεση κάποιων που διαδίδουν φήμες ότι είμαι κάποιος άλλος ! \'Ηδη καθυστερείτε. Θέλω να δηλωθεί και στο forum δημόσια ότι δεν έχω καμμιά σχέση με το πρόσωπο που κάποιοι υποπτεύονται, αφού το αποδείξω πρώτα. Φυσικά δεν θα σας κάνω τη χάρη να σας δώσω το επώνυμό μου όπως ίσως ελπίζετε.
Στον άλλο/άλλη δίνεσαι και η εξάρτηση δεν ειναι επιδίωξη ή αυτοσκοπός αλλά το αποτέλεσμα της απόλυτης αγάπης. Η εκούσια απώλεια της μοναδικότητας, όχι μόνο δεν είναι φυλακή ή σκλαβιά αλλά έιναι η αληθινή ελευθερία. Συμφωνώ με τον/την μοναξιά, η διαφωνεία μου έγγυτε στο κατά πόσο αυτό το είδος αγάπης πράγματι υπάρχει. Νομίζω ότι είναι μια ουτοπία, αναφέρεται σε τέλειους ανθρώπους. Φυσικά και κανείς από μας δεν είναι τέτοιος, οπότε πρακτικά η μονομερής επιδίωξη μιας τέτοιου είδους \"αγάπης\" καταντάει να γίνεται σκλαβιά, η ματαιοδοξία στο κυνήγι του τίποτα.