είναι ικανό το ζολοφτ στην ποσοτητα των 25 mgτην ημερα , για 5 μέρεσ , μονο χρησησ του, να κανει παρενεργειες οπωσ νευρικοτητα οταν το σταματας???? επαναλαμβάνω πάνω στο πενθήμερο
Printable View
είναι ικανό το ζολοφτ στην ποσοτητα των 25 mgτην ημερα , για 5 μέρεσ , μονο χρησησ του, να κανει παρενεργειες οπωσ νευρικοτητα οταν το σταματας???? επαναλαμβάνω πάνω στο πενθήμερο
για πιο λογο να το σταματησεις καλη μου ?παρενεργειες για τοσο λιγο δε θα εχεις αλλα για μενα δε λεει να το κοψεις
δεν μ αρεσουν οι παρενεργειες των φαρμάκων.... μ αρεσει ο αυτοελεγχος....και η γνωσιακη που ακολουθω την καταλαβαινω , την ασπαζομαι, και με "πειθει".... ποτε δεν μ αρεσε ουτε τ αλκοολ, το να με κανει καποια ουσια, κατι αλλο...ενα ζομπι ..ποτε
εσυ τα παιρνεισ?και εαν ναι καιρο?
το μονο που προτιμω χρονια τωra ειναι η βαλεριανα, thn empisteyomai , me hremei kai pali oxi otan einai na bgv bolta mono sto spiti....
δεν εχω πολυ καιρο που τα αρχισα 3 βδομαδες με εφεξορ ειμαι και μπορω να πω οτι εχουν παρενεργειες αλλα ειναι εφικτες.
ο γιατρος τι σου διεγνωσε αν επιτρεπετε?
ιδψ εχω πολλα χρονια δεν ειναι καινουριο.....αλλα πρωτη φορα πηρα φαρμακο....με χαλασε γενικα ομως... και λογω του οτι ξεκινησα παραλληλα κ γνωσιακη πιστευω [ωσ δεν επρεπε να μπω στ διαδικασια του ακομα... ειναι κατι που και καθαρο κεφαλι και οχι ζαλαδεσ μπορει ν αντιμετωπιστει τουλαχιστον εγω ετσι νιωθω.... εσυ τι εχεισ?
λεγοντασ ζαλαδες εννοω τις παρενεργειες του χαπιου
α! και τι ενοχλήσεις σου κάνει το εφεξορ?
Αν η ερωτηση σου για το effexor αναφέρεται στις παρενεργειες και παλι σε περιπτωση που το διακοψεις, προσωπικα, ζαλαδες, ιλιγγους και τα τοιαυτα..
γεια σου τομχετ!! οχι , δες το πρωτο μνμ μου, ελεγα για το ζολοφτ εγω....ο αλλος φιλος ο βασιλης ειπε για το εφεξορ.... εσυ τι ειχες??και ειχε αποτελεσμα? η υπηρξαν πολλες παρενεργεις κατα τη χρηση του και οουσιστικα δεν εκανε τιποτα στο προβλημα σου?εκανες και ψυχοθεραπεια?
καλησπερα lady εγω εχω κρισεις αγχους με ελαφρια καταθλιψη και στην αρχη πολυ νοσοφοβια οτι κατι παθολογικο εχω.το αγχος δημιουργει πολλλα.
απο παρενεργειες μια μικρη υπερενταση ναυτια και ξηροστομια.καμια φορα μου φερνει και τασεις αυτοκτονιασ αλλα ολα στο προγραμμα ειναι.
για μενα πρεπει να ακουσεις το γιατρο σου για να απαλλαχτεις ακομα πιο γρηγορα και σιγουρα.
και να ξερεις ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργιες και θελουν χρονο
στη ψυχολογο ειχα παει 3 φορες αλλα την πρωτη φορα με καθησυχασε οτι δεν εχω τιποτα.
επειδη εγω βγαζω διαφορα ψυχοσωματικα.
μετα κολισε η βελονα οτι κατι εχω σοβαρο
A οκ πάσο lady in red, κάπου σας έχασα με τα απανωτά ερωτήματα...
Όσο για το τι έχω και αν με έχει βοηθήσει...δεν ξέρω.
Ξέρω πάντως οτι έχω δρομολογίσει την διακοπή του σιγά σιγά ενώ, ναι, έκανα/κανω ψυχοθεραπεία υποτίθεται.
Δικοί μου λόγοι όμως, δεν λέω οτι δεν έχει αποτέλεσμα η αγωγή ούτε πως θα έπρεπε να τα σταματήσουν όλοι.
Οι 3 βδομάδες πάντως Βασίλη νομίζω πως θεωρούνται μικρό διάστημα και ανάλογα με τον οργανισμό σου να μην το έχεις συνηθίσει ακόμα.
Προσωπικά το effexor τον πρώτο καιρό, μου δημιουργούσε αρκετές παρενέργειες αλλά πλέον τίποτα απολύτως. Αν κάνεις πειραματισμούς στην δοσολογία του όμως ή δεν το παίρνεις σταθερά σίγουρα θα έχεις συνέχεια διάφορες ενοχλήσεις. Ακολούθα τις οδηγίες του γιατρού και θεωρώ πως ο οργανισμός σου θα το συνηθίσει.
φιλε tomhet σ ευχαριστω.εσυ τι παρενεργειες ειχες με το φαρμακο και ποσο διαστημα περασε για να το συνιθισεις?
μολις σημερα μπηκα στα 150mg
Ας πούμε οτι ειμαι στα 300mg αυτή τη στιγμή....
Νομίζω πως σε λίγο παραπάνω απο ένα μήνα ήμουν οκ...οι πιο έντονες παρενεργειες που ειχα στην αρχή αν θυμάμαι καλά ήταν ζαλάδες και αρκετό σφίξιμο σε όλους τους μυς. Ειδικά το δευτερο ήταν παρα πολύ έντονο τις πρωινές ώρες και μου έπαιρνε περίπου 2-3 ώρες απο την στιγμή που ξυπνούσα για να έρθω κάπως στα ίσια μου. Μετά (και τώρα) δεν νιώθω τίποτα το ιδιαίτερο.
Καθότι είμαι αντιδραστικό στοιχείο όμως πειραματίστηκα αρκετά με τις δοσολογίες όλων των φαρμάκων που μου έδωσε κατα διαστήματα και μην ξέροντας το πως θα αντιδράσει ο οργανισμός σου ή και την καθημερινότητα σου δλδ να μην κάνεις το ίδιο. Έχω αρκετά ισχυρό οργανισμό γενικά και απο τις δοκιμές μου ξέρω πως τις παρενέργειες σε περίπτωση διακοπής του effexor τις ελέγχω σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό απο τον μέσο όρο αλλά θα σου έλεγα και πάλι να μην το κάνεις γιατί έχει αρκετά άσχημες παρενέργειες.
Γιαυτό δε θα σου πω ακριβώς το τι παρενέργειες είχε σε εμένα η απότομη διακοπή του γιατί ξέρω πως το πιο πιθανό ειναι να σου είναι πολύ πιο έντονα όλα και να βρεθείς προ εκπλήξεως.
Ζαλάδες, ίλιγγοι και "ηλεκτρισμοι" σε όλο το σώμα συνδιαστικά, ειδικά κιόλας ανάλογα με το πως ειναι η καθημερινότητα σου μπορεί να αποδειχθούν πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Θα σου πω όμως το εξής τελείως ενημερωτικά...το effexor ανήκει προφανώς σε μια κατηγορία κατηγορία φαρμάκων με τα ίδια συστατικά. Ένα αντίστοιχο που είχα πάρει κάποια στιγμή καθως για κακή μου τύχη δεν βρήκα effexor αλλά το χρειαζόμουν, ήταν το Tudor (ίδιο γενόσημο) το οποίο με τον οργανισμό μου δεν δούλευε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά και μάλιστα τότε ήταν απλά σε 75mg ...
Γενικά όμως έχε υπόψη πως η κάθε ουσία επιρρεάζει διαφορετικά τον κάθε ένα μας. Ήξερα άτομο που απο τα 150mg του effexor δεν πήρε μια δόση στην ώρα της και την επόμενη μέρα δε μπορούσε να σταθεί όρθιος και εγώ ξέρω πως στα 300mg μπορώ να σκιππαρω τελείως 1-1.5 δόση και να μην έχω κανένα πρόβλημα.
Οπότε μην βασίζεσαι σε γνώμες άλλων πάνω στα χάπια...ούτε και στην δική μου. Να αναφέρεις στον γιατρό σου οτιδήποτε νιώθεις.
εννοειτε οτι δε θα κανω πειραματα με τον εαυτο μου και δε διακοψω ποτε το χαπι αποτομα.
εχω ψαξει σε ξενα site που τα παραλενε με την ελλατωση δοσεις.παθαινουν φρικες και τετοια.
εμεις οι ελληνες ειμαστε πιστευω πιο σκληραγωγημενοι απο κατι ξενους
αδερφε εμενα ο γιατρος μου το εδωσε σκετο αυτο το χαπι και το παλευω οσο μπορω,εμενα μου προκαλει ιδρωμα στο κεφαλι αλλα ειναι και η ζεστη που ρε ριχνει πιστευω
tomhet τι σου διεγνωσε ο γιατρος αν επιτρεπετε?
Ας πουμε κατάθλιψη...Αλλά τι ξέρουν αυτοί? :P
ουτε εγω εχω εμπιστοσυνη αλλα τι αλλο να κανουμε?
ελπιζω τωρα μονο στα φαρμακα
Σίγουρα δοκίμασε το, ειδικά αν θεωρείς οτι δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Αυτό ήταν το δικό μου κριτήριο. Αυτή τη στιγμή έχω βάλει πλώρη να τα διακόψω γιατί δεν νιώθω πλέον καλά με το να ξέρω οτι εξαρτώμαι απο αυτό για να νιώθω καλα.
Σίγουρα όμως εφόσον το ξεκίνησες δοκίμασε το.
Παιδες , δυο φορες εχω παρει φαρμακα και τις δυο διεκοψα αποτομα.
Δεν ειχα καποια παρενεργεια απο το κοψιμο τους , απο την χρηση τους ειχα καποιες.
Σε γενικες γραμμες ειναι καλυτερα να τα λαμβανουμε και να τα διακοπτουμε με την καθοδηγηση του γιατρου , και οτι παρενεργειες εχουμε να τις συζηταμε μαζι του.
Lady in red , επικοινωνησε αμεσα με τον γιατρο σου γιατι θυμαμαι οτι στο προηγουμενο θεμα εγραφες κατι για μανια.
Φάρμακα γενικά ή effexor συγκεκριμένα? δόση?πόσο καιρό?
Όλα αυτά παίζουν ρόλο...το effexor συγκεκριμένα έχει πολλές παρενέργειες αν το διακόψεις απότομα. Δεν προτείνω σε κανέναν να το δοκιμάσει για να δει τι θα πάθει και να μας πει τι ισχύει...
Αλλά απο 2-3 άτομα που το έχω συζητήσει ήμουν αυτός με τις λιγότερες παρενέργειες μεταξύ μας μετά την διακοπή του και σίγουρα δεν το συνιστώ σε κανέναν ακόμα και με τις παρενέργειες που ειχα εγω.
Tην μια αναφρανιλ που ειναι τρικυκλικο αντικαταθλιπτικο , αλλα το ειχα παρει λιγες μερες αρα λογικο που δεν ειχα αντιδραση στην διακοπη.
Την αλλη ladose ( για περιπου 2 μηνες), το οποιο ανηκει στην ιδια κατηγορια με το effexor και εχει επισης πολλες παρενεργειες αν το διακοψεις αποτομα , αλλα ευτυχως εγω δεν ειχα.
Ουτε εγω συνιστω την αποτομη διακοπη φαρμακων , ουτε το να παιζουμε με την αγωγη αναλογα με την διαθεση μας , ασχετα αν εγω το κανω.
Anafranil εχω πάρει και εγω και στη διακοπή του επίσης δεν υπήρχε καμία απολύτως διαφορά....κατα την διάρκεια της αγωγής είχα μονο ενα συνεχές τρεμουλο στα ακρα.
Ladose δεν εχω ιδεα...
Ήθελα απλά να το διευκρινήσω γιατί έτσι οπως το ειπες θα μπορουσε καποιος να το ερμηνευσει ως "μην ακουτε τι σας λενε, δεν υπαρχουν παρενεργειες απο την διακοπη τους".
Για αυτο ειπα οτι καλο ειναι να τα παιρνουμε με βαση οτι λεει ο γιατρος , γιατι ποτε δεν ξερεις τι επιδραση μπορει να εχει .
Εγω το πηρα για πεντε μερες, μισο για πεντε μερες μπορει να βγαλει παρενεργειες??? μανια το χαρακτηρισα, δεν ξερω εαν ειναι σωστη η περιγραφη, απλα μου ενετεινε εναν ψυχαναγκασμο κανοντασ κατι που ποτε ωσ τωρα δεν εκανα με τοσο επιμονη...... πιστευειεσ οτι εθιστικα σε 5 μερες??? ποια ειναι η γνωμη σου?
εννοω μπορει να βγαλει παρενεργειες που το εκοψα μετα απο πεντε μερες? αυτη ειναι η ερωτηση..... 3 μερεσ ειμαι χωρισ αυτο
Σε αυτο δεν μπορω να σου απαντησω γιατι δεν εχω ιδεα απο φαρμακολογια.
Αλλα στο ειπα και πριν , επειδη τα φαρμακα δεν ειναι αστεια υποθεση , μιλα με τον γιατρο σου , εστω τηλεφωνικα .
εσύ εχεις διαγνωσθει με καταθλιψη είπες? εγω εχω ιδψ...εχω περασει και καταθλιψη αλλα μολισ με χτυπησε, επιεδη ειμαι ατομο που δεν μ αρεσει η μιζερια σε καμμια τησ μορφη, θελω παντα ο αλλοσ να βλεπει μαι ωραιοα εικονα απο μενα, (οχι πωσ είμαι ρηχο άτομο, τοναντίον, είμαι άτομο με βαθια σκέψη και φιλοσοφημένο) εν πασει περιπτωσει, αυτη μου η προδιαθεση μ εκανε να πεταξω απο πανω μου την καταθλιψη πως όμως?? επιστρατευοντας ογκο τελετουργιων , τις οποιες κουβαλάω... ακομα κια τωρα που μιλαμε ειμαι σε φαση που προσπαθω ν αποφυγω μια σκεψη που θα με οδηγησει σε πραξη γιατι θα πρεπει να βγω απο το σπιτι και αυτο δεν ειναι λογικο στα ματια μου...το πολεμαω μεσα μου...τι να κανω...αλλα θα κανω αυτο που βλεπω σωστο..τωρα εαν κοιμηθω κοιμηθηκα.....θα δουμε....ηπια βαλεριανα
Εγω Ιψδ εχω , και εξ αιτιας της ειχα καταθλιψη και κρισεις πανικου και καποια διατροφικα θεματα.
α και συ ιδψ???? μαλιστα! ακομα σε βασανιζει?με εφεξορ κανεισ δουλεια??
Οχι δεν παιρνω φαρμακα , και οπως σου ειπα και στο αλλο θεμα εχω δοκιμασει διαφορα.
Παντως οχι δεν με βασανιζει , αλλα εξακολουθει να υπαρχει
για μενα αν θελεις να απαλλαγεις απο τις ιδεοληψιες ακολουθισαι την αγωγη και με ψυχοθεραπεια και σε ενα μηνα θα νιωθεις πολυ καλυτερα.
φιλικα βασιλης
συμφωνω απολυτα!!!! εγω μετανιωσα που με διαφορα λιγων ημερων ξεκινησα πρωτα το χαπι κια μετα πηγα στη γνωσιακη!!!πηγα στον ψυχιατρο μου εγραψε το ζολοφτ και μετ αμου προτεινε συνεδριεσ με την γνωσιακη , τη συναργατιδα του. ξεκιναω χαπι πεμπτη και δευτερα παω στη γνωσιακη.... και περασα σαββατοκυριακο με εντονη εμμονη που τρομαξα, και δευτερα που πηγα στη θεραπευτρια, μου ειπε αυτα που προσδοκουσα ν ακουσω , δηλ τον τροπο που θα δουλεψουμε, που με βρισκει παρα πολυ συμφωνη και μ αρεσει...... μεγαλυ βλακεια και γω απο το σκ, μπηκα στη διαδικασια να πολεμαω μεσα μου ν αποβαλλω αυτη την βλακεια που "τσιμοησα"το σκ, λογω χαπιου, το πιστευω!!! ελεοσ!!!!!!!!
[QUOTE=lady in red;448967]συμφωνω απολυτα!!!! εγω μετανιωσα που με διαφορα λιγων ημερων ξεκινησα πρωτα το χαπι κια μετα πηγα στη γνωσιακη!!!πηγα στον ψυχιατρο μου εγραψε το ζολοφτ και μετα μου προτεινε συνεδριεσ με την γνωσιακη , τη συνεργατιδα του. ξεκιναω χαπι πεμπτη και δευτερα παω στη γνωσιακη.... και περασα σαββατοκυριακο με εντονη εμμονη που τρομαξα, και δευτερα που πηγα στη θεραπευτρια, μου ειπε αυτα που προσδοκουσα ν ακουσω , δηλ τον τροπο που θα δουλεψουμε, που με βρισκει παρα πολυ συμφωνη και μ αρεσει...... μεγαλη βλακεια και γω απο το σκ, μπηκα στη διαδικασια να πολεμαω μεσα μου ν αποβαλλω αυτη την βλακεια εμμονη που "τσιμπησα"το σκ, λογω χαπιου, το πιστευω!!! ελεοσ!!!!!!!! και γενικα με ταραξε το χαπι μου εβγαλε φοβο αδυναμια ξυπναγα σαν αρρωστη ενω εγω δεν ημουν ετσι ημουν πολυ ισορροπημενη μεσα μου και ηρεμη και συνειδητοποιημενη οτι υπαρχει ενασ ογκοσ πραγματων τα τελετουργικα που απλα θελω να πεταξω απο τη ζωη μου.....ετσι πηγα στο γιατρο ....
ειναι η σεροτονινη που σε εκανε να νιωθεις αρρωστη.αυτη η ουσια σου φερνει ταραχη και φοβο.
ρωτα το γιατρο σου για οτι σε πειραζει
περασν 15 μερες και ακομα να τα συνιθισω.θελουν καιρο τα ατιμα
μωρε δεν την θελω την ουσια παναθεμα τη και να σου οω κατι??? πολλα ατομα και με τα χαπια ακομα δεν εχουν προοδο σ αυτο...τα κοβουν μετα απο καιρο και παλι τα ιδια δεν ξρω
ισωσ στην καταθλιψη βοηθανε, γιατι σε ανεβαζουν ειναι που ειναι χαλια η διαθεση πινεισ οτι ναναι να σωθεισ τι χειροτερο ν αγθνει στο κεφαλι σου...αλλα ο ο ιδψυχαναγκαστικος ειναι πιο οργανωμενοσ στη σκεψη , βεβαια γι μενα μιλαω, και οταν παει στο γιατρο ξερει γιατι παει και τι θελει να κανει , και πιστευω με προγραμμα λεκτικο μπορει να τα καταφερει....
μωρε δεν την θελω την ουσια παναθεμα τη και να σου οω κατι??? πολλα ατομα και με τα χαπια ακομα δεν εχουν προοδο σ αυτο...τα κοβουν μετα απο καιρο και παλι τα ιδια δεν ξρω
ισωσ στην καταθλιψη βοηθανε, γιατι σε ανεβαζουν ειναι που ειναι χαλια η διαθεση πινεισ οτι ναναι να σωθεισ τι χειροτερο ν αγθνει στο κεφαλι σου...αλλα ο ο ιδψυχαναγκαστικος ειναι πιο οργανωμενοσ στη σκεψη , βεβαια γι μενα μιλαω, και οταν παει στο γιατρο ξερει γιατι παει και τι θελει να κανει , και πιστευω με προγραμμα λεκτικο μπορει να τα καταφερει....
εσυ ξερεις τον εαυτο σου καλητερα απ ολους.
τι ιδεοληψιες εχεις?τι ειναι αυτο που σε κουραζει?
να ακους την ψυχη σου...
μου ειπες και συ απο ιδψ πάσχεις?