Φιλίες: πολλοί ή λίγοι και καλοί;
Θα ήθελα να αναπτύξω έναν ακόμα προβληματισμό μου που με απασχολεί τελευταία όσον αφορα το θέμα της φιλίας.
Για χρόνια ζούσα με ψευδαισθήσεις ότι έχω πολλούς ανθρώπους δίπλα μου. Έφτασα όμως κάποια στιγμή να καταλάβω πως απειροελάχιστοι είναι αυτοί που μου στάθηκαν. Οι περισσότεροι με ξέχασαν. Τόσο μπορούσαν...
Πέρασα δύσκολα και με την υγεία μου ενα διαστημα, έπειτα από σοβαρο τροχαίο. Σαν να μην έγινε ποτέ. Ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν. Το πρώτο χαστούκι είχε έρθει. Και με τον καιρό επαιρνα και άλλα χαστούκια που με έκαναν να αναρωτηθώ γιατί να είναι τόσο αχάριστοι ορισμένοι ανθρωποι; Που γι αυτους εγινα θυσια καποτε και αυτοί με ξέχασαν; Και κατέληξα πως οι περισσότεροι ανθρωποι βολευονται στις παρεες για οσο καιρό το έχουν αναγκη. Ας πούμε σχολείο θέλοντας και μη κάνουν παρέες με ορισμένα ατομα, με αυτα που ταιριαζουν περισσότερο. Πανε πανεπιστημιο ας πουμε, ξεχνανε τους παλιους τους φιλους, ζουν άλλη ζωη. Τελειωνουν, βρισκουν δουλεια, ξεχνουνε και αυτους απ τη σχολη. Και γενικα καθε φορα που αλλαζουν χωρο και δεν εχουν πλεον αναγκη τους παλιους τους φιλους, τους ξεχνανε.
Ενα διαστημα κρατουσα ουδετερη σταση. Εδω και καιρο πλεον εχω ξεκοψει με ολους. Μετρημενοι ειναι οι ανθρωποι που εχω διπλα μου και φοβαμαι μην τους χασω και αυτους, μην δεν αντεξουν και αυτοι στο χρονο. Και συνεχως σκεφτομαι πως ετσι οπως το παω εγω, θα μεινω εντελως μονος μου στο τελος. Ομως μεσα μου νιωθω πιο καλα. Δεν θελω το ψευτικο, δεν το μπορω, χιλιες φορες καλυτερη η μοναξια, παρα η ψευτικη φιλια. Οπως λεει και μια ατακα 'πολλοι μου λεγανε πως θα μαστε μια ζωη διπλα σου... από τότε έχω να τους δω...'.
Και το ερωτημα μου λοιπόν είναι το εξης: εσείς τι κάνετε; κρατατε μια ουδετερη σταση και απλά φυλασσεστε να μην δινεστε ευκολα σε ανθρωπους που εχετε αμφιβολια για τη φιλία τους ή ξεκοβετε όταν βλέπετε ότι ο αλλος σας εχει γραμμενο στην πραγματικοτητα;