θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας, αν μπορείτε να με διαφωτίσετε. Μου τυχαίνει να αγαπάω ανθρώπους που νιώθουν μίσος για μένα. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί διαταραχή; Δεν μπορώ να κρατήσω κακία. Ακόμη και για τον πρώην μου που με κακοποιούσε δεν μπορώ να νιώσω μίσος. Ο θυμός έφυγε, και επίσης δεν θέλω να πάρω εκδίκηση, αν και \"ετρωγα\" ξύλο.Αλλά αυτός φερόταν με μίσος όσο του έδινα αγάπη.
. Αυτή τη στιγμή πάλι στα ίδια έχω πέσει. Αγαπώ έναν άνθρωπο που θέλει συνέχεια να με πληγώνει και ώρες ώρες νιώθω ότι με μισεί. Τι γίνεται σ\'αυτές τις περιπτώσεις. Ρίξτε καμμιά ιδέα.
Αυτό εγώ το λέω σαδομαζοχισμό πάντως (νομίζω και κάποια λεξικα, συμφωνούν μαζί μου)
:) Μάλλον έχεις δίκιο. Αλλά ........δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Μάλλον σε λάθος άτομα δίνω την αγάπη μου. Μάλλον πρέπει να αγαπώ μόνο αυτούς που με αγαπούν.
Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;
Λένε ότι αν αγαπήσεις τον εαυτό σου πραγματικά, τότε μόνο θα σε αγαπήσουν και οι άλλοι.. Είσαι σίγουρη λοιπόν ότι τον αγαπάς αρκετά; ;)
Αυτό μου το είχαν πει παλίοτερα αλλά το απώθησα. Ναί, ίσως να παίζει και κάτι τέτοιο. Αν και το δοκιμάζω με πολύ προσπάθεια, μιλάμε για μεγάλη αποτυχία.......Να αγαπήσω τον εαυτό μου. Καλύτερα να μου πεις να ανέβω στα Ιμαλάια. :)
προφανως δεν εκτιμας τον εαυτο σου οποτε αντλεις εκτιμηση απο αυτα τα προσωπα.Quote:
Originally posted by magda-ps.
Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;
Νομιζω οτι ειναι μια υποθεση εργασιας που δεν ειναι σπανια σημερα.
Οχι φυσικα και δεν μου εχει τυχει, δεν με ενοχλει απλα ειναι φθοροποιο και καποια στιγμη κατανταει κουραστικο.
Απο την αλλη δεν μισω κανενα για να μου κατσει κατι τετοιο.
Στην χειροτερη περιπτωση μερικοι ανθρωποι μου ειναι αδιαφοροι γιατι πολυ απλα τους εσβησα απο τον χαρτη.
Μπορουν να πεθανουν ελευθερα χωρις τυψεις....
Quote:
Να αγαπήσω τον εαυτό μου. Καλύτερα να μου πεις να ανέβω στα Ιμαλάια. :)
Διαλεξες μονοπατι που δεν εχει τελειωμο,
δεν υπαρχει αγαπη εινια πλαστο συναισθημα.
Η εκτιμηση ειναι αυτο που υπαρχει και αυτο θα πρεπει να κανεις.
Τωρα το πως εκτιμαμε τον εαυτο μας ειναι και αυτο μια ενδιαφερουσα κουβεντα.
An se pligonei parata ton
Quote:
Καλύτερα να μου πεις να ανέβω στα Ιμαλάια. :)
Σε προκαλώ..
:) Ευχαριστώ πολύ παιδιά, μάλλον η ιδέα είναι να αγαπήσω τον εαυτό μου τελικά. Αλλά μου έκανε εντύπωση που δεν υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εμένα εδώ στο forum. Πάει να πει ότι είστε δυνατοί άνθρωποι. Όσο για τα Ιμαλάια dexter, θα το ξανασκεφτώ. Πάλι πιο εύκολο μου φαίνεται ...........
Να με μισει...δεν νομιζω να εκανα τιποτα...σε τετοιες περιπτωσεις τα αισθηματα ειναι αμοιβαια..χωρις να αποκλειω οτι γινεται.
Θέλω δίπλα μου ανθρώπους που να μισούν τα ελαττώματά μου. Αυτούς εκτιμώ.
Δεν το πιστευεις αυτο ...μαλλον επιζητας οσο το δυνατον μεγαλυτερη αυτοβελτιωση απο οτι καταλαβαινω αλλα δεν το πιστευεις πραγματικα αυτο.
το να μην θελει να μιλησει καποιος για μια αναλογη εμπειρια σε αυτο το φορουμ αλλου δεν σημαινει τίποτα. μπορει να υπάρχουν πολλοι λογοι γι αυτο: εκθεσης ή ακομα κ αναγνωρισης απο τον ιδιο για παρομοια δική του συμπεριφορα.Quote:
:) Ευχαριστώ πολύ παιδιά, μάλλον η ιδέα είναι να αγαπήσω τον εαυτό μου τελικά. Αλλά μου έκανε εντύπωση που δεν υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εμένα εδώ στο forum. Πάει να πει ότι είστε δυνατοί άνθρωποι. Όσο για τα Ιμαλάια dexter, θα το ξανασκεφτώ. Πάλι πιο εύκολο μου φαίνεται ...........
Απο κει κ περα, το οτι εχεις εντοπισει αυτο το κοινο γνωρισμα στις σχέσεις σου ειναι μια σημαντική αρχή. Δεν θες να παιρνεις ευχαρίστηση κ χαρά απο τις σχέσεις σου? Επιπλεον πως να πάρεις αγάπη, φροντίδα, ενδιαφέρον, ζεστασιά από τον άλλο, αν η ίδια θεωρείς πως ειναι εξαιρετικά δύσκολο να τα προσφέρεις πρώτα εσυ στον εαυτό σου?
Παιδιά εγω πάντα εκτιμούσα τους ειλικρινείς ανθρώπους που δίναν μόνο αγάπη αλλα δεν φοβόταν να πουν την γνώμη τους !!
Αυτη τη γνωμη πάντα την εκτιμούσα !!
Το μίσος όμως το θεωρώ πολύ κακό πράγμα ! Προσωπικά δεν μισώ (νομίζω) κανέναν ! Ισως να θυμώνω κάποιες φορές , αλλα μου φευγει και δεν αισθάνομαι μίσος ! Και αποφευγω τους εμπαθείς ανθρώπους !
Ισως αυτο εννοούσες Λιμπερ ? !!
Δεν ξερω !
Και εγω δεν μπορω να πω οτι μισω κανεναν...μπορει να μη χωνευω ιδιαιτερα καποιους αλλα και αυτο ειναι εξαιρετικα σπανιο...και το αναποδο δεν αισθανομαι να με μισει καποιος...τωρα το κατα ποσο συμπαθης ειμαι στους αλλους...ειναι διαφορετικο.
Quote:
Originally posted by keep_walking
Δεν το πιστευεις αυτο ...μαλλον επιζητας οσο το δυνατον μεγαλυτερη αυτοβελτιωση απο οτι καταλαβαινω αλλα δεν το πιστευεις πραγματικα αυτο.
Το πιστεύω και το ζητάω. Εξηγώ οχι να μισεί εμένα αλλά τις αδυναμίες μου τις οποίες συχνά αγνοώ. Αποζητώ όχι το χάδι αλλά το χαστούκι.
Πολυ σκληρη σταση ζωης εχεις δεν ξερω αν την αντεχα.
Θα σου πω και εγω το ίδιο ! Να αγαπάς τον εαυτό σου ! Κανένας άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να σε κακοποιεί ! Δεν είναι ανάγκη να νιώθεις μίσος, αλλα στρέψε το βλέμμα σου στην αγάπη !Quote:
θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας, αν μπορείτε να με διαφωτίσετε. Μου τυχαίνει να αγαπάω ανθρώπους που νιώθουν μίσος για μένα. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί διαταραχή; Δεν μπορώ να κρατήσω κακία. Ακόμη και για τον πρώην μου που με κακοποιούσε δεν μπορώ να νιώσω μίσος. Ο θυμός έφυγε, και επίσης δεν θέλω να πάρω εκδίκηση, αν και \"ετρωγα\" ξύλο.Αλλά αυτός φερόταν με μίσος όσο του έδινα αγάπη.
. Αυτή τη στιγμή πάλι στα ίδια έχω πέσει. Αγαπώ έναν άνθρωπο που θέλει συνέχεια να με πληγώνει και ώρες ώρες νιώθω ότι με μισεί. Τι γίνεται σ\'αυτές τις περιπτώσεις. Ρίξτε καμμιά ιδέα.
Ακομα και τα ελαττώματα σου να αγαπησεις ! Ολοι έχουμε ελαττώματα !
Απλα μην αφήνεις κανέναν να σε κακοποιεί ! Δείχνεις οτι δεν σέβεσαι τον εαυτό σου !
ο καθενας εχει διαφορετικες αντοχες κ προτιμήσεις! οσο για χαστουκι δεν το γουστάρω. μια κουβέντα σχετική μου φτάνει. επισης ο λογος κοκκαλα δεν εχει κ κοκκαλα τσακιζει να θυμήσω. οπως οτι περαν της σωματικής βίας, υπάρχει μια χαρα κ η λεκτική ή η ψυχολογική βία. για να το παω παραπέρα.....
Η σωματικη βια δεν μου περασε ποτε απο το μυαλο...μαλλον επειδη ειμαι αντρας...φυσικα τα λογια ειναι αυτα που τσακιζουν στην περιπτωση μου.
Σε μενα απευθυνοσουν Sofia ή στην Liber ή και στους δυο?
Quote:
Originally posted by Sofia
ή η ψυχολογική βία. για να το παω παραπέρα.....
πολυ ενδιαφερον σταση....
αμα εχεις προπονηθει κιολας...
;)
μμμμμμ δεν σκεφτηκα σε ποιον απευθύνομαι...απο την ροη της κουβεντας παρασύρθηκα....αλλο η ειλικρινεια,αλλο η επισήμανση πραγματων που βλεπουμε,αλλο οι προσβολές, η υποτίμηση, η συνεχης κριτική.....
Quote:
προσβολές, η υποτίμηση, η συνεχης κριτική.....
Συγγνωμη εκανα εγω κατι τετοιο?
Ισα-ισα που στο φορουμ ειμαι φανατικος προς την αυτοβελτιωση του εαυτου μου και πολλες φορες περαν του δεοντος σκληρος μαζι του...οποτε νομιζω καταλαβαινω τι ζηταει η liber και τονιζω το \"νομιζω\".
Τωρα αν εσυ βλεπεις οτι το να απανταω στα θεματα καποιου με τον οποιο κατι εχω να συζητησω ειναι κριτικη τι να πω...
Keep, δεν εγραψα κατι τέτοιο για σενα!!!! ή για καποιον αλλο εδω μέσα οτι κανει κατι αναλογο!!!! λεω οτι αυτα μπορει να ναι σημαδια ψυχολογικης βίας, όταν αυτη ασκειται!Quote:
Συγγνωμη εκανα εγω κατι τετοιο?
Ισα-ισα που στο φορουμ ειμαι φανατικος προς την αυτοβελτιωση του εαυτου μου και πολλες φορες περαν του δεοντος σκληρος μαζι του...οποτε νομιζω καταλαβαινω τι ζηταει η liber και τονιζω το \"νομιζω\".
Τωρα αν εσυ βλεπεις οτι το να απανταω στα θεματα καποιου με τον οποιο κατι εχω να συζητησω ειναι κριτικη τι να πω...
Οκ παρανοηση δικη μου...νομιζα οτι εθιξα καποιον...συγγνωμη.
καμια σχεση! :(
Ναι τωρα που τα ξαναδιαβαζω...φυσικα και συμφωνω μαζι σου Sofia οπω φαινεται απο τα κειμενα μου προς την Liber.
:) :)
Μονο η liber δεν μιλαει:(
δεν το κατάλαβα αυτο, μπορεις να το εξηγήσεις?Quote:
Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by Sofia
ή η ψυχολογική βία. για να το παω παραπέρα.....
πολυ ενδιαφερον σταση....
αμα εχεις προπονηθει κιολας...
;)
εννοω οτι η ψυχολογικη βια ειναι η χειροτερη απο ολες.
διαφωνεις?
η ψυχολογικη βια ειναι ίσως η πιο υπουλη
Η σωματικη βια προκαλει και ψυχολογικη βια κατα τη γνωμη μου ταυτοχρονα...απλως οι αντρες μπορει να την αντιμετωπισουν στην παιδικη τους ηλικια αλλα ποτε ποια.
η ψυχολογικη βία μπορει να δημιουργήσει το έδαφος για αλλες μορφές βιας,αλλα δε σημαινει πως ντε κ καλα συνοδεύεται κ απο σωματικη βία! ουτε επισης πως οι αντρες δεν δεχονται ψυχολογικη βία!και μαλιστα ως ενηλικες!!μια χαρα κ ως ενηλικες μπορει να τους ασκηθει!γιατι οχι?ανθρωποι δεν ειστε?
Ναι ψυχολογικη βια μας ασκειτε...σωματικη δεν μπορει να μας ασκηθει εννοω πλεον...ενταξει εκτος απο ακραιες περιπτωσεις.
Θα παραφράσω λίγο αυτά που λές !Quote:
Originally posted by liberchild
Quote:
Το πιστεύω και το ζητάω. Εξηγώ οχι να μισεί εμένα αλλά τις αδυναμίες μου τις οποίες συχνά αγνοώ. Αποζητώ όχι το χάδι αλλά το χαστούκι.
Οχι ακριβώς να μισεί τις αδυναμίες μου , αλλα να είναι ειλικρινής μαζί μου ακόμα και οταν αφορά τις αδυναμίες μου !
Και εξηγώ :
Τα ατομα που εχω έρθει πιο πολύ κοντα ήταν άτομα που μπορούσα και εγω και αυτά να εκφραζόμαστε με ειλικρίνια και να λέμε όλες τις σκέψεις μας !
Συμπεριλαμβάνοντας και τις σκέψεις που αφορούν ελαττώματα του άλλου !
Ξέρεις , πολλοι θα σκεφτούν οτι έχεις ελαττώματα και είναι επόμενο διότι όλοι έχουμε !
Καποιοι θα στα χτυπήσουν με κακία (αυτοί δεν είναι φίλοι)
Καποιοι θα τα αποκρύψουν (αυτοί θέλουν να είναι φίλοι σου ή αδιαφορούν)
Κάποιοι θα είναι ειλικρινείς στη σκέψη τους ακόμα και σε αυτά , αλλα δεν εχουν κακία, μόνο αγάπη (αυτούς θέλω για φίλους !)
Η ζωη μου έδωσε την ευκαιρία ευτυχώς να έχω τόσο ειλικρινή σχέση ! Και την προτείνω !
Δεν την θέλουν όμως όλοι οι άνθρωποι ! Μαλλον οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν φίλους που τους χαιδευουν τα αυτιά !