Άγχος εν όψει στρατιωτικής θητείας
Καλησπέρα σε όλους. Αποφάσισα να απευθυνθώ εδώ που τα πράγματα είναι πιο εξιδεικευμένα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω περιμένοντας ίσως να βρω μια άκρη.
Η ιστορία έχει ως εξής:
Σε λιγότερο από έναν μήνα καλούμαι να υπηρετήσω τη στρατιωτική μου θητεία. Είμαι 29 ετών, και προέρχομαι μετά από δύο αναβολές (κοινωνικών λόγων και ετήσια) τις οποίες και πήρα λόγω άγχους. Η διάγνωση που είχε γραφτεί τότε, ήταν "γενικευμένη κρίση άγχους με δυσπροσαρμοστικές τάσεις και κρίσεις πανικού". Το πρόβλημα του άγχους το αντιμετωπίζω εδώ και χρόνια χάνοντας πολλά πράγματα στη ζωή μου όσο μεγάλωνα, ενώ οι κρίσεις πανικού ήταν και είναι τρομερά έντονες.
Τις περισσότερες φορές, η κατάσταση μου εντείνεται τη νύχτα. Αν και είμαι άνθρωπος πολύ κοινωνικός, αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα όταν χρειαστεί να διανυκτερεύσω εκτός του σπιτιού μου. Αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα και δεν μπόρεσα ποτέ να το αντιμετωπίσω όσο κι αν προσπάθησα. Ο γιατρός στον οποίον απευθύνθηκα, μου είπε πως δεν χρήζω φαρμακευτικής αγωγής και πως είναι απλά στο μυαλό μου όλα. Με συμβούλεψε ωστόσο σε πιθανή κρίση πανικού αν δεν μπορώ να ηρεμήσω, να πάρω μισό ηρεμιστικό που θα με βοηθήσει.
Ερχόμενος στο θέμα "στρατός", ομολογώ πως είναι κάτι που με αγχώνει από την εφηβική ακόμα ηλικία, χωρίς να γνωρίζω ποτέ τον ουσιαστικό λόγο, μιας και ο στρατός είναι πλέον μια κατασκήνωση ενηλίκων και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν κάποτε. Οι δικοί μου άνθρωποι φρόντισαν ήδη να μετατεθώ μετά τις πρώτες ημέρες του κέντρου στον τόπο μου, και όπως μου λένε οι περισσότεροι, λύθηκε το σημαντικότερο θέμα. Για μένα όμως, το κέντρο είναι το μεγάλο βουνό που καλούμαι να ανέβω. Ο 1 μήνας που θα βρίσκομαι εκτός σπιτιού και μακριά από τους δικούς μου ανθρώπους είναι για μένα το σημαντικό και η πηγή του προβλήματός μου. Το άγχος μου είναι αυτή τη στιγμή πάνω από τις δυνάμεις και τον έλεγχό μου και πραγματικά δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να ηρεμήσω.
Αυτός είναι κι ο λόγος που απευθύνομαι εδώ, κι ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον ασχοληθεί με το θέμα μου!