Quote:
Originally posted by CTC
krino, έχω μάθει από το \'96 που ασχολούμαι με το Internet όταν συμμετέχω σε μια συζήτηση να συμπεριφέρομαι όπως θα το έκανα και εκτός αυτού.
εκει γυρω αρχισα να μπαινω και εγω στο ιντερνετ.
Θυμαμαι μαλιστα τοτε, δεν υπηρχαν καν sites με .gr
Και ενα πραγμα που κρατησα ειναι αυτο:
Μαθε να συζητας, να ησουν σε μια καφετερια και εχεις τον αλλον απεναντι σου.
Καλή η σχετική ανωνυμία του διαδικτύου αρκεί να μη γίνεται μέσο προσβολής.
δεν μπορεις να το αποφυγεις αυτο, ειναι κατι που μπορει να συμβει.
Αν εχεις την σχετικη ψυχραιμια, μπορεις να απαντησεις σε αυτο, ακομα και αν προσβληθεις.
Παλια που παιζανε dialup modem, ελεγα ειμαστε ολοι ενα καλωδιο σε ενα modem, μολις το κλεισω εξαφανιστηκατε.
Ούτε και εγώ θέλω χωροφύλακες πάνω απο το κεφάλι μου...ξεχνάς όμως κάτι. Το φόρουμ αυτό είναι ιδιοκτησία κάποιου ιδιώτη ή εταιρίας ο οποίος έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να επιβάλει τους δικούς του κανόνες. Αν δε σου αρέσουν φεύγεις. Αν δε μου αρέσουν φεύγω. Σαν σύμβουλος εταιριών Internet γνωρίζω ότι μία κοινότητα για να αναπτυχθεί χρειάζονται κανόνες και οι κανόνες πρέπει να τηρούνται.
ολα αυτα που αναφερεις υπαρχουν και λειτουργουν.
Και αντμιν υπαρχουν και κανονες και ολα τα σεα και τα μεα.
Σωστα, αν δεν σου αρεσουν φευγεις.
Εμενα μου αρεσουν και καθομαι.
Για να στο πω αλλιως, δεν σκοπευω ποτε μα ποτε να αλλαξω το στυλ μου σε οτιδηποτε ασχετως αν παραβαινω κανονες η οχι.
Το moderating το κανω ο ιδιος στον εαυτο μου, και εγω γνωριζω τον εαυτο μου καλυτερα απο τον καθενα.
Αν δεν ταιριαζω καπου πολυ απλα αυτη η κοινοτητα θα με ξερασει, και σε αυτο δεν εχω καμια απολυτως αντιρρηση.
Και στην τελική...δεν είμαι του κατηχητικού αλλά επειδή ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και πολύτιμος για μένα δε γουστάρω να φιλτράρω του κάθε ημιμαθή τις μαλακίες για να διαβάσω ένα αξιόλογο μήνυμα.
σε ενα φορουμ ας το πουμε γενικης φυσεως εισαι υποχρεωμενος.
Σε ενα φορουμ τεχνολογιας (σε καμποσα ειμαι και μελος) ισχυει 100% αυτο που λες γιατι τα πραγματα ειναι ασπρο μαυρο.
Στην τελικη καταληγεις εκει που νομιζεις οτι διαβαζεις αξιολογα μυνηματα κατα τα γουστα σου.
Σκεψου ομως τι γνωμη εχει ο ημιμαθης για σενα....
Χεστηκες???
δεν αντιλεγω, μονο που χεστηκε και αυτος επισης....
Λιγο εως πολυ βγαινεται πατσι και χμμμμ ναι, η ζωη συνεχιζεται.....