Κατ' αρχάς συγνώμη για τον επιθετικό μου τόνο στο προηγούμενο ποστ. Παρόλο που έχω να γράψω σχεδόν ένα χρόνο στο φόρουμ, διάβαζα αραιά και πού κάποιες συζητήσεις. Μερικές φορές εξοργιζόμουν μ' αυτά που διάβαζα, αλλά δεν ήμουν σίγουρη αν είχε νόημα να επέμβω. Αλλά όταν είδα το τόπικ στο οποίο επαναλαμβάνεις ότι τα μέλη πρέπει να χρησιμοποιούν ελληνικούς χαρακτήρες για να βρίσκει κανείς πιο εύκολα αυτό που ψάχνει στην αναζήτηση, το θεώρησα τουλάχιστον ειρωνικό.
Να κάνει κάποιος αναζήτηση για να βρει τι; Ένα φόρουμ στο οποίο άτομα με ανορεξία περιγράφουν με πλήρεις λεπτομέρειες τι τρώνε και πότε το τρώνε, με τον κίνδυνο να τα διαβάσουν ακόμα και άτομα που δεν είναι μέλη του φόρουμ και θέλουν "έμπνευση"; Ένα φόρουμ στο οποίο άτομα που κάνουν δίαιτα και συγχαίρουν το ένα το άλλο κάθε φορά που πλησιάζουν λίγο ακόμα στον "στόχο" τους δίνουν συμβουλές σε άτομα με βουλιμία;
Προς Θεού, δεν κατηγορώ κανένα από τα μέλη του φόρουμ. Κανείς μας δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει πόσο μάταιο και ίσως επικίνδυνο μπορεί να είναι για μία κοπέλα με βουλιμία να ενθαρρύνεται να κάνει δίαιτα. Και θα ήμουν υποκρίτρια αν δεν παραδεχόμουν ότι, όταν ήμουν ενεργό μέλος στο φόρουμ, πριν ξεκινήσω θεραπεία, έγραφα κι εγώ στο θέμα "τι έφαγα σήμερα" και σε άλλα σχετικά. Αλλά εσύ, NikosD, ως ειδικός σε θέματα διατροφικών διαταραχών, δε γνωρίζεις τι συνέπειες μπορεί να έχει το να ενθαρρύνει κανείς μία κοπέλα με διατροφική διαταραχή να κάνει δίαιτα ή να μην της εξηγεί κανείς ότι ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΔΕ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ; (Sorry για τα κεφαλαία, δε γράφω με επιθετικό τόνο, απλά ήθελα να το τονίσω αυτό για να το διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι).
Οφείλω να αναγνωρίσω ότι η ύπαρξη αυτού του φόρουμ υπήρξε στην αρχή βοηθητική για μένα, γιατί το ανακάλυψα σε μια φάση που είχα ανάγκη να ακούσω ότι υπάρχουν κι άλλα άτομα που περνάνε τα ίδια με μένα. Και είμαι σίγουρη ότι τα περισσότερα άτομα το ίδιο αισθάνονται όταν γράφουν εδώ. Όμως, το να μην υπάρχουν κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες και ένας στοιχειώδης έλεγχος καθιστά την ύπαρξη αυτού του φόρουμ πιο επικίνδυνη κι απ' το να μην υπήρχε καθόλου μια τέτοια κοινότητα. Δεν αναφέρομαι σε έναν σύμβουλο μέσω διαδικτύου. Αλλά το θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει κάποιος που να ενθαρρύνει τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια να την αναζητήσουν.