Μηπως ξερεται τι τημωρια 8α μπορουσε να κανει τον γιο μου να μην βριζει χηδαια οταν νευριασει?ειναι 4,5 χρονων......
Printable View
Μηπως ξερεται τι τημωρια 8α μπορουσε να κανει τον γιο μου να μην βριζει χηδαια οταν νευριασει?ειναι 4,5 χρονων......
Να μην του δίνεις σημασία. Κανένα ενδιαφέρον , καμία αντίδραση. Αυτό έκανα στον δικό μου. Όταν επέμενε του έλεγα ότι δεν τον καταλαβαίνω τι θέλει να μου πει.
το κανω αυτο αλλα πολλες φορες ομως νευριαζω γιατι ειναι ασχημο να το κανει και σε ξενους ειδικα .π.χ χτες τον πειραζε καπιος 8ειος μου 67 χρονων και τον ειπε μα@@##@κα.με εφερε σε πολυ δυσκολη 8εση.
όλα τα μικρά βρίζουν κάποια στιγμή. Να μην ντρέπεσαι παιδάκι είναι θα του περάσει, αλλά αν γίνεται θέμα το όλο σκηνικό θα το βρει παιχνίδι ...................
Τα παιδάκια συνήθως λένε τις λέξεις που ακούν. Σε αυτή την περίπτωση και αν φυσικά δεν σου αρέσει, προσπάθησε να έχεις επαφή με τα ερεθίσματα του...αυτιού του. Απ\' την άλλη σε τέτοιες ηλικίες όλα τα πιτσιρίκια πετάνε τέτοιου είδους λέξεις και συνήθως έχουν πλάκα γιατί φυσικά δεν ξέρουν την έννοια της κάθε λέξης. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε προβληματίζει....
εμεις δεν μιλαμε ετσι στο σπιτι μας στον παιδικο τα μα8ενει.απλα με προβληματιζει π λεει μα@#@κα και μεγηαλους αν8ρωπους
Μη στενοχωριέσαι πολλά παιδάκια έτσι είναι, όμως μου κάνει εντύπωση, τα δικά μου που δεν το άκουγαν απ το σπίτι δεν το έλεγαν παρά μόνο μεταξύ τους ή με τους φίλους τους.
Μαρία....δεν είναι και τόσο τραγικό να λεει που και που καμιά τέτοια λέξη.....έχεις τοσα πολλά να σκεφτεις για την διαπαιδαγώγηση του, που αυτό τουλάχιστον σε μένα δεν φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα.......Προς το πα΄ρον δεν καταλαβαίνει τι λέει και ίσως να διασκεδάζει με την αντίδραση σου.....
Πες τα θεοφανία ..................................!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
ετσι εχετε δικιο ευχαρηστω
Μπορείς να του εξηγήσεις γιατί δε τον θέλεις να μιλάει έτσι αντί να περιμένεις να του περάσει γιατί μπορεί απλά να μην του περάσει.
Πρέπει να καταλάβει ότι είναι λάθος. Δεν χρειάζεται να τον τιμωρήσεις. απλά δείξτου ότι σε ενοχλεί.
Βέβαια μπορεί να το κάνει για να τραβήξει την προσοχή σου, οπότε θα ήταν καλό να του έδινες προσοχή και όταν κάνει κάτι καλό.
οταν κανει κατι καλο φωναζω μπροστα σε ολους μπραβο του τον επιβραβευω και του δινω ενα γλυκο φιλι και μια μεγαλη αγκαλια.παραδειγμα τελευταια χωρις να του το ζητησουμε μας βαζει σε ολους απο ενα ποτηρι νερο κριο αλλα το πινω κιας μην διψαω και τον ευχαρηστω πολυ γιατι δεν παει να ειναι μια καλη πραξη.αν ομως καποιος δεν το 8ελει το νερο π προσφερει νευριαζει εκει μ τα χαλαει αχαχαχ
Μπορείς να τον ευχαριστήσεις για το νερό, αλλά να μην το πάρεις. να καταλάβει ότι η διάθεση έχει σημασία όχι η πράξη.
Υπομονή χρειάζεται και χρόνος, πάντως δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχιτικό για 4,5 χρονών. Είναι στην ηλικία που πειραματίζεται και ψάχνει την ανεξαρτησία του.
Αν μπορείς δως του κάποιες απλές εργασίες να κάνει-να σε βοηθήσει στο σπίτι, αν του αρέσουν κάποιες ασκήσεις ή κάτι άλλο να κάνει- γενικά να αντιμετωπίσει κάποιες κατάλληλες προκλήσεις για την ηλικιά του και να λαμβάνει την ανάλογη ενθάρυνση σε περίπτωση αποτυχίας και επιβράβευση σε περίπτωση επιτυχίας...
ναι του δινω πολλες φορες να κανει μικρες δουλιτσες και τις κανεις τις περισσοτερες φορες.το βασικο μ προβλημα μαζι του ειναι οτι 8ελει να γυριζει συνεχια στην γειτωνια και φοβαμαι τα αυτοκινητα δεν πολυ καταλαβενει τον κινδυνο κ ζω συνεχια με αυτο το ανχοσ.αν κλειδωσα την εξωπορτα κλπ..μενω με γονεις και πολλες φορες την αυνουν ανοικτη και βγενει αμεσςως στον δρομο και τρεχω σαν τρελη.τον παω συνεχια βολτες περιπατους αλλα 8ελει ολη μερα να ειναι εξω.
έχεις ένα υγιέστατο 4 χρονο...
Αυτή η ζωηρότητα είναι καλό σημάδι για την περεταίρω ανάπτυξη του--παρόλο που εσένα σου βγάζει το λάδι.
Να φανταστώ αδελφάκι δεν έχει?
oxi dioti xorisa otan htan 12 mhnon :)
Τον πατέρα του τον βλέπει καθόλου, έχουν καλές σχέσεις?
Ή εσύ πρωταγωνιστείς στην ζωή του?
ego protagonisto alla molis 8elish ton patera tou ton pigeno amesos.exoume aristes sxeseis em to patera tou
Θα σου έλεγα, να συνεχίσεις να αναζητάς στο νετ, συμβουλές για το γιό σου από τυχαία άτομα. Τα βιβλία δεν έχουν καμμιά θέση όταν αναθρέφουμε παιδιά...
καλή τύχη
problima mou ti 8a kano den sou peutei logariasmos liberchild
Φυσικά και μου πέφτει αγαπητη, για 2 λόγους. Πρώτον, έστω ότι εσύ είσαι μια ηλίθια, και σου λέω εγώ πάρτο το παιδί, κρέμασέ το ανάποδα και θα δεις θα γίνει όπως εσύ γουστάρεις, πάς εσύ και το κάνεις, και μετά κυνηγάς εμένα. Δεύτερον, αν βγώ εγώ στο άλλο ποστ σου με τα φάρμακα που είμαι ανίδεη και σου πω, ναι , κάνε το συνδυασμό χωρίς πρόβλημα, κι εσύ πας επίσης και το κάνεις και μπεις στην εντατική , ποιός θα φταίει μετά ? και μη μου πεις θα διαλέξω την απάντηση γιατί αυτό θα τόχες ήδη κάνει από πριν μπεις εδώ μέσα.
den apadao se atoma me epipedo dapedou.sto ksanaleo.
\'Εχω την εντύπωση πως η μαρία εδω ζητά κάποιες γνώμες και συμβουλές για το παιδί της.
Όλοι αυτό κάνουν για τα θέματα που τους απασχολούν.
Δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσει ή θα δεχτεί οποιαδήποτε γνώμη \"ελαφρά την καρδία\".
Άλλωστε μπορεί να διαβάζει βιβλία, να ρωτήσει ανθρώπους που εμπιστεύεται και να μιλά και εδώ στο φόρουμ.
Το ένα δεν αναιρεί τα υπόλοιπα...
Ε πες το τότε ότι αυτό που ζητάς είναι μόνο να λες. Θες να παίξουμε ένα άλλο παιχνιδάκι ?
θα σου πω εγώ το πρόβλημά μου, κι εσύ θα με συμβουλέψεις , εγώ θα το ακούσω, κι άμα πάθω κάτι θάρθω να σε βρώ. θες ?
Αντυ, επειδή σε ξέρω μιάς κι έχουμε πιεί ένα ποτάκι μαζί, θα σου πω, ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Για ένα σοβαρό μας πρόβλημα, πάμε στον ειδικό με τα ποδαράκια μας και τέλος.
Εδώ δεν μπορείς να πάρεις απαντήσεις. Να γκρινιάξεις ναι, να χαβαλεδιάσεις ναι, να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις ναι. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ όμως ΔΕΝ παίρνεις.
liberchild με είχάμε συναντηθεί μια φορά, θυμάσαι?
Με κατάλαβες ότι παίζω τον ξερόλα και επιθυμώ κάποια επιβράβευση που συμμετέχω στο site.
Φοιτητής ψυχογίας είμαι και προσπαθώ να μην περνώ τα όρια.
Αν είπα κάτι λάθος πες το μου...
Υ.Γ. liber μου συγνώμη εκ των προτέρων, αν το παραπάνω μήνυμα δεν αναφερόνταν σε μένα( δεν το έπιασα τελείως)
Quote:
Originally posted by liberchild
Αντυ, επειδή σε ξέρω μιάς κι έχουμε πιεί ένα ποτάκι μαζί, θα σου πω, ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Για ένα σοβαρό μας πρόβλημα, πάμε στον ειδικό με τα ποδαράκια μας και τέλος.
Εδώ δεν μπορείς να πάρεις απαντήσεις. Να γκρινιάξεις ναι, να χαβαλεδιάσεις ναι, να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις ναι. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ όμως ΔΕΝ παίρνεις.
Έχεις δίκιο, βέβαια δεν φαίνεται και τόσο σπουδαίο πρόβλημα το συγκεκριμένο
bre liber ti problima exeis telika?eleos!davatzi sto forum se balane?katadas poli enoxlitikia telika.
Ολοι ειμαστε ενηλικες...τουλαχιστον συμφωνα με το τυπικο μερος που προυποθετει την συμμετοχη μας στο φορουμ.
Συμφωνα και με μια στατιστικη που ειχε γινει στο \"ηλικιες του φορουμ\" λιγο-πολυ ισχυει αυτο.
Τωρα οσους ανθρωπους ρωτησεις...συνηθως τοσες γνωμες θα παρεις...αυτο ισχυει τοσο στην real life οσο και στα πλαισια ενος φορουμ.
H κριτικη σκεψη ειναι ενα must ειτε συνομιλεις στο internet ειτε εξω.
Μια αδυναμια μονο ειναι οτι απο οτι εχω διαβασει οι ανθρωποι τεινουν να πιστευουν περισσοτερο τον γραπτο λογο...δεν ξερω αν ισχυει...νομιζω ναι.
Τωρα η liberchild αναφερεται πιστευω κυριως στο αλλο θεμα που αφορα το κατα ποσο θα ηταν σωστο να παιρνει αυτο το φαρμακο σε συνδυασμο με το αλλο...συμφωνω μαζι της ως προς το ατοπο του θεματος...αλλα δεν πρεπει να θεωρω τον αλλο οτι δεν θα μπορει να δεχτει με κριτικο τροπο τις τυχον απαντησεις.
Ναι εδω που τα λεμε ειναι εντελως ατοπο το θεμα. (δεν μιλαω για το παρον θεμα επαναλαμβανω).
Συγγνωμη που πεταγομαι αλλα θελω να γραψω...
Quote:
Originally posted by Andy
liberchild με είχάμε συναντηθεί μια φορά, θυμάσαι?
Με κατάλαβες ότι παίζω τον ξερόλα και επιθυμώ κάποια επιβράβευση που συμμετέχω στο site.
Φοιτητής ψυχογίας είμαι και προσπαθώ να μην περνώ τα όρια.
Αν είπα κάτι λάθος πες το μου...
Υ.Γ. liber μου συγνώμη εκ των προτέρων, αν το παραπάνω μήνυμα δεν αναφερόνταν σε μένα( δεν το έπιασα τελείως)
Οχι, δεν αναφερόταν σε σένα, και μου έκανες εντύπωση για τους χαμηλούς σου τόνους.
:)
mporeis liber na mhn xalas to topic mou auto me asxeta 8emata?alios 8a apeu8in8o se op edo.
Θα απαντώ με τον τρόπο που θέλω εγώ, σε κάθε περίπτωση.
ayta pou les einai asxeta me to 8ema kai den me aforoun giauto stamatato!!!mhn mou apeu8ineis ton logo!!!
Καλησπέρα
Συμφωνώ με τη liber πως εδώ δε μπορείς να βρεις ασφαλείς ως προς τα αποτελέσματα απαντήσεις. Καλό να παίρνει κανείς γνώμες αρκεί να αναγνωρίζει ότι αυτό είναι όλο και τπτ παραπάνω.
Το συγκεκριμένο δε φαίνεται τόσο σοβαρό πρόβλημα. Αλλά αν είναι τέτοιο, ένας ειδικός θα δει το θέμα πιο συγκεκριμένα. Εξατομικευμένα. Η κάθε κατάσταση είναι διαφορετική και διαφορετική αντιμετώπιση απαιτεί.
Με αφορμή μια έξαλη μαμά με τα 2 της παιδιά που είχα την ατυχία να πετύχω στο ασανσέρ, ό,τι πρόβλημα κι αν υπάρχει, τα παιδιά όσο μικρά κι αν είναι, είναι σε θέση να καταλάβουν.
Πριν τα νεύρα και τις φωνές, καλό είναι να εξηγούμε στα παιδιά, πολλές φορές αν χρειαστεί, γιατί κάτι είναι επιθυμητό ή μη αποδεκτό κλπ. Αν το παιδί μάθει ότι υπάρχουν όρια τα οποία δεν υπάρχουν επειδή έτσι είναι, αλλά επειδή εξυπηρετούν κάποια πράγματα στην καθημερινότητα (όπως το να μην ουρλιάζουν σε δημόσιους χώρους κάνοντας όλους γύρω να αγανακτούν ή κάτι) θα μάθουν να εκτιμούν αργότερα μόνα τους τις καταστάσεις...
paprika exeis dikio alla ego mia erothsh gia na ma8o mia gnomh kai apo alous rothsa monaxa kai otan 8a ksanaexo aporia 8a ksanarothso.
Πήρες απάντηση τουλ? ¨:)
to toul se mena pigene?
τουλ...τουλάχιστον.
σόρυ
Τουλ=τουλαχιστον.