Γεια σας σε ολους!
Ειμαι η Ληδα και ειδα το φορουμ ψαχνοντας στο internet για τις λύσεις στο πρόβλημα της παχυσαρκείας.
Το πρόβλημα με αφορά "έμμεσα": αφορά τον άνθρωπο που υπεραγαπώ και είμαι μαζί του. Συγκεκριμένα, 3,5 χρόνια που είμαστε μαζί, όταν ξεκινήσαμε να βγαίνουμε είχε ήδη σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας, είχε βάλει το μπαλονάκι και με τακτική γυμναστική και διατροχή, κατάφερε να χάσει 35 κιλά. Βγάζοντάς το, ενώ είχε ακόμη λίγο δρόμο μπροστά του (είχε ακόμη 20-25 κιλά για να φτάσει στο διψήφιο νούμερο κιλών) αποφάσισε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τη δίαιτα. Έκτοτε, 3,5 χρόνια μετά, έχει ξαναβάλει όλα τα κιλά και ακόμη περισσότερα και δυσκολεύεται πολύ να κάνει κάτι επαυτού.
Το θέμα είναι, ότι έχει σηκώσει πολύ ψηλούς τοίχους γύρω του και κλείνεται στον εαυτό του, αρνούμενος να συζητήσει τίποτε περί του θέματος. Αρνείται να κάνει εξετάσεις (τα ετήσια check-up έχει να τα κάνει 3 χρόνια) γιατί δεν θέλει να δει τους δείκτες ανεβασμένους.
Δυσκολεύεται πολύ να βρει ρούχα στο μέγεθός του και αδιαφορεί αρκετά για την εμφάνισή του, αφού δεν έχει το κουράγιο και την θέληση να το βελτιώσει.
Το βλέπω ότι αισθάνεται άσχημα και άβολα για το σώμα του, όμως δεν θέλει να το συζητήσει. Προσπαθώ να τον στηρίξω αλλά προφανώς δεν το κάνω σωστά.
Θέλω πολύ να τον βοηθήσω. Ανησυχώ πολύ για την υγεία του και πιστεύω πως μέσα του δεν είναι ευτυχισμένος. Κάθε μέρα που περνάει κλείνεται ακόμη περισσότερο στον εαυτό του και δεν με βάζει μέσα.
Τον άνθρωπό μου τον υπεραγαπώ και τον λατρεύω. Θέλω να τον βοηθήσω για την υγεία του γιατί διαβάζω όλες τις πιθανές ασθένειες που προκαλούνται από την παχυσαρκεία και ανησυχώ πολύ! Έχει και οικογενειακό ιστορικό βεβαρυμένο από καρκίνο και αυξάνει την ανησυχία μου.
Πώς μπορώ να τον βοηθήσω? Τι μπορώ να κάνω? Εννοείται πως μαγειρεύω ελαφρά, χωρίς σάλτσες και παχυντικά, στο σπίτι δεν έχω λιχουδιές (κι εγώ είμαι λιχούδο οπότε τα αποφεύγω όλα αυτά).
Προφανώς αυτά τα 3,5 χρόνια έχω χειριστεί τα πράγματα πολύ λάθος. Πλέον αναγνωρίζω ότι το θέμα αυτό είναι εντελώς προσφωπικό του και πρέπει να το αντιμετωπίσει μόνος του αντλώντας δύναμη από μέσα του. Όμως κι εγώ που είμαι ανθρώπός του πώς μπορώ να ενισχύσω τη δύναμή του?
Περιμένω εναγωγνίως τη συμβουλή σας
Καλό απόγευμα σε όλους σας και .... keep walking!
xxxxxxxxx
Λήδα