Αποπραγμάτωση;;; Τοτε έκανα ενα τρομερό λάθος...
Γειά σας, έκανα delete το προηγούμενο post που είχα μιας που ηταν σε greeklish, λογο δυσλεξίας κυρίος (δεν ξέρω αν έκανα καλά..)
Με λένε Γιώργο και είμαι 20 χρονών. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτο που μου συμβαίνει. Πρωτα απο ολα θα ηθελα να πω πως είμαι άνθρωπος που σκεφτεται πολυ και προβληματίζεται. Λειτουργώ κατα κυριο κανόνα ορθολογικά....
Το ολο θέμα έχει ως εξης: μετα απο κάποια περιστατικά έντονου στρές πριν 2.5 χρόνια ένα βράδυ έπεσα για ύπνο, οπου στον ύπνο μου είδα να ξυπνάω απανοτά κάποιες φορές (μεσα στο όνειρο) και επειδή ηταν πεντακάθαρο σαν όνειρο οταν εντέλη ξύπνησα (έχοντας την "θολούρα" του στρές) δεν μπορούσα να ξεχωρίσω αν κοιμαμαι η αν ξύπνησα, μου φαινόταν δηλαδη πιο "καθαρό" το όνειρο απο την πραγματικότητα και σαν χαζος πιεσα τον εαυτο μου να ξυπνήσει!
Τοτε ήταν που έπαθα την πρώτη μου κρίση πανικού και χώρις να ξέρω τι είναι, αν ονομάζετε κάπως κτλπ δεν εδωσα σημασία και ξαναπροσπάθησα να κοιμηθω... Την επόμενη μερα οταν ξύπνησα το ειχα ακομα στο μυαλό μου και προσπαθούσα να βρω μια "σταθερά" που θα με ξεμπερδεβε, τρικ όπως "τσιμπα το δερμα σου να δεις αν θα πονέσεις" κτλπ Τα δοκήμαζα και όντος μου εδείχναν πως είμαι ξύπνιος αλλα η ιδέα είχε μπει..... Έλεγα απο μέσα μου "αν όντος κοιμαμαι πως είναι δυνατόν να χρησειμοποιω triks? αφου εγω θα τα έχω φτιάξει!!!!" και " πως είναι δυνατόν να έρθει κάποιος και να μου πεί οτι είμαι ξύπνιος, αφου και αυτος θα είναι αποτέλεσμα του ονείρου μου?" .
Και καπου εκει αρχισαν η αμφιβολίες.. νομιζα πως όλα στην πραγματικότητα ήταν αποτελεσμα δικό μου!! Και ένιοθα μόνος και εγκλοβισμένος, παράνια εντελός.. Σκεφτόμουν πως και αυτο που θα μου έλεγε κάποιος μόνο και μόνο για να με help (ένα "σοφό ρητο" π.χ που αποδικνιει την αλήθεια) ήταν και αυτό αποτέλεσμα δικό μου. Με λίγα λόγια έγινα αρνητικός γιατι αφησα τις σκέψεις μου ελευθερες και ελεγα "ναι γιατι όχι ισως και να είμαι ο πρωτος ανθρωπος που εχεί τόσο αληθινα ονειρα, μιας που ο ανθρώπινος νους εχει πολλες δυνατότητες...) Όπως δηλαδή βλέπουμε ένα όνειρο και καμοια φορα και τα παράλογα μας φαινονται λογικα ετσι και σε εμένα, μπορει να μην εβλεπα να πηγαίνει κατι λαθος για αυτον τον λόγο....
Για κακη μου τύχη όμως την επόμενη μέρα όπως γύρναγα σπιτι απο την δουλειά, ενιωσα ενα θόλωμα σουρεαλιστικο,σαν ενα πέπλο να έπεσε μπροστα στα μάτια μου, σαν να τα έβλεπα ολα πίσο απο ενα τζάμι, χωρις να χάνουν την υλικη τους υπόσταση όμως... και ολο αυτο ξαφνικά.. Τρόμαξα δεν ηξερα τι συμβαίνει, πέρασαν πολλα απο το μυαλο μου και όπως καταλαβένετε το πρωτο που έκανα ήταν να παω σε οφθαλμίατρο!!!! Αλλα ολα καλα με τα ματια , μετα παρατηρισα πως ολα ειχαν χάσει κατα καποιο τρόπο την ουσια τους,τα εβλεπα λητα,ξερα λες και δεν είχε τιποτα ζωη μεσα του, μέχρι και οι άνθρωποι γύρο μου ειχαν παψει να έχουν αυτο το "κατι" τους εβλεπα μόνο σαν παρατηριτης,σαν κεινουμενα κουφάρια που μιλάνε και ακουνε, τρωνε, κοιμουντε κτλπ... Παει λεω αυτο ηταν!!! Είμαι σίγουρα σε όνειρο, με έπιασε ένας τρόμος, ένα ριγος, ενα πακέτο με όλα τα άσχμημα συνεσθίματα που ειχα και δεν ειχα βιώση μεχρι στοιγμης και ενιωθα πολι "φτωχή" την γλώσσα μας για να τα περιγράψω...
Δέν είχα ιδεα περι Αποπραγμάτωσης, δεν είχα γνώσεις βασικά και το ερμηνευσα ετσι... Ειμουν 17 μισο τι αλλο θα μπορουσα να σκεφτω? Όπως καταλαβενετε πηγα σε 100 γιατρους οπου με καθησυχασαν πως δεν εχω τιποτα το παθολογικο, αρα λεω παει μου έστριψε εντελός "πως είναι δυνατον να τα βλεπω όλα σαν ονειρό αλλα να μην είναι?" " ή είμαι σε όνειρο ή τρελάθηκα εντελός.."
Άρχισε να με επηρεαζει ,δεν έτρωγα, δεν κοιμόμουν και το μυαλό μου δούλευε 24 ώρες με σκοπό να παρω καποτε μια πιστικη απαντηση για το αν είμαι ξύπνιος η όχι!!!! Νομιζα πως καπως έτσι θα εφευγε και η θολουρα και όλα τα άλλα, ενω πολυ απλα το ένα ηταν απο το στρες (θόλωμα- Αποπραγμάτωση) και το άλλο απο μια ιδέα (είμαι δεν είμαι σε όνειρο) τα οποία τα συνεδεσα και μιας που δεν μπορουσα με "τεχνιτους τροπους" να αποβάλω την θολούρα εκανα ενα τραγικό λαθος : το πίστεψα...
Μπορει να μην αντέχει να το χωρέσει το μυαλό σας αλλα εγω αυτό έκανα, είπα μεσα μου "αν είσαι όντος σε όνειρο τουλάχιστον πέρνα καλά" μπορεί να φένεται διασκεδαστικό αλλα εχοντας κληστοφοβία, ενιοθα να εγκλοβίστικα καπου.. και στην προσπάθεια να ξεφύγω απο αυτο, ενιωθα πιο πολι εγκλοβισμένος , σαν ενα ψάρι να προσπαθει να βγει ματαια απο μια γιάλα....
Ε απο τότε μεχρι και πριν λίγες μερες είμουν πεπισμένος πως μπορει και να "είναι όλα στο μυαλο" μου μια φρασει μου μου την είχαν πει για καλο αλλα στην περιπτωσή μου μόνο καλο δεν έκανε γιατι το έβλεπα σαν δυκοπο μαχαιρι δηλαδη : απο την μια "ολα ειναι στο μυαλο μου" αρα και τσαβα καθομαι και σκαω είμαι ξύπνιος και όλα καλα, παιχνιδια του μυαλου δηλαδη, και απο την αλλη ολα ειναι στο μυαλό μου (συμπεριλαμβανομένης και της φρασης) και ολη η πραγματικοτητα που ζω και βιωνω ειναι αποτέλεσμα δικό μου!
Είχα σίγουρα μπερδευτεί, διατηρουσα μια λεπτη ισοροποια 50% - 50% αν ειμαι η δεν είμαι, που είχε ως αποτέλεσμα να ψάχνω απαντήσεις που θα "εκλειναν καπως την ζυγαρια" προς μια φορα για να δω αν είμαι σε πραγματικότητα η μη....μέχρι που σταματησα να ασχολουμαι και είπα μεσα μου "οπου και να εισαι περνα καλα..." για τα 2 επόμενα χρόνια διατηρούσα σχετικά καλη ψυχικη υγεία αν και διχασμενος πολλες φορές ενιοθα "κατι" να εχω αφήσει πίσω, να μην το εχω ξεπεράσει αλλα να εχω συμβιβαστει να εχω προσαρμοστει.....
Πριν λίγες μέρες λοιπον και αφου πέρασα καποιου είδους στρεσογόνες καταστασεις, ενω είμουν στο pc μου και εβλεπα friends (χαρουμενα πραγματα δλδ) παθαίνω παλι κατι σαν κρίση : ένας ανεξέλενκτος φόβος , ενα τρεμουλιασμα ,ταχυπαλμία και να νομίζω πως χάνω την γη κάτω... απο τα πόδια μου.. Επανηλθε η αποπραγμάτωση και όλα οσα περασα τοτε... αν και ξερω πως η αποπραγμάτωση και η αποπροσωποιηση παίρνουν δύναμη απο την σημασία που τους δίνει κάποιος, αλλα μου είναι αδύνατον να την αγνοήσω. Εχω πάει και σε ψυχίατρο και σε ψυχολόγο, αλλα επειδη δεν εχω την οικονομικη δυνατότητα να κανω πολλες συνεδρίες αρκεστήκα στα φάρμακα του ψυχίατρου (μινιτραν 2-10) τα οποία με κάνουν ουσιαστικά να νιώθω καλα ξεροντας οτι εχω αμφιβολίες!!! Καπως ειρωνικο??? Τι να το κανω ,δε θελω να νιώθω όμορφα ξεροντας πως κάτι δεν παει καλα..... αυτο με κανει να νιωθω ηλίθιος!!! Ξέρω πως δεν υπάρχει φάρμακο που να βγάζει τις εκάστοτε αμφιβολίες αλλα και το κακό είναι πως και να είχα λεφτα για συνεδρίες με ψυχολόγο, δεν προλαβένω γιατι σε λίγες μέρες πάω φαντάρος :(
Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλα αυτο νομίζω πως μου κάνει καλο.. το να τα βγάζω απο μέσα μου.. Δεν εχω πάψει πάντος να ελπίζω αλλα είμαι σε απόγνωση και απελπησία.
Καθε γνώμη δεκτή, ευχαριστώ για τον χρόνο σας και sorry για τα ορθογραφικα!