Originally posted by alexandergreek
Quote:
Originally posted by psychangel
Γεια κι από μένα.
AlexGr, θα σταθώ σ΄αυτό που λές οτι την \"κατευθύνεις διακριτικά\" με το οτι της κάνεις δώρα που της αρέσουν ή μιλώντας για τα χαρακτηριστικά της (που αρέσουν σε σένα) και που εξάρουν την \"καλή\" πλευρά του εαυτού της ....
Εχω την εντύπωση οτι αυτό που λές \"κατεύθυνση\" είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που λες οτι κάνεις, εκτός κι αν μέσω αυτής σου της συμπεριφοράς στο βάθος ΕΣΥ προσδοκάς να εκτιμήσει περισσότερο ΕΣΕΝΑ, το πόσο καλά της φέρεσαι, να αναλογιστεί οτι φεύγοντας θα ΤΗΣ λείψεις (να της δημιουργήσεις δηλ μια ΑΝΑΓΚΗ και μια ...εξάρτηση από το άτομό σου τόσο ισχυρή που να απομακρύνει τη ΔΙΚΗ της ανάγκη και τους λόγους να φύγει έξω) και έτσι έμμεσα -σαν ... δούρειος ίππος δηλ- μέσω της συμπεριφοράς σου να ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ η κοπέλα να κάνει αυτό που στην ουσία ΕΣΥ θάθελες να κάνει .
Υπό το πρίσμα αυτό όμως πόσο στην πραγματικότητα ισχύει αυτό που λες οτι :
\"...Διαρκώς την κατευθύνω, αλλά πολύ αδιόρατα. Σε μονοπάτια που θέλει και η ίδια, όχι σε κάτι εκτός του εαυτού της. ...\" ???
Ουσιαστικά φαίνεται σα να προσπαθεις ΕΜΜΕΣΑ να τη χειραγωγήσεις ... Άυτό όμως εμπερικλείει κάποιους ... χμ \'κινδύνους\' όπως πχ. είτε να μεταστραφεί και να κάνει αυτο το οποίο εσυ την κατευθύνεις να κάνει κ κάποια στιγμή αργότερα να καταλάβει πόσο \"εξω\" ήταν αυτη η απόφαση από αυτό που εκείνη ήθελε να κάνει και να νιώσει οτι \"χειραγωγήθηκε\"- γεγονός που δε θάναι και ό,τι καλύτερο για την πορεία της μεταξύ σας σχέσης, είτε να το καταλάβει εξ\' αρχής και συνειδητοποιώντας τις απότερες σκέψεις σου πίσω απο αυτη σου τη συμπεριφορά, να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από σένα νιώθοντας την πίεση που έμμεσα της ασκείται ...
Όπως και νάχει πάντως, αν την αγαπάς πραγματικά και νοιάζεσαι γι αυτήν, καλό θα ήταν να υποστήριζες Ο,ΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΗΘΕΛΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να κάνει διατυπώνοντας παράλληλα με ΠΕΙΣΤΙΚΟ και ΕΥΘΥ τρόπο τα επιχειρήματά σου για το αντίθετο ...
Eυστοχες οι επισημάνσεις σου, και αρκετά διεισδυτικές.
Προσπαθώ να την κατευθύνω σε πτυχές του εαυτού της και σε συμπεριφορές που όμως δεν είναι μακρυά απο τον πραγματικό της εαυτό. Π.χ. να κόψει το τσιγάρο (υπο το σκεπτικό ότι αν γίνει μάνα, θα είναι πολύ δύσκολο να το κόψει τότε), να γίνει πιό ρομαντική όπως ήταν και όχι τόσο σκληρή και κυνική, να μου φέρεται με προσοχή και ενδιαφέρον. Δεν τη χειραγωγω σε κάτι εκτός του εαυτού της, αντίθετα της λέω ότι είναι ελεύθερη να αποφασίσει ότι θέλει στο θέμα π.χ. αν θα μείνει τελικά στην Ελλάδα ή όχι.
Αν ας πούμε, δηλώνω ότι \"εμένα μου αρέσει η γυναίκα να είναι ειλικρινής μαζί μου\", την κατευθύνω στο να μη μου λέει ψέμματα. Η αν καταδικάζω τη συμπεριφορά μιας φίλης της επιδεικτικά και έντονα (\"είναι πορνίδιο\") της περνάω το μήνυμα πώς να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ η ίδια. Διότι και οι πολλές ευθείες συμβουλές, κουράζουν...