Έχει σταματήσει η ζωή μου και ασχολούμαι όλη μέρα με τους θορύβους των γειτόνων!
Καλησπέρα. Αρχικά είχα γράψει ένα τεράστιο σεντόνι για ξανα γράφω πιο περιληπτικά.
ΜΕτακομίσαμε πριν 2 μήνες σε νέο σπίτι. Πάνω κάτω και δίπλα έχουμε γείτονες οι οποίοι είναι όλοι φασαριόζοι! Μάθανε να ζούνε έτσι! Χτυπάνε όλη μέρα, ασταμάτητα, μεσημέρια και ξημερώματα ντουλάπια, συρτάρια, πετάνε πράγματα, βάζουν σκούπα. ΑΠο τη 2η μέρα κατάλαβα τι πόλεμος γίνεται αφού με ξυπνούσαν κάθε βράδυ, ξημερώματα οι δίπλα. ΜΕ ξυπνούσαν οι δυνατοί κρότοι, ντουλάπια συρτάρια ακόμη και τα παπούτσια που τα πετούσαν με δύναμη στο πάτωμα πριν τα φορέσουν. Αυτό είδα πως συνεχιζόταν για μέρες. ΟΙ απο πάνω ασταμάτητα κάνανε τον κόσμο άνω κάτω, σέρναν έπιπλα, καρέκλες, χτυπούσαν τα πατώματα, περπατούσαν με τακούνια. ΚΑτάλαβα πως υπάρχει πρόβλημα όταν μετά απο 10 ημέρες διαπίστωσα πως δεν κοιμήθηκα κανένα βράδυ συνεχομενα αλλά διακοπτόμενα, ξυπνούσα με πολλά νεύρα! Το αδιανόητο ήταν πως ακουγόταν θόρυβοι και απο τον πρώτο που πρόσφατα το κατάλαβα. Άκουσα σκούπα μεσημεριάτικα και νόμιζα ήταν απο πάνω. Βγήκα και κατέβηκα στον πρώτο και άκουσα τη σκούπα.
Κάθομαι και στήνω αυτό μόλις ακούσω θόρυβο! Ακόμη και σε στιγμές ηρεμίας δεν μπορώ να κοιμηθώ αλλά περιμένω τον επόμενο θόρυβο! Έίχα πει στις αρχές τους πάνω και διορθώθηκαν για λίγο καιρό αλλά τώρα ξανα άρχισαν τα ίδια. Εϊπα και τους δίπλα, δεν μίλησαν καλά, αλλά τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν μας ξανα ενόχλησαν! Η ζωή μου εδώ και δυο μήνες έχει γίνει ένα μαρτύριο! Εκτός του ότι δεν κοιμάμαι δεν ε΄χω όρεξη για τίποτα. Δεν μαγειρεύω, δεν τακτοποιώ, δεν καθαρίζω! Ασχολούμαι όλη μέρα με τους θορύβους προσπαθώντας να τους αναλύσω, και δεν μπορώ να χαλαρώσω καθώς απο στιγμή σε στιγμή ξέρω πως θα ακούσω τον επόμενο! Έχασα 10 κιλά! Δεν τρώω! Όποτε κάθομαι μεσημέρι μου κόβεται η όρεξη αφού ακούω μπαμ μπουμ δυνατά και παρατάω το φαγητό στη μέση!
Ο σύζυγος τους ακούει τους θορύβους, συμφωνεί πως είναι απαράδκετη η κατάστασηκαι δεν σέβονται τίποτα, αλλλά με΄χρι εκεί. Δεν τον επηρεάζει. ΕΜένα με έχει ρίξει πολύ και μου έχει χαλάσει τη ποιότητα της ζωής μου!
Είμαι άνεργη και όλη μέρα σπίτι και αυτό επιβαρύνει πολύ περισσότερο πσιτεύω την κατάσταση! Πριν ζούσαμε σε ρετιρέ για χρόνια και είχαμε ησυχία. Ξεκινήσαμε ήδη να ψάχνουμε για άλλο σπίτι αλλά δεν υπάρχει τίποτα! ΚΑι μέχρι να βρούμε τι θα κάνω; Πως θα ζήσω;
Φοβάμαι μέχρι και να συνευρεθώ με τον σύζυγό μου, αφού όταν πρωτοήρθαμε, πάνω σε εκείνες τις στιγμές άκουγα δυνατά μπαμ, μπουμ γκραν γκρουν. ΚΑι δεν είναι μια φορά, είναι συνεχόμενο! Δεν υπήρχε μέρα να ήταν ήσυχα! Είτε απο πάνω ειτε απο κάτω γινόταν χαμός!
Δε ξέρω τι να κάνω. Φοβόμασταν μην μας πουν τους περίεργους της γειτονιάς αν πάω να πω και τους κάτω! ΑΠο αυτούς πλέον είναι πια το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς και αυτή τη στιγμή που σας γράφω, ξημερώματα, σέρνουν τις καρέκλες στη κουζίνα και χτυπάνε τις κατσαρόλες με δύναμη στον πάγκο, πλένει το μπάνιο τα βράδια και βάζει σκούπα!
Ή εγώ ειμαι το ψυχάκι ή αυτοί δεν έχουν τσίπα επάνω τους!
Πλέον έχει γίνει ψύχωση! Ακόμη και όταν δεν με ξυπνάνε οι θόρυβοι, ξυπνάω μόνη μου γιατί ξέρω ότι εκείνη την ώρα κοπανάνε, ή ξυπνάνε αυτοί!
Ο σύζυγος μου λέει πως είναι και αυτοί τελείως κάφροι, αλλά κι εγώ υπερβολική που με έχει επηρεάσει σε αυτό το βαθμό. ΝΑ καταλάβετε, νευριάζω ακόμη και όταν είναι 16:00 και βάζουν σκούπα ενώ είμαι ξύπνια, μόνο και μόνο επειδή δεν σέβονται τις ώρες κοινής ησυχίας!
Δεν ξέρω τι να κάνω. Και να φύγω απο εδώ ποιος ξέρει τι γειτνονες θα έχω εκεί; Θα είναι το ίδιο; Πως μπορώ να το ξέρω; Και ρετιρέ να είναι.
Έχω αρρωστήσει. Δεν μπορώ άλλο. Δεν συζητάμε τίποτα άλλο σπίτι παρα μόνο αυτό! Έχω σταματήσει πλέον να ψάχνω και για δουλειά! Θεωρώ πια σημαντικότερο να λύσω το θέμα των θορύβων και να ζήσω ήρεμα στο σπίτι μου!