και συνεχιζω την ερωτηση,αν ξερουμε τι χρειαζεται γιατι δεν μπορουμε να το βρουμε?
Printable View
και συνεχιζω την ερωτηση,αν ξερουμε τι χρειαζεται γιατι δεν μπορουμε να το βρουμε?
xaxaxa βαλτός είσαι δεν εξηγείται διαφορετικά :)
Πήγα να πάρω ένα καφεδάκι και μόλις βγήκα από το γραφείο ένωσα μια ανεξήγητη χαρά και λύπη μαζί , αχ δεν είμαι για δουλεία γραφείο σκεφτικά, θέλω να αλωνίζω έξω σκέφτηκα , και σαν τι να κάνω δηλαδή ... δεν βρήκα απάντηση... και έρχεσαι εσύ και με ρωτάς τι χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος ... :)
** Ωραία ερώτηση αλλά είναι πολύ σχετική η απάντηση, ανάλογά με τις ανάγκες, προσδοκίες τα ανεκπλήρωτα όνειρα. Και όμως ήμαστε ανικανοποίητα όντα , δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα ... κλονίζεται η υγεία το μόνο που θες είναι να γίνεις καλά και ας δουλέψεις και οικοδομή ... είσαι καλά θες άλλες μαλακίες... :) Δεν την βρίσκω την άκρη σου λέω :)
ας παρα θεσω κατι που διαβασα προσφατα, σε εγκυρο επιστημονικο βιβλιο: \"οταν αρνειται κανεις τις αναγκες του, αυτες δουλευουν απο τη σκια σαν απαιτησεις. Και οι απαιτησεις ζητουν εκπληρωση, ενω οι αναγκες χρειαζονται μονο εκφραση\".
Οποτε ενας ανθρωπος για να ειναι αυτυχισμενος θα πρεπει να ικανοποιει τις αναγκες του, αλλα δεν ειναι τοσο απλο ποτε.. γιατι μερικες φορες δεν ξερουμε αν τρωμε απο πεινα ή απο λαιμαργια, αντε να καταλαβεις π.χ. αν ζητας συντροφια απο αναγκη για μοιρασμα ή ανασφαλεια. Για αυτο θα πρεπει να ερθουμε σε επαφη με τον εσωτερικο μας κοσμο και να ξεκαθαρισουμε τι ειναι αναγκη, και τι εμφανιζεται ως αναγκη αλλα υποκινειται απο σκοτεινα κινητρα.. Παράλληλα πρεπει να προσπαθουμε να \"θεραπευουμε αυτο που δεν ειναι αναγκη να υπομενουμε, και να υπομενουμε αυτο που δε μπορουμε να θεραπευσουμε\" (BKS Iyengar)..
Εμένα μόνο οι γυναίκες με κάνουν ευτυχισμένο, και τα ταξίδια, και το καλό φαγητό, και τα μπανάκια στην πλάζ, και το μασάζ στη πλάτη..Επανέρχομαι, μια γυναίκα μπορεί να με πάει στη κόλαση ή και στον παράδεισο. Άρα αυτό που με κάνει ευτυχησμένο μπορεί να με κάνει και δυστυχησμένο. :)
Vince ειμαι σχεδον σιγουρη πως δεν εχεις μονο 4 αναγκες :-Ρ
αμα δινεις μεγαλυτερο βαρος σε αυτες, μπορει οι υπολοιπες αναγκες να υπολειτουργουν και να μην καλυπτονται στο βαθμο που θα μπορουσες να τις καλυψεις. παιρνοντας ενεργεια απο εναν συντροφο η εναν φιλο, περα απο το οτι του στερουμε μια ποσοτητα απο την ενεργεια του, μαθαινουμε να εξαρτομαστε απο αυτη, επαναπαυομαστε, και δεν ψαχνουμε μια αλλη πιο.. κοσμικη πηγη.. γιαυτο και οι εναλλαγες ευτυχισμενος/δυστυχισμενος οταν η διαθεση σου εξαρταται απο αλλους.. πολλη ανατολικη φιλοσοφια εχω αρχισει σημερα.. βεβαια μπορει να περνας καλα ετσι, να εχεις συμβιβαστει.. παντως νομιζω οτι το σωστο ειναι να αντλουμε ευχαριστηση απο το γεγονος οτι συμπλεουμε με καποιον στο συμπαν, οχι επειδη παιρνουμε και δινουμε σε καποιον όταν μας το ζηταει ή οταν νομιζουμε οτι \"πρεπει\", αλλα όταν το νιωθουμε στα αληθεια, οταν δηλαδη εκφραζεται αναγκη και οχι σκοτεινο κινητρο (ανασφαλεια, εγωισμος, αλλαζονεια)
οσο μεγαλωνω βλεπω πως αλλαζουν οι σκεψεις μου για το τι θα με εκανε-κανει ευτυχισμενο.παντως αυτη τη στιγμη πιστευω πως τα μεγαλυτερα αγαθα ειναι υγεια,εναν ανθρωπο που να ταιριαζεις-μοιραζεσαι-επικοινωνεις,και να μπορεις τουλαχιστον να εχεις τα απαραιτητα για μια αξιοπρεπη διαβιωση.(δηλαδη ζηταμε πααααααααααααααρα πολλλλααααα)
τα επαναλαμβανω για να τα μαθαινω κι εγω, το ξεκαθαριζω. προσπαθω δηλαδη. και για να τα διαβασει και κανενας αλλος..δεν ειμαι ξερολας ουτε υποστηριξα οτι τα εφαρμοζω :(
Κοίτα θέλω να πιστεύω πως δεν κάνω σχέσεις με το άλλο φύλλο λόγω σκοτεινών κινήτρων, αλλά επειδή με γεμίζει και με ολοκληρώνει ώς άνθρωπο.Quote:
Originally posted by carrie
Vince ειμαι σχεδον σιγουρη πως δεν εχεις μονο 4 αναγκες :-Ρ
αμα δινεις μεγαλυτερο βαρος σε αυτες, μπορει οι υπολοιπες αναγκες να υπολειτουργουν και να μην καλυπτονται στο βαθμο που θα μπορουσες να τις καλυψεις. παιρνοντας ενεργεια απο εναν συντροφο η εναν φιλο, περα απο το οτι του στερουμε μια ποσοτητα απο την ενεργεια του, μαθαινουμε να εξαρτομαστε απο αυτη, επαναπαυομαστε, και δεν ψαχνουμε μια αλλη πιο.. κοσμικη πηγη.. γιαυτο και οι εναλλαγες ευτυχισμενος/δυστυχισμενος οταν η διαθεση σου εξαρταται απο αλλους.. πολλη ανατολικη φιλοσοφια εχω αρχισει σημερα.. βεβαια μπορει να περνας καλα ετσι, να εχεις συμβιβαστει.. παντως νομιζω οτι το σωστο ειναι να αντλουμε ευχαριστηση απο το γεγονος οτι συμπλεουμε με καποιον στο συμπαν, οχι επειδη παιρνουμε και δινουμε σε καποιον όταν μας το ζηταει ή οταν νομιζουμε οτι \"πρεπει\", αλλα όταν το νιωθουμε στα αληθεια, οταν δηλαδη εκφραζεται αναγκη και οχι σκοτεινο κινητρο (ανασφαλεια, εγωισμος, αλλαζονεια)
Όπως είπε και ο al pacino στο άρωμα γυναίκας το καλύτερο πράγμα στο κόσμο είναι η γυναίκα, και μετά με πολύ διαφορά μία φερράρι :o
Τα απλά πράγματα μας δίνουν χαρά όπως αυτά που αναφέρεις. Δεν νομίζω να ζητάμε πολλά...όμως είναι δύσκολοι καιροί. Υγεία..υπέρτατο αγαθό (και ειδικότερα η ψυχική υγεία που για κάποιους απο εμάς είναι σημαντική). Σχέση/σχέσεις...εννοειται. Τα απαραίτητα για αξιοπρεπή διαβιωση θα έπρεπε να τα έχει ο κάθενας..δύστυχώς λυπάμαι που κάποιοι συνάνθρωποι μας υποφέρουν..Quote:
Originally posted by Empneustns
οσο μεγαλωνω βλεπω πως αλλαζουν οι σκεψεις μου για το τι θα με εκανε-κανει ευτυχισμενο.παντως αυτη τη στιγμη πιστευω πως τα μεγαλυτερα αγαθα ειναι υγεια,εναν ανθρωπο που να ταιριαζεις-μοιραζεσαι-επικοινωνεις,και να μπορεις τουλαχιστον να εχεις τα απαραιτητα για μια αξιοπρεπη διαβιωση.(δηλαδη ζηταμε πααααααααααααααρα πολλλλααααα)
δεν απευθυνοτανε σε σενα μονο το κειμενο, απλα ελαβα μια αφορμη..
οσο για το οτι σε ολοκληρωνει σαν ανθρωπο, αν θεωρησουμε οτι ειμαστε αυτοτελεις ανθρωποι που συνταξιδευουμε με τους αλλους, μπορω να δεχτω ως \"συμπληρωση\" το οτι δεν εισαι ολοκληρωμενος ανθρωπος, που μαλλον φυσικο ειναι... ποσοι τετοιοι υπαρχουν και που ειναι?
δεν ξερω καποιον ανθρωπο να ειναι ολοκληρωμενος μοναχος του,ξερετε εσεις;
τι να σου πω, εχω ακουσει κι εχω διαβασει διαφορα...
Ναι υπάρχουν πτυχές του εαυτού μας που για να ολοκληρωθούν όντος χρειαζόμαστε την ύπαρξη ενός συντρόφου , άλλα υπάρχουν και άλλες πτυχές που είναι αποκληρωτικά ατομική ευθύνη να τα ολοκληρώσουμε . Όποτε έχετε δίκαιο και τα δυο σας : )
Ομορφο ερωτημα!
Εγω χρειαζομαι επικοινωνια, αγαπη, προδερμ, ερωτα και μια δουλεια μεσω της οποιας μπορω να εκφραστω....
Αυτά τα ολίγα!
http://img81.imageshack.us/img81/542...archyofug1.png
http://en.wikipedia.org/wiki/Abraham_Maslow
Diagram of Maslow\'s hierarchy of needs, represented as a pyramid with more primitive needs at the bottom
σωστο κι αυτοQuote:
Originally posted by Thessalo
xaxaxa βαλτός είσαι δεν εξηγείται διαφορετικά :)
** Ωραία ερώτηση αλλά είναι πολύ σχετική η απάντηση, ανάλογά με τις ανάγκες, προσδοκίες τα ανεκπλήρωτα όνειρα. Και όμως ήμαστε ανικανοποίητα όντα , δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα ... κλονίζεται η υγεία το μόνο που θες είναι να γίνεις καλά και ας δουλέψεις και οικοδομή ... είσαι καλά θες άλλες μαλακίες... :)
κακο ομως να μην ικανοποιουμαστε και με τιποτα ...:o
μαλλον η ευτυχια ειναι στις μικρες καθημερινες στιγμες..σε μια αγκαλια απο τον ανθρωπο μας..σε μια -μικρη ισως -επιτυχια μας στη δουλεια..σε μια στοργικη κουβεντα σε ενα φιλο.. και οχι στα μεγαλα ονειρα και τα θελω μας που δεν στερευουν ποτε
με πιανουν τα ρομαντικα μου η βροχη θα φταιει μαλλον:P
Υγεία και αγάπη.
Όλα τα άλλα έρχονται μετά από μόνα τους
Δεν θελω να πεθανω...δεν θελω να γερασω...ζηταω πολλα?Ουτε τα κοντινα μου προσωπα θελω να το παθουν.
Και θα πεθανω και θα γερασω οπως ολοι οποτε παιρνω μια δοση ανικανοποιητου αμεσως-αμεσως.
Ο κοσμος δεν πλαστηκε για μας...απλως την παλευουμε.
σκεφτηκες πως μπορει να πλαστηκες για αλλου;
Οι καλογεροι;Quote:
δεν ξερω καποιον ανθρωπο να ειναι ολοκληρωμενος μοναχος του,ξερετε εσεις;
Δεν το σχολιαζω ουτε θα πω αν το λεω κυριολεκτικα ή ειρωνικα. Ο καθενας ας το ερμηνευσει οπως θελει.
Μπαινουμε στα χωραφια αλλου τοπικ τωρα:PQuote:
σκεφτηκες πως μπορει να πλαστηκες για αλλου;
Μπα ζω εδω...ονειρευομαι αλλους κοσμους,αλλα πιστευω οτι θα ερθει το τελος μου καποια στιγμη και δεν υπαρχει τιποτα περα απο αυτο,οσο και αν φαινεται μιζερο αυτο.
Πιστευω οτι θα αλλαξω πεποιθησεις ισως οταν ζορισουν τα πραγματα ωστε να επιβιωσω ψυχολογικα.
οι καλογεροι δεν ειναι μονοι,εχουν τον Θεο
Δεν θα το σχολιασω :cool:
Επαιζα World of warcraft το ξερετε το παιχνιδι?
Ενα online παιχνιδι που ολοι σε ενα διαδραστικο περιβαλλον με χιλιαδες κοσμο επικοινωνουν και παλευουν να αποκτησουν δυναμη,δοξα,πλουτη και τα σχετικα.
Εφτιαξα ενα server του παιχνιδιου και ειμαι θεος σε αυτον,κανω οτι θελω κυριολεκτικα αλλα ειμαι μονος μου...ε λοιπον δεν εχει πλακα να το παιζεις Θεος:P
Μπορει να προσκαλεσω και αλλους να παιξουν αλλα και παλι δεν νομιζω να εχει πλακα...
Ετσι με εχει πιασει και γραφω οτι μου κατεβαινει μη δινεται σημασια:D
Εγώ είχα φάει κόλλημα με το Crysis! Άντε να βγάλουν και το expansion..:pQuote:
Originally posted by keep_walking
Επαιζα World of warcraft το ξερετε το παιχνιδι?
Ενα online παιχνιδι που ολοι σε ενα διαδραστικο περιβαλλον με χιλιαδες κοσμο επικοινωνουν και παλευουν να αποκτησουν δυναμη,δοξα,πλουτη και τα σχετικα.
Εφτιαξα ενα server του παιχνιδιου και ειμαι θεος σε αυτον,κανω οτι θελω κυριολεκτικα αλλα ειμαι μονος μου...ε λοιπον δεν εχει πλακα να το παιζεις Θεος:P
Μπορει να προσκαλεσω και αλλους να παιξουν αλλα και παλι δεν νομιζω να εχει πλακα...
Ετσι με εχει πιασει και γραφω οτι μου κατεβαινει μη δινεται σημασια:D
\"Sorry πολύ off topic!\"
Crysis Warhead...αυτο ειναι το expansion?
Εχει βγει...και μαλιστα με crack...τρεξε:P
Θα το τιμήσω of course :p
Για να ειναι ευτυχισμενος πρεπει να εχει με μαγικο τροπο αυτα που εχει αναγκη κατα περιοδους.Εγω πριν λιγους μηνες ηθελα καποια πραγματα αλλα οταν βαλθηκα να τα αποχτησω μου βρισκωνται αλλα τωρα στη μεση γιατι δεν ικανοποιηουμε κ πολυ απο τα προηγουμενα,κ αν τα βρω τα επομενα τωρα που τολες παλι γυρω γυρω ολοι θα παιζω?ΚΑλη φαση δεν χρειαζομε τιποτα^
(Σκευφτομαι να ανοιξω ενα τοπικ για το ασυνειδητο,λετε θα βγει τιποτα?Ξερει κανεις κανα καλο site ι τιποτα καλο ενημερωτικο,βιβλιο η κατι για το πως να το δουλεψω?_)
Δεν έχω ιδέα τι θα με έκανε ευτυχισμένη αλλά ξέρω τι με κάνει δυστυχισμένη και δυστυχώς για να μπορέσω να ζήσω σε μια κοινωνία με διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικά ιδανικά, επιθυμίες, πάθη πρέπει μάλλον να προσπαρμοστώ και απο την άλλη να αναγνωρίσω και στον εαυτό μου ότι κάποιες φορές και εγώ η ίδια θα αποκλίνω απο τα ιδανικά μου, θα αλλάζουν οι επιθυμίες μου και κάποιες στιγμές θα παρασύρομαι απο τα πάθη μου
Παιδιά εγώ ακόμα δεν την έχω βρεί τη συνταγή της ευτυχίας, άμα τη βρώ θα σας πώ... :P
Προς το παρόν τσιγάρα να έχω και είμαι οκ... :P
Aλλά σοβαρά τώρα πιστεύω πως ευτυχισμένος είναι αυτός που ξέρει τί τον κάνει ευτυχισμένο και μπορεί να το πραγματοποιήσει...:P
gaya
:cool:
Τωρα πρεπει να το αποκρυπτογραφησουμε αυτο?
http://en.wikipedia.org/wiki/Bodh_Gaya
Εννοεις κατι τετοιο? Κατι με το Βουδα και το νιρβανα ενα πραγμα?
Ή προσπαθεις να προσβαλλεις καποιον? Τοτε προς τι το a στο τελος?
κρίνο κάνε και ένα explanation...
το έκανα google αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω...
gaya περιοχή της Kos
τσάντα bagster gaya
gaya νίγηρας
gaya tv
gaya of wisdom
gay-a
?????
:)
μετα απο τα αινιγματα να βοηθησετε λιγο,ψαχνω infos για το ασυνειδητο any help!?
κανε ενα θεμα με αυτο που σε απασχολει,ενδιαφερον θεμα ακουγεται ....
σιγουρααααα οοοοχιιιιιι:):);):D:D:DQuote:
οσο μεγαλωνω βλεπω πως αλλαζουν οι σκεψεις μου για το τι θα με εκανε-κανει ευτυχισμενο.παντως αυτη τη στιγμη πιστευω πως τα μεγαλυτερα αγαθα ειναι υγεια,εναν ανθρωπο που να ταιριαζεις-μοιραζεσαι-επικοινωνεις,και να μπορεις τουλαχιστον να εχεις τα απαραιτητα για μια αξιοπρεπη διαβιωση.(δηλαδη ζηταμε πααααααααααααααρα
πολλλλααααα)
Μερικές σκέψεις που κάνω είναι οτι έχει και μία δόση αλαζονείας, ανικανοποίητου και ματαιότητας να παθιάζεσαι με το \"κυνήγι της ευτυχίας\" από τη στιγμή που έχεις τα σημαντικότερα όπως η υγεία. Αλλά ίσως να είναι στη φύση του ανθρώπου να θέλει συνεχώς περισσότερα.
Πιστεύω όπως λένε οτι \"τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν!\"
Από την άλλη σκέφτομαι οτι η δυστυχία ορίζεται μάλλον πιό εύκολα από την ευτυχία!
Άναρωτιέμαι αν ευτυχισμένος είναι αυτός που δεν είναι δυστυχισμένος ή αν υπάρχει και μία ενδιάμεση κατάσταση η οποία δεν είναι ούτε ευτυχία ούτε δυστυχία... Eσείς τί πιστεύετε γι αυτο??
εμπνευστή φοβήθηκες μήπως σου χαλάσει το θέμα ο marley??lol :))))))Quote:
κανε ενα θεμα με αυτο που σε απασχολει,ενδιαφερον θεμα ακουγεται ....