Αχ, πόσο σε καταλαβαίνω... και το έχεις μόνο λίγες μέρες σκέψου... εγώ μετά από 3 μήνες έχω παρόμοιους φόβους με εσένα ότι δεν θα ξανα γίνω όπως πριν και θα ζω έτσι όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Νιώθω όμως ότι υπάρχει ελπίδα να επανέλθω και προσπαθώ όσο μπορώ να μην ασχολούμαι μαζί του. Όση αξία του δίνουμε τόσο το διογκώνουμε μέσα μας. Κάνε ότι έκανες και πριν ακόμα και αν νιώθεις άβολα. Μην βάζεις τον φόβο πιο πάνω. Ξεκούραση χρειάζεται το μυαλό σου, τίποτα παραπάνω. Θα μιλήσεις και με τον γιατρό σου και θα σου τα πει και εκείνος μην ανησυχείς. Εγώ είδα διαφορά πάντως όταν ξεκίνησα ένα καινούργιο χόμπι που με κρατούσε απασχολημένη και με την γυμναστική. Επίσης, υπάρχει ένα site που ονομάζεται feel.ok το έχει δημιουργήσει ένας άνθρωπος που είχε τα ίδια προβλήματα με εμάς ο Mr Who. Μπες να διαβάσεις τα όσα λέει,τα περιγράφει πολύ όμορφα. Επίσης, το είπα και σε ένα άλλο topic είδα μια τρομερή ταινία για την αποπραγματοποίηση η οποία λέγεται Numb 2007 ( Ο κύριος δεν είμαι εγώ ). Μπορείς να την δεις, αξίζει πραγματικά. Εγώ συγκινήθηκα πολύ και μου άφησε ένα πολύ όμορφο μήνυμα στο τέλος,το οποίο είναι να αποδεχθούμε την κατάσταση μας και να παραμείνουμε δυνατοί. Όσο δύσκολο και εάν είναι. Τώρα σου φαίνεται βουνό, όμως θα δεις με τον καιρό θα νιώσεις καλύτερα άπαξ και σταματήσεις να του δίνεις σημασία. Επίσης, εάν δεν θέλεις να παίρνεις φάρμακα του τύπου αγχολυτικά επειδή τα περισσότερα είναι εξαρτησιογόνα έχω να σου προτείνω 2 εναλλακτικές. Να συζητήσεις με τον γιατρό σου για το rivotril (αυτό παίρνω και εγώ), είναι το πιο ελαφρύ αγχολυτικό, το παίρνεις σε σταγόνες και είναι το μόνο που δεν προκαλεί εξάρτηση όσο καιρό και εάν το παίρνεις. Η δεύτερη εναλλακτική που σου προτείνω εάν δεν θέλεις καθόλου να φορτωθείς με φάρμακα είναι να πίνεις 3 φορές χαμομήλι την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ) είναι το αγχολυτικό της φύσης, και έχει έως 80% πιθανότητες να σου μειώσει αισθητά το άγχος. Επίσης, πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο. Θα δεις ότι θα σε χαλαρώσει πολύ και θα κοιμάσαι πιο ξεκούραστα.
Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο και περιμένω νέα σου!
Εστάλη από SM-J530F στο
E-Psychology.gr Mobile App