Originally Posted by
elisabet
¨Οντως έπρεπε να την ρωτήσεις παραπάνω εφόσον φάνηκε να σε είχε παρατηρήσει και είχε την διάθεση να σου μιλήσει.
Γενικά είναι δύσκολο μερικές φορές να καταλάβουμε πώς φαινόμαστε στους γύρω μας και μπορεί να δημιουργείς εντελώς στρεβλή εικόνα του εαυτού σου. Δεν εννοώ σαν χαρακτήρας, αλλά στον τρόπο που προσεγγίζεις τους άλλους.
Συμφωνώ με Ρεμεντυ οτι είναι πολύ πιθανό, επειδή έχεις αυτό το άγχος της παρέας, να φαίνεσαι κάπως "επιθετική" στους άλλους, οτι κρέμεσαι από πάνω τους, οτι το παίρνεις πολύ σοβαρά. Αυτό είναι σίγουρα απωθητικό, κάνει τους άλλους να μαζεύονται.
Το άλλο ενδεχόμενο που μπορώ να σκεφτώ είναι ακριβώς το αντίθετο. Οτι ίσως από φόβο μην γίνεις ενοχλητική ή ζητιανάκι όπως είπες, να φαίνεσαι απόμακρη κι ίσως σνομπ.
Όποιο κι από τα δύο κι αν είναι, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα είσαι χαλαρή. Αυτό και μόνο από το γεγονός οτι σκέφτεσαι "δεν έχω αρκετές παρέες, πρέπει να κάνω καινούργιες" σε συνδυασμό με το οτι έχεις και κάποιες απαιτήσεις από τους άλλους και δεν θες να κάνεις παρέα με όποιον να είναι, ίσως σε κάνει να είσαι κάπως σφιγμένη με τους άλλους.
Προσπάθησε να σκεφτείς σαν τρίτος πως είσαι όταν γνωρίζεις διάφορα άτομα τις πρώτες φορές. Θα σε έλεγες φιλική; Άνετη; Με χιούμορ; Σοβαρή; Μαζεμένη; Επιφυλακτική; Μιλάς πολύ στις πρώτες γνωριμίες ή περισσότερο προτιμάς να παρατηρείς τους άλλους για να δεις αν σου κάνουν; Εγώ ας πούμε έχω παρατηρήσει πως όταν είμαι με άτομα που ξέρω πως δεν θα ξαναδω σύντομα ή μπορεί και να μην ξαναβγώ καθόλου είμαι πολύ πιο άνετη από οτι με άτομα που κινούμαστε λίγο πολύ στον ίδιο χώρο. Στην πρώτη περίπτωση είμαι πολύ πιο ομιλητική, με περισσότερο χιούμορ, με διάθεση για πλάκα και συνήθως οι άλλοι με συμπαθούν αμέσως. Στην δεύτερη περίπτωση είμαι πιο σοβαρή, πιο μαζεμένη, περισσότερο παρακαλουθώ παρά συμμετέχω ουσιαστικά γιατί έχω στο νου μου να δω τι χαρακτήρες είναι οι άλλοι, μήπως είναι κάποιος κουλός και κολλήσει, μήπως εγώ τους φανώ κάπως, οπότε δείχνω πιο απόμακρη και σε μερικές περιπτώσεις και σνομπ.
Για ξεκίνα βρε Μιλιβακι να σε παρατηρείς να δεις τι παίζει. Αν μπορείς να ρωτήσεις και κάποιους όπως την κοπέλα που είπες, πώς τους είχες φανεί στην πρώτη γνωριμία ακόμα καλύτερα!