Originally posted by sabb
Quote:
Originally posted by Manos_19
Παιδιά θα πω και εγώ κάτι, που βίωσα πριν μία ώρα.Ήμουν στην σχολή για φαί.Ήταν εκεί κάποια παιδιά που γνωρίζω τα οποία μου φέρονται σωστα,αλλά επείσης ήταν και ένας ο οποίος κάνει παρέα με κάτι παιδιά που δεν τους μιλάω.Την ώρα που κάθησα στο τραπέζι αυτός άρχισε απ\'ευθείας να με ειρονεύεται.Σε μια στιγμή,είχα νευριάσει και του λέω να σταματήσει να μου μιλάει και να σκάσει.Αυτός αρπάχτηκε πολύ επειδή του είπα να <<σκάσει>>, γιατί νομίζει ότι είναι μάγκας.Έπειτα του λέω να μην μου αναφερθεί ξανά σε εμένα και έφυγε.
Θέλω να μου πείτε,έκανα καλά, που του το είπα αυτό;
Το να αντιμετωπίζεις κάποιον με την συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση προς τον εαυτό σου, είναι καθαρά ζήτημα αυτοσεβασμού. Δεν αναλύεις όμως ποια είναι τα ειρωνικά σχόλια που ξεστόμισε και κυρίως με ποιο αιτιολογικό, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να εντοπίσουμε σε ποια ακριβώς κατηγορία ηλιθίων θα έπρεπε να τον εντάξουμε - η κατηγοριοποίηση αυτή δεν αποτελεί χλευασμό, αλλά κριτική σε πράξεις άλλων.. Στη δεκαετία του 50 στην Αμερική, το να χλευάζει κάποιος λευκός έναν έγχρωμο, ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής των φυλετικών διακρίσεων, γεγονός αυτονόητο για εκείνη την εποχή..Σήμερα τείνουν να εκλείψουν τέτοιου είδους συνθήκες , π.χ. είναι γελοίο να χλευάσεις κάποιον γιατί είναι μαύρος, κίτρινος, ψηλός, κοντός, χοντρός, αδύνατος κλπ, ουσιαστικά δηλαδή κανείς δεν θα έπρεπε να ασχολείται σήμερα με εξωτερικά χαρακτηριστικά κάποιου άλλου για να αυτοεπιβεβαιωθεί σαν ανώτερη οντότητα..Αντίθετα, εκείνο που συμβαίνει είναι κάποιοι να επιχαίρονται για την κατάσταση του άλλου , ένα κλασικό παράδειγμα είναι πως τις εκπομπές της Πάνια τις βλέπουν χιλιάδες τηλεθεατές γιατί με την κατάντια του \"πρωταγωνιστή\", νοιώθουν ανώτεροι, καλύτεροι, ευτυχείς που δεν είναι στην ίδια θέση..Η άποψη μου στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως εκείνος που παρακολουθεί μια τέτοια εκπομπή, ουσιαστικά δεν διαφέρει από εκείνον που συμμετέχει , άσχετα αν ο ένας από τους δύο θεωρεί τον εαυτό του από την αντίθετη όχθη, ουσιαστικά ταυτίζεται απόλυτα ... Αρνούμαι κατηγορηματικά τον οποιουδήποτε είδους εξευτελισμό ανθρώπινης ύπαρξης, το μόνο που μπορώ να αποδεχτώ είναι ο αυτοσαρκασμός...