Originally Posted by
Kostas_14
Παιδιά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Έξω στις παρέες δεν παίζει ζήλια κλπ. εκτός και αν είναι κάποιος με λάθος παρέα. Οι παρέες είναι για να περνάς καλά. Η διαφορά είναι, που την επισήμανα και πιο πάνω, ότι δίνει η Μίλιβα μεγαλύτερη βαρύτητα στην παρέα ως έννοια, παρά στα πρόσωπα τα οποία απαρτίζουν την παρέα.
Για να μπεις σε μια παρέα και να περάσεις καλά, πρωταρχικό σου μέλημα, είναι τα ίδια τα άτομα. Η παρέα αποτελείται έτσι κι αλλιώς από αυτά τα άτομα. Δεν την ζηλεύει κανείς την Μίλιβα και ούτε θέλω να πιστεύω πως είναι όλοι σκατόψυχοι, απλά η Μίλιβα, δεν διαχειρίζεται σωστά τις επικοινωνιακές δεξιότητές της, με αποτέλεσμα να τρώει ευγενική απόρριψη (δεν μιλάω για την φίλη από το γυμναστήριο).
Η Ελισάβετ πιστεύω πως έχει πιάσει το νόημα ακριβώς. Υπάρχουν μερικές φορές που δεν γουστάρεις να βγεις με ένα άτομο, το βαριέσαι. Εμένα μου είχε πει μια κοπέλα να βγαίναμε φιλικά έξω, για να μιλήσουμε για το μάθημα των γαλλικών, ξέρω ότι έχει αγόρι κλπ. γιατί το έχω γνωρίσει. Ακόμα να βγούμε, γιατί πολύ απλά εγώ ήθελα να βγούμε όλα τα παιδιά από τα γαλλικά (είμαστε 5 άτομα), ενώ εκείνη δεν τους ήθελε. Λες και είμαστε σε κλίκες. Αυτό εννοώ, δεν με ενδιαφέρει η παρέα ως έννοια, αλλά τα πρόσωπα που απαρτίζουν την παρέα.
Η Μίλιβα από τι έχω καταλάβει, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, θα ήταν χαρούμενη, ακόμη και αν ήταν με τα λάθος άτομα για εκείνη, σε μια παρέα, απλά για να ανήκει και εκείνη κάπου. Αυτή τη θεωρώ μια λάθος νοοτροπία.