Originally Posted by
Spectrum
Νομίζω ότι το αίσθημα της αποξένωσης μεγεθύνεται στις (μεγαλου)πόλεις. Η πίεση από το γεγονός ότι περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους αλλά κανείς από αυτούς δεν είναι "κοντά" σου οξύνει την αίσθηση της απομόνωσης. Και όσο οξύνεται αυτή η αίσθηση, ο παθών λαμβάνει μέτρα προφύλαξης. Ποια;
Μα φυσικά αποφεύγει την διεπαφή με άλλους ανθρώπους αφού ξέρει ότι αυτοί δεν θα έρθουν ουσιαστικά κοντά του.
Απομονώνεται ακόμα περισσότερο και αυτή τη φορά η απομόνωση δεν είναι απλώς μια αίσθηση, μια εντύπωση. Είναι μια πραγματική επιλογή.
Φτιάχνει άμυνες. Χτίζει τείχη.
Και όχι αναιτιολόγητα.
Πως άλλωστε να ξεχάσει ότι ακόμα και ο αδελφικός του φίλος, τον έκλεψε, τον συκοφάντησε, τον γέλασε, τον χειρίστηκε, τον χρησιμοποίησε...
Πως να ξεχάσει ότι ο/η σύντροφος που αγάπησε, δεσμεύτηκε, μαζί του/της τελικά τον/την πρόδωσε, τον μίσησε, τον άφησε, τον γέλασε, τον ποδοπάτησε...
Πως να ξεχάσει ότι ακόμα και η μάνα του τον πούλησε...
Ξέρω ξέρω.... Ξανθόπουλος story! Αλλά μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα.
Οι εμπειρότεροι της ζωής γνωρίζετε ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι απίθανα. Γνωρίζετε ότι είναι πιθανώς μαθήματα που δίνει η ζωή. Μαθήματα που τα χρειαζόμαστε για να πάμε στο επόμενο level.
Το (αρχικό) ερώτημά μου λοιπόν είναι: Πως κάπου εκεί στη μέση της ζωής σας, και αφού έχετε κάνει ένα καθολικό ξεκαθάρισμα στη ζωή σας και τους ανθρώπους γύρω σας, είστε έτοιμοι να κάνετε restart στη ζωή σας;
Να επιτρέψετε σε νέους/άλλους ανθρώπους να σας προσεγγίσουν, χωρίς να είστε προκατειλημμένοι ότι ΚΙ ΑΥΤΟΙ θα σας την "φέρουν".
Και ... ακόμα κι αν αφού έχετε ανάγκη για νέους ανθρώπους και τους επιτρέπετε να έρθουν κοντά σας, αυτό όντως το ακτινοβολείτε, το εξωτερικεύετε ή τελικά ακτινοβολείτε την ανησυχία και το άγχος σας για το αντίθετο και αυτό γίνεται αντιληπτό από την αύρα των άλλων σαν αρνητική ενέργεια;;; με συνέπεια να σας αποφεύγουν και να παραμένετε μόνοι! Αποξενωμένοι
Φαύλος κύκλος!!!