τι ειναι αυτοκτονια? το κανει καποιος επειδη δεν αντεχει η γιατι υπαρχουν λυσεις αλλα το κανει καθαρα απο εγωιστικους σκοπους?
Printable View
τι ειναι αυτοκτονια? το κανει καποιος επειδη δεν αντεχει η γιατι υπαρχουν λυσεις αλλα το κανει καθαρα απο εγωιστικους σκοπους?
Η γιαγιά μου αυτοκτόνησε 6 μήνες πριν. Δεν άντεχε. Η ψυχή της αυτά που κουβαλούσε χρόνια μέσα της. Δεν ήθελε να κουράζει τους υπόλοιπους. Τα εξήγησε όλα στο γράμμα της. Απόλυτη θλίψη... Κενο
μου παιρνανε ασχημες σκεψεις.. ειχα κανει δυο αποπειρες στο παρελθον πινωντας 2 κουτια depon. αλλα το ειπα εγκαιρα εκανα πληση στομαχου... δεν ξερω εαν θεωρητε αυτοκτονια αυτο... ουτε και εγω ξερω γιατι το εκανα... εγκλειστος μεσα στο σπιτι δεν μπορω αλλο...φιλοι δεν υπαρχουν... τι να πω χεστα..........
δωστε μου ιδεες να αντεξω την πραγματικοτητα... please......
φιλαρακι δεν υπαρχουν λεφτα για τετοια πραγματα... μονο με το μηχανακι μου κανω βολτες στην εξοχη και πραγματικα ειναι αναγεννητικο...
νανε καλα ο θεος που εφτιαξε αυτο το φορουμ. γιατι τα κραταω μεσα μου για καιρο και υπαρχει εδω καποιος να μου απαντησει.. που να πεις στην κοινωνια και στους υποτιθεμενους φιλους τους βαθυτερους φοβους θα σε περασουν για τρελο... ετσι ειναι η κοινωνια μας δυστηχως και τα ζω αυτα τα πραγματα...
Δεν έχεις θεραπευτές; Ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό;
Μη μένεις χωρίς τη φροντίδα τους!
Ειδικά τώρα η "βοήθεια στο σπίτι" γνωρίζει άνθιση
οπως ειπα ποιο πανω εχω κακιες σκεψεις οπως αυτοκαταστροφης... πηρα προχθες την γραμμη αυτοκτονιων και ειπα τις σκεψεις μου. μου ειπε οτι εχω βαρυ ιστορικο και πρεπει να παω σε κεντρο ψυχικης υγειας για αποκατασταση με την κοινωνια και τον ενεργο ρολο σε αυτην που αυτην την στιγμη απεχω απο ολα... δυστυχως.. με παρακουλουθει ψυχιατρος και μου ειπε οτι δεν μπορω να κανω κατι με τις τασεις αυτοκτονιας.
να πω οτι κατι πρεπει να γινει με την παρτη μου αλλα δεν ξερω τι?
Να αποτανθείς τώρα κιόλας σε κέντρο ψυχικής υγείας κοντά σου.
Είναι δωρεάν παροχή φροντίδας, περιλαμβάνει και ψυχίατρο
Άλλαξε και Ψυχίατρο γιατί αυτός που έχεις δεν θέλει να γίνεις καλά, θα χάσει ένα πελάτη
πηρα σημερα στο κεντρο ψυχικης υγειας τηλεφωνο και λογω κορονοιαιου δεν λειτουργει... αλλα μου ειπαν επισης οτι αφου με παρακουλουθει ψυχιατρος δεν υπαρχει λογως να παω εκει..
αλλα κοιτα.
και να γινοταν ειναι 60 χιλιομετρα απο εδω που ειμαι. θα πηγαινω με το λεωφοριο μοναχος μου και θα νιωθω περισσοτερο χαλια.
αλλα ειλικρινα μετα απο οτι καταλαβες με βαση αυτα που ειπα πιστευεις οτι ειναι σοβαρη η κατασταση μου?
Νομίζω είσαι μαχητής κουρασμένος και απογοητευμένος από τη βοήθεια που έλαβες μέχρι τώρα. Δεν βλέπεις φως μπροστά και στενοχωριέσαι! Αυτό το κέντρο ψυχικής υγείας μπορεί να τα αλλάξει όλα. Μπορείς να πηγαίνεις με τη μηχανή σου, αργά και σίγουρα.
Νομίζω βαθειά μέσα σου γνωρίζεις ότι υπάρχει ελπίδα και θα χαρείς ξανά. Είσαι δυνατός και λογικός!
Οι κακές σκέψεις είναι ξένες προς τη φύση σου και να τις σταματάς πιέζοντας τον εαυτό σου να σκεφθεί κάτι άλλο. Να πέρνεις και τα φάρμακά σου
χαχα! μακαρι να μπορουσα! τωρα λογω του ιου με εχει λιγο αποδιοργανωσει... αντε να τελιωνουμε με αυτην την βλακεια!
οποιος εχει κατι να μου προτεινει να με βοηθησει δεκτο!.......
Εγώ όλο αυτό που συμβαίνει στο πλανήτη το είδα από την θετική πλευρά. Έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα, να περάσουμε χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους, να δούμε ποιοι θέλουν να είναι πραγματικά δίπλα μας, να χαλαρώσουμε, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να δούμε μια σειρά, να βλέπουμε το ταβάνι με τις ώρες, να παίξουμε ένα παιχνίδι στον υπολογιστή, να τρώμε, να να να...
Η ζωή είναι ωραία φτάνει να καταλάβουμε την δύναμη που έχουμε. Το μυαλό και την ψυχολογια μας την καθορίζουμε εμείς και μόνο εμείς.. Ότι μας χαλάει το κάνουμε στην άκρη, ότι μπορεί να αλλάξει το βελτιώνουμε και ότι αξίζει παλεύουμε γι αυτό..
Παιδιά πρόσφατα είχα ακούσει για την αυτοκτονία μιας πανέμορφης γυναίκας από την Αγγλία παρουσιάστρια του love island και ψάχνοντας για αυτή είδα και άλλες δύο αυτοκτονίες παικτών του ριάλιτι.. κάτι ωραία παιδιά μοντέλα νέοι άνθρωποι μέσα στα φώτα και τη χλιδή και λες γιατί;;; Άλλοι δεν έχουν τίποτα και παλεύουν στη ζωή τους άλλοι και με σοβαρά προβλήματα υγείας και παλεύουν για να ζήσουν.. και αυτοί οι άνθρωποι τα είχαν όλα και έβαλαν τέλος στη ζωή τους.. ποιος ξέρει..
αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου.
ο τραγουδιστης των prodigy τα ειχε ολα λεφτα δοξα γκομενες και εκανε το ιδιο...
ο kurt cobain των νιρβανα , τα ειχε ολα και αυτος... και γραφει στο σημειωμα του οτι δεν ειχε το ιδιος παθος οπως παλια να γραφει μουσικη.
τι να πω εχεις δικιο σε ολα τα παραπανω...!
παιζουν πολλα ρολο. παιζουν και οι τυψεις των κακων μας συνηθειων... και εγω εχω κανει παρα μα παρα πολλα λαθοι στην ζωη μου εχω πληγωσει ανθρωπους και το εχω μετανοιωσει με ολη την δυναμη της ψυχης μου....
τι να πω... προσπαθω προσπαθω προσπαθωω
ειχα ευκαιριες στην ζωη μου.. δουλεια λεφτα. αλλα δεν ειχα μυαλο... να τα κρατησω.. με βοηθησε ο θεος δεν εχω παραπονο αλλα τωρα για την καταντια μου ευθυνομαι μονο εγω... με λιγα λογια τα παρατησα. γιατι? για ενα υποτιθεμενο καλυτερο αυριο... αλλα δεν ηξερα αυτο οτι θα ηταν η καταδικη μου.
ακριβως φιλε!
και αυτος ο κωλο ψυχιατρος μονο να γραφει χαπια ξερει και να σημειωνει σε ενα χαρτη... για να βγαλει συμπερασμα... τι ανοησια ολο αυτο....
Νομίζω χρειάζεσαι τη δωρεάν βοήθεια του ψυχολόγου και του κοινωνικού λειτουργού της Μονάδας Ψυχικής Υγείας και αν έχει του Ψυχιάτρου της. Εξήγησέ τους τη σχέση σου με τον ψυχίατρο που έχεις.
Έχω την κινητή μονάδα ψυχικής υγείας 40 χλμ μακρυά και έρχονται εκείνοι σε μένα
Γεια σου Ηλια. Θα σου πω κατι που μου ειπε η γιατρος μου να κοιταζω το τωρα. Μην καθεσαι και σκεφτεσαι το παρελθον σου οτι εγινε εγινε και μην φανταστεις εισαι ο μονος που το σκεφτεται, γιατι δεν ξεραμε τοτε, οτι στο μελλον θα ερθουν δυσκολοι καιροι και η ανεργια θα φτασει στα υψη. Ηρθε και η πανδημια και εδεσε το γλυκο. Πως εισαι τωρα? καλυτερα?
μακαρι να κανουν κατοικον στο κεντρο ψυχικης υγειας... εχετε κατι να μου προτεινετε με βαση οσα εχω πει για να τους πω οταν τους παρω τηλεφωνο?
δηλαδη για να τους δωσω να καταλαβουν καλυτερα την κατασταση μου. ωστε να εχω καλυτερα αποτελεσματα απο αυτους..
τονιζω οτι απεχει 60 χιλιομετρα η αποσταση.
και το γεγονος οτι θα καβαλαω ενα λεωφοριο και θα πηγαινω στο κεντρο ψυχικης υγειας με θλιβει γιατι θα σκεφτομαι τα προβληματα μου.
αλλα οκ εκει μπορουν να μου αναπτερωσουν το ηθικο.
με λιγα λογια τι να τους πω οταν τους παρω τηλ?
οτι ο ψυχιατρος δεν με καλυπτει?
οτι κανω κακιες σκεψεις και με το να καθομαι μονος μου γινονται χειροτερα τα πραγματα?.... κουρασα σορρυ!!!!!!!!!!
Να ξεκινήσεις με την οικονομική σου κατάσταση, ότι δεν μπορείς να μετακινήσαι και να πληρώνεις ψυχίατρο.
Να τους περιγράψεις τι συμβαίνει στις επισκέψεις στον ψυχίατρο και ότι δεν σε καλύπτει, δεν συζητάει τα προβλήματά σου. Ότι ξέρει μόνο να γράφει συνταγές και αυτό δεν σημαίνει τίποτα για σένα. Θέλεις έναν άνθρωπο να συζητάς τις σκέψεις σου και τα προβλήματά σου. Ότι έχεις αυτοκτονικούς ιδεασμούς.
Ότι προτιμάς να έρχονται εκείνοι σπίτι σου, εκτός αν εκείνοι σου πουν ότι θα είναι καλύτερα να πηγαίνεις εσύ αρχικά.
Γενικά να είσαι ειλικρινής μαζί τους και περιέγραψέ τους όλη σου τη ζωή εν συντομία. Είναι έμπειροι θεραπευτές και θα τους λες ένα και θα καταλαβαίνουν 5.
Hlias1988 αυτοκτονία για μενα είναι μια σατανική πράξη μόνο κάποιος που είναι άθεος η έχει χάσει τον δρόμο του θα μπορούσε να το κάνει όσο δύσκολες και να είναι οι καταστάσεις όπου και να σε έχει φέρει η ζωή το να σκοτώνεις τον εαυτό σου δεν είναι η λύση... Εμένα ο πατέρας μου αυτοκτόνησε όταν ήμουν 2 χρόνων επειδή είχε κάνει κάτι κακό σε κάποιον άλλον τρελάθηκε και από το φόβο του ανατίναξε τα μυαλά του... Θ προτιμούσα ν είχε πάει φυλακή..από αυτό έμαθα στην ζωή μου οπου και ν με φέρει η ζωη είτε νηστικη στον δρόμο είτε δεν ξέρω κ εγώ τι δεν θ αποφασίσω εγώ ποτε θ πεθάνω.. Έχω πίστη πολύ στον Θεό όπως κ όλοι μας πρέπει ν έχουμε ο κορονοιος είναι μια δοκιμασία ναι έρχονται πολύ μιζερες μέρες πολύ ανεργία πολύ πείνα όπου πολλοί θ χάσουν τ μυαλά τους αλλά δεν είναι το τέλος εγώ πιστεύω θ βγούμε κ πιο δυνατοι γτ ότι σε βάζει κάτω σε κάνει δυνατότερο και οι πρόγονοι μας έχουν περάσει τριςχειροτερα από έναν ιό που δεν σε αφήνει ν βγεις από το σπίτι σ δεν είναι πόλεμος άνθρωπος με άνθρωπο γτ θ τρέχαμε κ δεν θ φτάναμε είναι υγειονομικό και ψυχολογικό το όλο θέμα με οικονομικές συνέπειες
ειναι τραγικο. δεν το εχω πει μεχρι στιγμης γιατι δεν το θεωρησα απαραιτητο. και εμενα ο πατερας μου αυτοκτονησε το 2004. και για αυτο εχω τετοιες φοβιες και εγω. επισης λογω τις αρρωστιας μου αν θες, εκανα και εγω μαλακια με καποια ατομα εξω και παλιους μου φιλους... και αυτο με εχει ρηξει πολυ. και το εχω μετανιωσει. κακο εκανα κατα λαθος. και εχω τυψεις για αυτο. ισως ενας ακομα λογος που σκεφτομαι να κανω κακο στον ευατο μου ειναι και αυτο. οπως ειπες και εσυ με τον πατερα σου. αλλα οντως πιστευω και εγω στον θεο και θελω να το ξεπερασω....
Πρέπει να τα βρεις με τον εαυτό σου για όσα έχεις κάνει και εγώ μικρή είχα μπλέξει με παρέες και διάφορα όταν ενηλικιώθηκα πήρα τα πάνω μ και προσπαθώ να έχω μια υγιής σχέση με τον εαυτό μου...