Originally Posted by
Sonia
vickie_victoria,
Δεν είμαι ειδικός και μπορεί να λέω μπούρδες, αλλά από ότι έχω διαβάσει στα μηνύματά σου μέσες άκρες θα σου πω τα εξής:
- Οι γύρω σου σου τροφοδοτούν τις ανασφάλειες κι ακριβώς λόγω ανασφάλειας κρατάς κοντά σου αυτά τα άτομα που είναι επιεικώς απαράδεκτα. Γονείς, "φίλους" και λοιπούς κάνε τους πέρα.
- Μία δουλειά είναι απαραίτητη από πολλές απόψεις. Και για να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητη από τους γονείς (βασικό να μείνεις μόνη σου κάποια στιγμή), και για να κοινωνικοποιηθείς με κόσμο και να δεις ότι κάποιοι θα σε εκτιμήσουν, κάποιοι θα σε παρεξηγήσουν, κάποιους εκ των πραγμάτων θα σους βάλεις στη θέση τους, κάποια προβλήματα δεν θα μπορείς να τα αποφύγεις κτλ κτλ ... και μέσα από όλο αυτό θα ωριμάσεις, θα δεις πλευρές του εαυτού σου που δεν ήξερες, θα μάθεις να αξιολογείς πιο καλά τι είναι σημασίας και μπορεί να σε στρεσάρει και τι όχι κι ένα σωρό άλλα πράγματα.
- Βασικό και σχετικό με τα παραπάνω, να γεμίσεις τη μέρα σου πιο επικοδομητικά και συνεπώς το μυαλό σου με πιο λογικές και δημιουργικές σκέψεις. Αν πηγαίνεις με φίλους που ταιριάζεις μία βόλτα ή εάν ετοιμάζεις το τάδε project για την δουλειά, δεν θα έχεις χρόνο να κάθεσαι να σκέφτεσαι βλακείες όλη μέρα.
- Χαζή δεν είσαι, ούτε τα χάνεις. Αυτή τη στιγμή το μυαλό σου παίρνει 100δες στροφές το λεπτό, απλά οι σκέψεις σου είναι χαώδεις και στρέφονται σε ένα σωρό άκυρες κατευθύνσεις και άκυρα σενάρια. Αυτό δεν δείχνει χαζό άνθρωπο, άνθρωπο που πρέπει σιγά σιγά να πειθαρχεί και να οργανώνει τις σκέψεις του σε πιο θετική κατεύθυνση δείχνει. Αν το καταφέρεις να διοχετεύεις όλη αυτή την ενέργεια σε δημιουργικά και ουσιαστικά πράγματα, σύντομα θα τρίβεις τα μάτια σου με τον νέο σου εαυτό.
- Εάν τόσο καιρό μόνο με ψυχοθεραπεία δεν βλέπεις βελτίωση, μην δαιμονοποιείς την αγωγή. Είναι μία βοήθεια σημαντική για να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να οργανωθεί, να ανακουφιστεί από τα πολλά ψυχοσωματικά και να ετοιμαστεί για την μάχη μες την ίδια την καθημερινότητα και τον τρόπο σκέψης σου.
-Βάλε κάθε μέρα μικρούς στόχους και τήρησε ένα βασικό πρόγραμμα. Π.χ. "σήμερα θα πάω 1 ώρα περπάτημα ή θα οδηγήσω μέχρι εκεί κι εκεί και δεν θα γυρίσω πίσω αν δεν το κάνω, όσο κι αν αγχωθώ." "Σήμερα θα αφιερώσω 2 ώρες να φιάξω το βιογραφικό μου και να το στείλω στις τάδε αγγελίες που με ενδιαφέρουν." "Κάθε Τρίτη και Πέμπτη θα αφιερώνω το απόγευμα να βοηθάω την φιλοζωική της γειτονιάς μου."
Απομάκρυνε τους ανθρώπους που σε βλάπτουν από δίπλα σου, άκου τους ειδικούς, βάλε μια κανονικότητα στην καθημερινότητά σου και θα δεις ότι τα πράγματα θα φιάξουν σιγά σιγά.